ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΣ SUPERMODEL

Βάλε γάντια, μπες στο ρινγκ και κάψε θερμίδες – Οπως η Τζίτζι Χαντίντ


Ενδιαφέρεστε για την καλή σωματική και ψυχική σας υγεία, παρ'όλα αυτά δεν βρίσκετε το ερέθισμα εκείνο που θα σας οδηγήσει ξανά δυναμικά στη σωματική άσκηση.

Τι θα λέγατε αν φορούσατε γάντια και δοκιμάζατε τη γυμναστική ενός supermodel;

Το μποξ ή αλλιώς πυγμαχία είναι κατεξοχήν ανδρικό άθλημα κι έχει παρεξηγηθεί αρκετά από τον κόσμο και ιδιαίτερα από το γυναικείο φύλο, καθώς επικρατούσε πάντοτε η άποψη ότι σχετίζεται με βίαια χτυπήματα – βλέπε μπουνιές και κλωτσιές- , με μελανιές στο σώμα, υπερβολικό όγκο στους μύες και τραυματισμούς.

Η Τζίτζι Χαντίντ, ωστόσο, όπως και άλλες σταρ και μοντέλα σαν την Αντριάνα Λίμα, απέδειξε και στο παρελθόν, ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι συμφιλιωμένες με το μαχητικό άθλημα του μπόξ και αυτό, γιατί αποτελεί μια εκρηκτική ολοκληρωμένη σωματική άσκηση που μεταμορφώνει το σώμα, ενώ τα οφέλη της είναι πολλά και για την ψυχική υγεία.

  • Γερή καρδιά

Ενώ γυμνάζεστε προκειμένου να βελτιώσετε κυρίως την εξωτερική σας εικόνα, θα πρέπει να εστιάσετε σε πιο ουσιαστικά οφέλη, όπως το γεγονός ότι η σωματική άσκηση διατηρεί υγιή την καρδιά, άρα συμβάλλει στη μακροζωία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της γρήγορης αναπνοής – αύξησης καρδιακού ρυθμού, που δυναμώνει τους μύες της καρδιάς.

  • Περιττό λίπος

Το μποξ είναι μια μορφή έντονης και δυναμικής αερόβιας άσκησης, κατά την οποία «δουλεύει» όλο το σώμα. Οι γρήγορες εναλλαγές στους ρυθμούς του βοηθούν να «κάψετε» τις περιττές θερμίδες και το λίπος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνοντας γράμμωση και ενδυνάμωση.

  • Στρες

Πέρα από τα σημαντικά του οφέλη στη σιλουέτα, το μποξ είναι ένα από τα top αθλήματα για να ανακουφιστείτε από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας, που συσσωρεύεται ολοένα και περισσότερο. Κάθεμιά από τις μπουνιές ισοδυναμεί με αποφόρτιση από την αρνητική ενέργεια και το στρες, ενώ μειώνονται και οι ορμόνες που το προκαλούν, όπως η κορτιζόλη, ενώ αυξάνονται από την άλλη μεριά οι ενδορφίνες που ευθύνονται για την καλή σας διάθεση. 

  • Αυτοπεποίθηση

Η αθλητική δραστηριότητα είναι ένα μέσο για να βρείτε ξανά τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, αποκτώντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και επιβραβεύοντας τον να προχωρήσει ακόμα παρακάτω. 

  • Six – pack

Ονειρεύεστε τους καλογυμνασμένους και σφιχτούς κοιλιακούς της Τζίτζι και άλλων μοντέλων; Τότε δεν έχετε παρά να μπείτε στο ρινγκ, αφού κατά τη διάρκεια του μποξ το σώμα εκτελεί κινήσεις, που απαιτούν στροφές των γοφών. Οι κινήσεις είναι πολύ έντονες και δυναμικές και αντικαθιστούν επάξια τους κλασικούς κοιλιακούς εδάφους. 

Ενα ιδρωμένο γυναικείο σώμα με σορτσάκι και γάντια δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο!