Το κοινό κρυολόγημα είναι σύνηθες αυτή την εποχή.
Η συχνή εναλλαγή της θερμοκρασίας, η πολυκοσμία, τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται, το ανοσοποιητικό που βάλλεται από την αύξηση των υποχρεώσεων είναι αυτά που οδηγούν σε συμπτώματα όπως φτέρνισμα, πονόλαιμο, βήχα και βουλωμένη μύτη.
Μπορείτε να “κολλήσετε” εισπνέοντας τον ιό ακόμα κι αν κάθεστε κοντά σε κάποιον που φταρνίζεται, ή ακουμπώντας την μύτη, τα μάτια, το στόμα, αφού πρώτα έχετε ακουμπήσει μια επιφάνεια μολυσμένη με τον ιό.
Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην θεραπεία του κρυολογήματος. Ο καθηγητής Ron Eccles από το πανεπιστήμιο του Cardiff, μιλώντας στην Daily Mail έδωσε συμβουλές και αποκάλυψε ότι
- το τσάι από βότανα
- ο χυμός πορτοκαλιού
- συστατικά όπως το τζίντζερ
- το κάρι
- το τσίλι
- οι πιπεριές
- το σκόρδο
- διάφορα καυτερά μπαχάρια που φημίζονται για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες
- οι πρωτείνες που περιέχονται σε τροφές όπως το ψάρι και το κοτόπουλο βοηθούν στην ανοσολογική απόκριση και τονώνουν αμέσως το ανοσοποιητικό μας σύστημα.