Τα 4 πράγματα που κάνουν καθημερινά τα άτομα με καλή ψυχολογία  | 0 bovary.gr
Τα 4 πράγματα που κάνουν καθημερινά τα άτομα με καλή ψυχολογία | 0 bovary.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 4 πράγματα που κάνουν καθημερινά τα άτομα με καλή ψυχολογία


Λένε ότι «Όλα είναι μέσα στο μυαλό». Ισχυεί. Εμείς δίνουμε νόημα, αξία και βάρος στις καταστάσεις. Η θετική ενέργεια δεν είναι μύθος. Σαφώς υπάρχει αλλά δεν μπορεί να προσδιοριστεί και να οριοθετηθεί εύκολα.

Υπάρχει μέσα σε μικρές στιγμές της καθημερινότητας, κρυμμένη μέσα σε ένα χαμόγελο, σε ένα όνειρο για το μέλλον, σε μια ευχή. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας και καθημερινά αναπνέουν με ευχαρίστηση. Οι γρήγοροι και ασφυκτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν έχουν καταφέρουν να τους επηρεάσουν και να τους κάνουν να χάσουν την ελπίδα τους. Έχουν βρει τις ισορροπίες τους και σκέψεις που τους κάνουν να αντέχουν περισσότερο.

Ακολουθούν τα πράγματα που κάνει ένα άτομο που βλέπει τα πράγματα από την φωτεινή τους πλευρά και σιγοτραγουδά βαθιά μέσα του το «Αlways look on the bright side of life» και το «Every little thing is gonna be alright».

1) Τα χαρούμενα άτομα καθημερινά σκέφτονται τους λόγους για τους οποίους οφείλουν να αισθάνονται ευγνωμοσύνη: Συνήθως, το μυαλό είναι συντονισμένο στις αρνητικές πτυχές της καθημερινότητας. Υπάρχουν γύρω μας πολλοί λόγοι για να χαμογελάμε. Καλή υγεία, άνθρωποι που μας αγαπούν, στόχοι για το μέλλον, μια απασχόληση που μας γεμίζει ευχαρίστηση.

2) Διαλογισμός: Πέντε λεπτά σιωπής και αυτοσυγκέντρωσης μπορεί να αλλάξει τον ρου της σκέψης. Μην φοβηθείς να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου και να σκεφτείς γι’αυτόν. Όσο τον αποφεύγεις, τόσο και εκείνος απομακρύνεται από σένα.

3) Γέμισε τον περίγυρό σου με θετικούς ανθρώπους: Στο βιβλίο των Κim και Alison McMillen «When I loved myself enough» ανέφεραν: « Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιές για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και από ό,τι με τραβούσε συνεχώς μακριά από τον ίδιο μου τον εαυτό». Απόφυγε την τοξικότητα. Τους χειριστικούς ανθρώπους και αυτούς που δεν έχουν καλό λόγο για κανέναν. Μοιράσου τον χρόνο σου με ανθρώπους με τους οποίους νιώθεις πραγματικά καλά, που σε εμπνέουν και δεν σου «ρουφάνε» την ενέργειά σου.

4) Εξέτασε τι σε κάνει να νιώθεις αρνητικά: Κάνε διάλογο με τον εαυτό σου. «Γιατί νιώθω πεσμένη;», «Τι συνέβη και με έκανε να χάσω το χαμόγελό μου;. Επεξεργάσου τις αρνητικές σκέψεις σου και την προέλευσή τους και λύσε το πρόβλημα στη ρίζα του.