3 αντικείμενα που βοηθούν να κοιμάσαι ευκολότερα και καλύτερα | 1 bovary.gr
3 αντικείμενα που βοηθούν να κοιμάσαι ευκολότερα και καλύτερα | 1 bovary.gr
ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

3 αντικείμενα που βοηθούν να κοιμάσαι ευκολότερα και καλύτερα


H καλή ποιότητα του ύπνου θωρακίζει την υγεία μας σε μεγάλο βαθμό.

Ενισχύει την μνήμη και την πνευματική διαύγεια, βελτιώνει την διάθεση και την συνολική ενέργεια του οργανισμού, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και της ανοχής μας στο στρες.

Η έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας: αυξανόμενο κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλαγές στη λειτουργία του εγκεφάλου, προβλήματα με το πεπτικό σύστημα, αλλαγές στη συμπεριφορά, υπνηλία, καρδιαγγειακά προβλήματα.

Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ προβλήματα ύπνου, είναι σημαντικό να εξετάσεις σε πρώτη φάση το περιβάλλον στο οποίο κοιμάσαι καθημερινά. Υπάρχουν αντικείμενα που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου και δεν κοστίζουν μια περιουσία. Μπορείς να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου και να δεις διαφορά.

Μάσκα ύπνου: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Psychoneuroendocrinology, ακόμα και το απαλό φως – όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς- μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου. Η μάσκα ύπνου μπορεί να σε βοηθήσει. Πέρα από το στιλ που προσδίδει, σε κάνει να νιώθεις καλύτερα ως προς την διάθεσή σου.

 


 

Το σωστό μαξιλάρι: Ένα μαξιλάρι που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Ανατομικό, με πούπουλα. Το μαξιλάρι μπορεί να κρατήσει ανοιχτούς τους αεραγωγούς της μύτης ανοιχτούς και να διευκολύνει την αναπνοή! Στην αγορά υπάρχει πλέον το «pancake pillow» που κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Έχει στρώσεις, 6 εσωτερικά.

Σκουρόχρωμες κουρτίνες: Eίναι αποδεδειγμένο ότι το φως που εισβάλλει στην κρεβατοκάμαρα τις πρωινές ώρες μπορεί να διακόψει «βίαια» τον ύπνο σου. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις τις ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που αφήνουν το φως να διαχέεται στο δωμάτιο.