«32 χρόνια μετά ζω με τον ιο ΗΙV...» - Μια αληθινή ιστορία  | 0 bovary.gr
«32 χρόνια μετά ζω με τον ιο ΗΙV...» - Μια αληθινή ιστορία | 0 bovary.gr
AIDS

«32 χρόνια μετά ζω με τον ιο ΗΙV...» - Μια αληθινή ιστορία


Mε απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1988, η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS.

Καμπάνιες και δράσεις πραγματοποιούνται έχοντας στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον ιό ΗΙV που προκαλεί το AIDS και την υποστήριξη ατόμων με HIV και AIDS. Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNAIDS, 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από AIDS το 2015 και σχεδόν 37 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζούσαν με HIV στα τέλη της ίδιας χρονιάς. Η επιστημονική γνώση για το ΑΙDS και τον HIV έχει σημαντική διεύρυνση, ωστόσο μεγάλη μερίδα του κοινού δεν έχει γνώση για την προστασία από τον ιό και την μετάδοσή του.

Ο Bradford McIntyre έγραψε στο positivelypositive.ca την δική του ιστορία ζωής με τον ιό ΗΙV. Η ιστορία γράφτηκε το 1994. Τριάντα δυο χρόνια μετά την διάγνωση το 1984, ο Bradford – οι γιατροί του, όταν διέγνωσαν τον HIV του είχαν πει ότι είχε μόνο 6 μήνες ζωής- στέλνει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας.


 


 

«Το όνομά μου είναι Bradford McIntyre και σας γράφω γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σας την δική μου ιστορία. Πριν από 10 χρόνια, ενώ ζούσα στο Kitchener – Waterloo, προβλήθηκα από AIDS. Στις 28 Νοεμβρίου του 1985, ο γιατρός μου είπε ότι έχω μόνο 6 μήνες ζωής. Μου είπε ότι θα έπρεπε να ενημερώσω την οικογένειά μου, να τακτοποιήσω τις οικονομικές μου εκκρεμότητες και να κανονίσω τα της κηδείας μου. Mετά από άλλους έξι μήνες, ο γιατρός μου είπε ότι έχω από 18 μήνες έως 2 χρόνια...». O Βradford ζει ακόμα και η διαδρομή του στη ζωή μοιάζει με ταινία. Είναι παντρεμένος με τον σύντροφο της ζωής του και το μήνυμά του μεταφέρει ελπίδα σε όλο τον κόσμο έχοντας βραβευτεί για την προσφορά του στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης του Κέντρου Ζωής για τον ΗIV «Βγάλε την ετικέτα» έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

«Οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV πρέπει ανάμεσα σε όλα τα άλλα να υπομείνουν καθημερινά και τις ετικέτες που τους κολλάνε. Ετικέτες που τους δυσκολεύουν τη ζωή και τους απομονώνουν... Από σιχαμένος και μελλοθάνατος έως ανώμαλος και πήγαινε γυρεύοντας να είναι  μόνο μερικές από αυτές. Γιατί αυτές οι ετικέτες τελικά… μας ενοχλούν, μας κινητοποιούν, μας θυμώνουν».

 

 

TAGS