Ποια γάντια είναι τελικά πιο ζεστά; - Πλεκτά, γούνινα ή δερμάτινα; | 0 bovary.gr
Ποια γάντια είναι τελικά πιο ζεστά; - Πλεκτά, γούνινα ή δερμάτινα; | 0 bovary.gr
ΓΑΝΤΙΑ

Ποια γάντια είναι τελικά πιο ζεστά; - Πλεκτά, γούνινα ή δερμάτινα;


Τα γάντια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του winter wear και αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών. Και τονίζουμε το «των γυναικών» γιατί σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, είναι εκείνες που νιώθουν ότι τα δάκτυλά τους παγώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό από των ανδρών (κυρίως λόγω των διακυμάνσεων στα επίπεδα των οιστρογόνων, των ορμονών που παίζουν μεγάλο ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος).

Όλα τα γάντια που κυκλοφορούν στην αγορά σαφώς και δεν είναι ίδια. Οι διαφορές στην υφή και την κατασκευή τους είναι εκείνες που καθορίζουν το αν θα ζεστάνουν περισσότερο τα χέρια μας. Ο ερευνητής Brett Wakeley έβαλε τις κατηγορίες γαντιών που κυκλοφορούν στην αγορά σε διαδικασία σύγκρισης και αυτά είναι τα πορίσματα.

Χοντρά γάντια – Από ακρυλικό και πολυεστέρα

Τα θερμικά γάντια μπορούν να διατηρήσουν την θερμότητα του σώματος . Αν το δέρμα σου έρχεται σε επαφή με τις ίνες, τότε φυλακίζει περισσότερη θερμότητα.

Τα «Ugg» γάντια:

Το μαλλί προβάτου διατηρεί την θερμότητα και δεν αφήνει το νερό να εισχωρήσει. Τα εν λόγω γάντια κάνουν πολύ καλή δουλειά από άποψη θερμότητας, όπως και οι μπότες της ίδιας επωνυμίας. Στο τεστ του ερευνητή – ο οποίος έβαλε τα χέρια του σε πάγο για 30 δευτερόλεπτα- τα δάχτυλά του διατήρησαν θερμότητά τους.

Tα κομψά λεπτά γάντια:

Οι γυναίκες τα αγαπούν. Τα γάντια από κασμίρ αποπνέουν πολυτέλεια και είναι πάντα κομψά. Ο ερευνητής έκανε το τεστ. Έβαλε τα χέρια του σε πάγο φορώντας τα γάντια και ένιωσε το κρύο αμέσως. Μετά από ένα λεπτό άρχισε να νιώθει έντονα το κρύο και μετά από 2 λεπτά ήταν ανυπόφορο.

Τα μάλλινα γάντια – από καθαρό μαλλί-

Το καθαρό μαλλί κοστίζει, γι’αυτό και δεν είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων. Τα μάλλινα γάντια μπορεί να διατηρούν την θερμότητα αλλά συγκρατούν την υγρασία. Ο ερευνητής κράτησε παγάκια φορώντας μάλλινα γάντια και το μαλλί βράχηκε και πάγωσε τα χέρια του.

 

Τα δερμάτινα γάντια:

Είναι all time classic επιλογή για πολλούς. Τα μαύρα δερμάτινα γάντια -από αυθεντικό δέρμα- είναι ψηλά στις προτιμήσεις αλλά η έρευνα έδειξε ότι τελικά δεν είναι τόσο καλή επιλογή αν θες να ζεσταθείς πραγματικά. Το δέρμα μπορεί να κρατάει θερμότητα αλλά όταν έρθει σε επαφή με τον πάγο κατεβάζει αμέσως την θερμοκρασία των χεριών.