«Τα τρία πράγματα που κάνω κάθε βράδυ και κοιμάμαι αμέσως» | 0 bovary.gr
«Τα τρία πράγματα που κάνω κάθε βράδυ και κοιμάμαι αμέσως» | 0 bovary.gr
SLEEP AT NIGHT

«Τα τρία πράγματα που κάνω κάθε βράδυ και κοιμάμαι αμέσως»


Η Ντομινίκ αντιμετώπιζε για χρόνια προβλήματα με τον ύπνο της. Η κάθε ημέρα της κυλούσε με μια αίσθηση διαρκούς κόπωσης που την έκανε αντιπαραγωγική. Ώσπου αποφάσισε να αλλάξει τις συνήθειές της και να δοκιμάσει ένα «τελετουργικό» πριν τον ύπνο της που απέδωσε.

Η Ντομινίκ όπως εξομολογείται ότι με μικρές αλλαγές, ο ύπνος μπορεί να γίνει και πάλι απόλαυση.

«Σταμάτησα να μιλάω στο τηλέφωνο, να είμαι στο Facebook. Διαβάζω ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό»: Κάθε βράδυ μιλούσα με αγαπημένα μου πρόσωπα με τα οποία δεν προλάβαινα να μιλήσω καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο διάλογος με κρατούσε σε εγρήγορση. Πέρα από αυτό, το σερφάρισμα στο Internet και ιδιαιτέρως στα social media, δεν με χαλάρωνε. Αντιθέτως, μου προκαλούσε νευρικότητα.
 

«Κάνω ένα χλιαρό μπάνιο και βάζω μια χαλαρωτική body lotion»: H ημέρα μου τελειώνει με ωραία αρώματα. Όχι έντονα. Μυρωδιές που με χαλαρώνουν. Καρύδα, λεβάντα, φράουλα. Μετά το μπάνιο, που έχουν ανοίξει οι πόροι του δέρματος, φοράω μια κρέμα που με ξεκουράζει και με κάνει να μυρίζω όμορφα καθ’όλη τη διάρκεια του ύπνου.

«Κάνω πλέον ασκήσεις χαλάρωσης»: Δεν λέω να κάνεις γυμναστική, αλλά να τεντωθείς! Εμένα με χαλαρώνει και με κάνει να νιώθω πιο ξεκούραστη.