6 πράγματα για το παιδί σου που δεν πρέπει ποτέ να ποστάρεις στα social media | 0 bovary.gr
6 πράγματα για το παιδί σου που δεν πρέπει ποτέ να ποστάρεις στα social media | 0 bovary.gr
NO POSTING PLEASE

6 πράγματα για το παιδί σου που δεν πρέπει ποτέ να ποστάρεις στα social media


Το Διαδίκτυο είναι το πλέον απαγορευτικό πεδίο ανάρτησης πληροφοριών (φωτογραφιών, στοιχείων) που αφορούν τα παιδιά.

Οι γονείς μπορεί πολλές φορές να θέλουν από ενθουσιασμό και καμάρι να μοιράζονται φωτογραφικές στιγμές των παιδιών τους σε διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς τους, ωστόσο αυτό κρίνεται ως η πλέον ακατάλληλη ενέργεια στον κώδικα ασφαλείας του Διαδικτύου. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν και το υλικό αυτό μπορεί να γίνει μέσο εκμετάλλευσης του παιδιού σου. Υπάρχουν 7 πράγματα που απαγορεύεται να κοινοποιείς στους λογαριασμούς σου στα σόσιαλ μίντια για να διαφυλάξεις την ιδιωτικότητα αλλά και τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού σου:

1) Φωτογραφίες την ώρα που κάνει μπάνιο: Οποιαδήποτε φωτογραφία του παιδιού σου που το δείχνει γυμνό ή σχεδόν γυμνό την ώρα που κάνει μπάνιο δεν είναι για δημόσια κατανάλωση. Η φωτογραφία μπορεί να πέσει σε κακά χέρια και να γίνει υλικό παιδικής πορνογραφίας. ]

2) Φωτογραφίες που τα δείχνουν άρρωστο ή τραυματισμένο Ως γονέας, υποχρέωσή σου είναι να προστατεύεις το παιδί σου και όχι να το εκμεταλλεύεσαι για να τραβήξεις την προσοχή. Θέσε στον εαυτό σου το ερώτημα: «Θα μου άρεσε να με φωτογράφιζαν ενώ είμαι άρρωστος και δημοσίευαν την φωτογραφία χωρίς την έγκρισή μου;».

3) Φωτογραφίες που μπορεί να το ντροπιάζουν: Οι φωτογραφίες αυτές μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογικό τραύμα, άγχος και θλίψη στο παιδί.

4) Προσωπικές πληροφορίες: Διαφύλαξε την ασφάλεια του παιδιού και μην δημοσιεύεις όνομα, διεύθυνση, πού πηγαίνει σχολείο και είναι μόνο του ή με κάποια νταντά στο σπίτι. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αποδειχθούν «χρήσιμες» για κάποιον που θέλει να του κάνει κακό.
 

5) Φωτογραφίες με άλλα παιδιά: Αν θέλεις να μοιραστείς φωτογραφία του παιδιού σου με τους φίλους σου, είναι σεβαστό. Αν όμως θέλεις να μοιραστείς φωτογραφία του παιδιού σου που ποζάρει με άλλα παιδιά, τότε καλό θα ήταν να έχεις την άδεια των γονιών τους.

6) Πληροφορίες για εκείνο που δεν θα ήθελε να δημοσιευτούν: Φωτογραφίες που δείχνουν κάποια φυσική αδυναμία του, φόβο, κλάμα ή ακόμα και κάτι που μπορεί να το κάνει να νιώθει άβολα μελλοντικά: ένα παρατσούκλι που δεν το κολακεύει.