4 το ξημέρωμα, είναι η πιο παραγωγική ώρα; Γυναίκα που ξυπνούσε ακριβώς στις 4 περιγράφει | 0 bovary.gr
4 το ξημέρωμα, είναι η πιο παραγωγική ώρα; Γυναίκα που ξυπνούσε ακριβώς στις 4 περιγράφει | 0 bovary.gr
ALARM ALERT

4 το ξημέρωμα, είναι η πιο παραγωγική ώρα; Γυναίκα που ξυπνούσε ακριβώς στις 4 περιγράφει


Το πολύ πρωινό ξύπνημα είναι «εφιάλτης» για τους περισσότερους που το έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους λόγω δουλειάς.

Υπάρχουν, βέβαια κάποιοι που το θεωρούν απολαυστικό, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί. Το ξυπνητήρι ανέκαθεν δεν ήταν φίλος αλλά κάτι το ενοχλητικό και αναγκαστικό. Η Wall Street Journal ανεφέρει ότι στις 4 το ξημέρωμα είναι η πιο παραγωγική ώρα. H Allison Young δοκίμασε να ξυπνά στις 4 πμ αντί για 6 πμ που συνήθιζε να το κάνει για χρόνια, για να δοκιμάσει τα αποτελέσματα. Στο womenshealthmag.com αποκάλυψε τα αποτελέσματα του πειράματός της. Μπόρεσε αυτή η αλλαγή στο πρωινό ξύπνημα να αλλάξει την καθημερινότητά της; Αυτά ήταν τα αποτελέσματα…

1) Άλλαξαν οι συνήθειές μου το βράδυ: Συνήθιζα να ξενυχτάω άσκοπα.Τσιμπολογούσα αργά από συνήθεια επειδή παρέμενα ξύπνια. Τα φώτα άρχισαν να σβήνουν από τις 9, λίγο μετά αφότου διάβαζα το βιβλίο μου. Ο ύπνος έγινε απόλαυση.

2) Έγινα πιο παραγωγική: Η συγγραφέας Edna O’Brien’συνήθιζε να γράφει το ξημέρωμα γιατί ήθελε την «ησυχία που προκύπτει όταν οι άλλοι κοιμούνται» και αυτό αποτελούσε πηγή έμπνευσή της. Και δεν είναι η μόνη. Συγγραφείς όπως η Anais Nin και η Toni Morrison είχαν την ίδια συνήθεια. Να γράφουν πολύ νωρίς το πρωί.Μπορεί να μην έγραψα κι εγώ λογοτεχνικό έργο, ωστόσο αλλά άρχισα να φέρνω εις πέρας τις υποχρεώσεις μου από πολύ νωρίς το πρωί. Έγινα πολύ πιο δημιουργική.

3) «Έχεις προλάβει να κάνεις πολλά περισσότερα, πριν τα κάνει ο οποισδήποτε»: Υπάρχουν πράγματα μέσα στην ημέρα που μας αποσπούν πολύ από τον διαθέσιμο χρόνο μας. Μεταξύ αυτών, οι τηλεφωνικές κλήσεις και η επικοινωνία μέσω . Με το να ξυπνάω τόσο νωρίς το πρωί κατάφερνα να είμαι παραγωγική πριν ακόμα ξυπνήσει οποιοσδήποτε άλλος που θα μπορούσε να με «καθυστερήσει» από τη δουλειά μου.

4) Είχα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου: «Τα πρωινά είναι πάντα δύσκολα για τους περισσότερους –όταν δεν έχεις προλάβει να πιεις καφέ-. Όταν, όμως, έχεις χρόνο να ξυπνήσεις με άνεση, να είσαι μόνος σου για ώρα ετοιμάζοντας τον καφέ σου όταν οι άλλοι ακόμα κοιμούνται σε κάνει πολύ πιο παραγωγικό, ήρεμο και ευδιάθετο».

 5) «Όλη αυτή η αλλαγή δεν ήταν εύκολη: Είχα ξυπνήσει ξανά στη ζωή μου τόσο νωρίς και όλη αυτή η αλλαγή δεν ήταν πολύ εύκολη για μένα. Η πρώτη μου απόπειρα έφερε την αναβολή στο ξυπνητήρι. Το επόμενο πρωί είχα βάλει τρία διαφορετικά ξυπνητήρια που χτυπούσαν με διαφορά δύο λεπτών και κάπως τα κατάφερα. Το βιολογικό μας ρολόι πρέπει να ρυθμιστεί για να τα καταφέρει να ξυπνάει τελικά τόσο νωρίς.