shutterstock.com
shutterstock.com
GOOD TASTE

Το μυστικό για να μην πικρίζει η κινόα


Αν βρίσκεσαι σε περίοδο υγιεινής διατροφής, τότε σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλά πράγματα που αφορούν σε ένα από τα πιο υγιεινά ψευδοδημητριακά της γης, την κινόα.

Το συγκεκριμένο τρόφιμο ολικής αλέσεως είναι γνωστό από τα παλιά χρόνια, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ω3 λιπαρά, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, δεν περιέχει γλουτένη και είναι εύπεπτο, γεγονός που το βάζει στη λίστα με τις top προτιμήσεις των ανθρώπων που προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Επίσης, λόγω του ότι αποτελεί μια πηγή χρυσού χάρη στις θρεπτικές τις ιδιότητες, δρα τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά. 

Οι διατροφολόγοι τη συνιστούν ως super γεύμα, γιατί προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση, το διαβήτη τύπου 2, την παχυσαρκία.

Η κινόα μαγειρεύεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απαιτεί το ρύζι, για παράδειγμα μια κούπα κινόας χρειάζεται διπλάσια ποσότητα νερού.

Ομως, παρότι εύκολο να το προετοιμάσεις, έχει μια περίεργη, σχεδόν πικρή γεύση, που κάνει την κατανάλωση της όχι και τόσο ευχάριστη.

Το μυστικό για να της χαρίσεις εξαιρετικό άρωμα και να τη γλυκάνεις, είναι να αντικαταστήσεις τη μισή ποσότητα νερού στο οποίο βράζει, με χυμό ανανά.

Η φρουτώδης γεύση της την καθιστά ιδανικό συνοδευτικό τόσο για γεύματα με κοτόπουλο, όσο και με λαχανικά ή θαλασσινά.