«Αρχισα να πίνω πράσινο τσάι για ένα μήνα και ορίστε τι μου συνέβη» | 0 bovary.gr
«Αρχισα να πίνω πράσινο τσάι για ένα μήνα και ορίστε τι μου συνέβη» | 0 bovary.gr
HEALTHY ISSUES

«Αρχισα να πίνω πράσινο τσάι για ένα μήνα και ορίστε τι μου συνέβη»


Πράσινο τσάι, το ευεργετικό.

Πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελεύθερων ριζών οξυγόνου, το τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και οι θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν διερευνηθεί επιστημονικά. Η Μάρθα αποφάσισε να πίνει πράσινο τσάι καθημερινά για ένα μήνα και μοιράζεται μαζί μας τα αποτελέσματα:

"Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού επιδρά στον οργανισμό μας ως φυσική θεραπεία. Δεν είναι τυχαίο που καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες σε χώρες της Ασίας. Έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία μας:  από την καύση του λίπους μέχρι την εμπόδιση της συσσώρευσης χοληστερόλης στις αρτηρίες και στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου. Πάλευα με το βάρος μου για χρόνια και παρά το ότι έκανα εντατική γυμναστική, χρειαζόμουν κι άλλη βοήθεια. Έτσι ξέροντας ότι το πράσινο τσάι βοηθά στην καύση του λίπους, ξεκίνησα να πίνω ένα φλιτζάνι σε καθημερινή βάση, για 30 ημέρες.

Το ρόφημα οι περισσότεροι το έχουν στο μυαλό τους ως την ώρα χαλάρωσης. Η δική μου ζωή όμως έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς λόγω του ότι είμαι μητέρα που τρέχει συνέχεια και δεν βρίσκει ησυχία ποτέ. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω πράσινο τσάι και να το τοποθετήσω σε μπουκάλια για να το παίρνω μαζί μου. Το πράσινο τσάι, από μόνο του έχει μια φυσική γεύση που δεν με ενθουσίαζε. Έτσι αποφάσισα να το πίνω με μέλι, βανίλια, κανέλλα, χωρίς να το φορτώνω με επιπρόσθετες θερμίδες.

Ξεκίνησα να πίνω πράσινο τσάι στα μέσα Σεπτεμβρίου, μια περίοδο που ήταν γεμάτη ιώσεις. Τις τρεις από τις τέσσερις εβδομάδες του πειράματός μου, ο σύζυγος και η κόρη μου είχαν ίωση. Προσπάθησα να μην αρρωστήσω κι εγώ. Κι αυτό δεν συνέβη, πράγματι.  Ίσως σε αυτό να με βοήθησε το τσάι.

Τα βράδια, όταν ο σύζυγός μου εργαζόταν και η κόρη μου κοιμόταν, συνήθιζα να πίνω ένα ποτήρι κρασί. Όταν άρχισα το πείραμα, αντικατέστησα το κρασί από μια κούπα τσάι και συνειδητοποίησα πόσο αυτό με χαλάρωνε. Επιπρόσθετα, η κοιλιά μου άρχισε να γίνεται πιο επίπεδη. Το πράσινο τσάι καίει το λίπος της κοιλιάς και αυτό επιβεβαιώνεται και από έρευνα του Πανεπιστημίου Tufts. Η επιγαλλοκατεχίνη στο πράσινο τσάι όπως και οι άλλες κατεχίνες ενεργοποιούν τα γονίδια καύσης του λίπους της κοιλιάςκαι επιταχύνουν την απώλεια βάρους.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, έχασα αρκετά γραμμάρια αλλά δεν είμαι σίγουρη αν αυτό οφείλεται καθαρά και μόνο στην κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή αν αυτό συνέβη λόγω συνδυασμού πράσινου τσαγιού και σωματικής άσκησης".