Eίναι καλή ιδέα να έχεις σχέση με το αφεντικό ή τον συνάδελφό σου; - 2 αληθινές ιστορίες | 0 bovary.gr
Eίναι καλή ιδέα να έχεις σχέση με το αφεντικό ή τον συνάδελφό σου; - 2 αληθινές ιστορίες | 0 bovary.gr
ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Eίναι καλή ιδέα να έχεις σχέση με το αφεντικό ή τον συνάδελφό σου; - 2 αληθινές ιστορίες


Στην αρχή ήταν ένα φευγαλέο βλέμμα στο φωτοτυπικό. Έπειτα ένα βλέμμα που κράτησε μερικά δευτερόλεπτα στο διάδρομο.

Ένας μικρός διάλογος με αμηχανία στο lunch break. Γελάσατε. Ακολούθησαν εκατέρωθεν κοπλιμέντα. Ανταλλάξατε τηλέφωνα. Σιγά σιγά αναπτύχθηκε επικοινωνία και ηλεκτρισμός. Όμως φοβάσαι. Γιατί όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε έναν οποιοδήποτε χώρο, αλλά στον χώρο εργασίας σου.  Κι αν η σχέση μαθευτεί; Αν γίνει η αιτία να χάσεις την δουλειά σου και να επηρεαστεί η καριέρα σου; Ο έρωτας στον χώρο εργασίας δεν είναι ασφαλές «σπορ». Αν, βέβαια, είσαι τυχερή μπορεί τελικά ο άνθρωπος που γνώρισες στην δουλειά σου να είναι ο άνδρας της ζωής σου. Ακολουθούν δύο αληθινές ιστορίες που δείχνουν και τις δύο όψεις του νομίσματος.

Άντι, 36 ετών, διευθυντής πωλήσεων

 «Σε όλους άρεσε η Leanne όταν μπήκε στην ομάδα μας. Μου είπε ότι της άρεσα και αυτό με ανέβασε πολύ. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική στην εταιρία μας για τις σχέσεις μεταξύ των υπαλλήλων, αλλά δεν ήθελα το αφεντικό να καταλάβει κάτι. Η Leanne ήθελα να κάνει καλή εντύπωση και έτσι ήμασταν πολύ διακριτικοί. Άρχισε να μας αρέσει που είχαμε ένα μυστικό να μας ενώνει. Υπήρχαν, όμως και φορές που ήθελα να την αγκαλιάσω ή να μοιραστούμε έναν καφέ σε μια κακή ημέρα. Φτάσαμε στο σημείο να ερωτευτούμε παράφορα. Οι συνάδελφοί μας κατάλαβαν τι συνέβαινε και βέβαια η σχέση έφτασε στα αυτιά του αφεντικού μας. Δεν το αρνήθηκα και λόγω του ότι ήμασταν διακριτικοί όλον αυτόν τον καιρό, μας έδωσε τις ευλογίες του. Λίγους μήνες μετά η Leanne μεταπήδησε σε άλλη εταιρεία σε θέση προισταμένης. Ομολογώ ότι ήταν ευκολότερο για μας να δουλεύουμε χωριστά. Πλέον περιμένουμε το πρώτο μας παιδί τον ερχόμενο Μάρτιο. Είμαι χαρούμενος που η Leanne είχε το θάρρος να κάνει το πρώτο βήμα. Αξίζει να είμαστε μαζί.
 

Υasmin, 29 ετών, δικηγόρος

«Είμαι πάντα εναντίον των ερωτικών σχέσεων στο χώρο εργασίας. Μετά από την εμπειρία που είχα θα συνιστούσα να μην το τολμούσατε.

Ο Rich ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός μου και πάντα μου άρεσε. Υπήρχε φλερτ μεταξύ μας αλλά ήξερα ότι είχε κοπέλα. Ένα βράδυ, ενώ βρισκόμασταν σε ένα event, μου είπε ότι η κοπέλα του τον έδιωξε. Δεν συνέβη τίποτα μεταξύ μας εκείνο το βράδυ αλλά μετά από μερικές εβδομάδες που δουλέψαμε μαζί ως αργά, με φίλησε. Αρχίσαμε να βγαίνουμε άλλα το κρατήσαμε κρυφό γιατί στην εταιρία μας υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική για τις σχέσεις μεταξύ των συνεργατών. Μια ερωτική σχέση ήταν απαγορευτική. Μίλησα για την σχέση μου στους φίλους μου –εκτός εταιρείας- και ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Ωστόσο δεν είχαν συναντήσει ποτέ τον Rich και δεν είχαν σφαιρική γνώμη. Στη δουλειά, με εξίταρε που τον έπιανα να με κοιτάει και να λαμβάνω μηνύματά του. Τον είχα στο κινητό μου ως Rob έτσι ώστε να μην καταλάβουν τίποτα οι συνάδελφοι αν τύχαινε να πέσει το μάτι τους στο κινητό μου.

Μετά από τέσσερις μήνες, ο Rich άρχισε να είναι απόμακρος. Όταν τον ρώτησα, μου είπε ότι όταν ήταν εξαντλημένος από τη δουλειά. Θυμάμαι ακόμα τη στιγμή που ανακάλυψα την αλήθεια.

 Είχαμε βγει για φαγητό με συναδέλφους από τη δουλειά και στην παρέα ήταν και ο καλύτερος φίλος του Rich, Αaron. Ενώ συζητούμε για ένα καινούριο εστιατόριο που μόλις είχε ανοίξει, ο Aaron είπε ότι ο Rich είχε πάει εκεί με την κοπέλα του (εκείνο το βράδυ ο Rich μου είχε πει ότι θα πήγαινε για ποτά με τους φίλους του). Ρώτησα τον Aaron αν ο Rich ήταν και πάλι μαζί με την κοπέλα του. Προσπαθούσα να ακουστώ ήρεμη αλλά ακουγόμουν σαν να ήθελα να κάνω εμετό.

Όταν μου είπε ναι, του είπα ότι ξαφνικά θυμήθηκα ένα email που δεν είχα στείλει και γύρισα στο γραφείο κλαίγοντας. Ο Rich παραδέχτηκε ότι πράγματι τον είχε διώξει η κοπέλα του αλλά ήρθαν και πάλι σε επικοινωνία και η σχέση αναθερμάνθηκε.

Ένιωσα προδομένη για όλα τα ψέματα που μου είχε πει. Οι επόμενοι μήνες ήταν απαίσιοι. Έπρεπε να τον βλέπω κάθε μέρα και δεν μπορούσα να πω σε κανέναν τι είχε συμβεί. Ο διευθυντής μας με είδε να κλαίω στο διάδρομο και εγώ ισχυρίστηκα ότι έκλαιγα την θεία μου που πέθανε. Ενώ βρισκόμουν σε πανικό, ο Rich ανακοίνωσε ότι έφευγε από την εταιρία. Πριν από ένα μήνα μου έγραψε ένα μήνυμα θέλοντας να απολογηθεί, αλλά πλέον είμαι επικεντρωμένη στον εαυτό μου. Αγαπώ τη δουλειά μου και είμαι φιλόδοξη. Δεν θα ρίσκαρα τα πάντα για εκείνον. Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, βλέπω ότι τελικά μας ένωναν λιγότερα από όσα μας χώριζαν».