Το μεγάλο λάθος που κάνεις με το πλύσιμο των χεριών σου  | 0 bovary.gr
Το μεγάλο λάθος που κάνεις με το πλύσιμο των χεριών σου | 0 bovary.gr
WASHING HANDS

Το μεγάλο λάθος που κάνεις με το πλύσιμο των χεριών σου


Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Michigan στις ΗΠΑ αναλύοντας τις καθημερινές ανθρώπινες συνήθειες, διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον ένα 10% δεν πλένει τα χέρια του βγαίνοντας από δημόσια τουαλέτα. Ο μέσος όρος που κάθε άτομο πλένει τα χέρια του είναι 6’’. Το 70% υποστηρίζει ότι πολλές φορές δεν χρησιμοποιεί καν σαπούνι όταν πλένει τα χέρια του.

Το Κέντρο Λοιμώξεων των ΗΠΑ προτείνει τον εξής τρόπο για να πλένουμε τα χέρια μας: πρώτα βρέχουμε τα χέρια μας με ζεστό ή κρύο νερό. Κάνουμε σαπουνάδα με ένα υγρό καθαρισμού ή σαπούνι και τρίβουμε τις παλάμες μας, τη μια με την άλλη για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Φροντίζουμε να τρίβουμε καλά τις παλάμες μεταξύ τους αλλά και το κάθε δάχτυλο, ανάμεσα στα δάχτυλα. Μην παραλείπεις να πλένεις και το επάνω μέρος των χεριών και όχι μόνο το εσωτερικό. Σκούπισε τα χέρια σου με μια στεγνή πετσέτα.

 

Το μεγάλο λάθος που κάνεις στο πλύσιμο των χεριών είναι που δεν χρησιμοποιείς χαρτί για να αγγίξεις το πόμολο της βρύσης (και να την κλείσεις) και το πόμολο της πόρτας του μπάνιου καθώς εξέρχεσαι.