shutterstock.com
shutterstock.com
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ

Γυναικείος οργασμός - Είναι καλό να προσποιείσαι;


Ο γυναικείος οργασμός ή αλλιώς η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ένα ζήτημα σεξουαλικότητας που απασχολεί όχι μόνο τα ίδια τα ζευγάρια, αλλά και τους θεραπευτές που χρόνια τώρα προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο πίσω από αυτόν και τους παράγοντες που τον επηρεάζουν.

Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους οι γυναίκες προσποιούνται κορύφωση και υποτίθεται ότι αισθάνονται την ηδονή και την απόλυτη ικανοποίηση, ενώ στην πραγματικότητα η σκηνή είναι βγαλμένη μάλλον από ταινία ή θεατρική παράσταση.

Πόσο θετικά επιδρά όμως αυτή η πρακτική στη σεξουαλική υγεία της γυναίκας αλλά και τη σχέση της με το σύντροφό της;

Από τη μια και μόνο φορά που μια γυναίκα θα προσποιηθεί οργασμό μέχρι και την κάθε φορά που θα το κάνει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: παραμένει ανικανοποίητη.

Ο εκάστοτε σύντροφος μπορεί να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του για να την ευχαριστήσει, αλλά η κορύφωση δεν έρχεται ποτέ. Ακόμα κι αν ο σύντροφος είναι το τέλειο ανδρικό πρότυπο για εκείνη, μπορεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής να αδυνατεί να την οδηγήσει στον οργασμό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι η γυναίκα μπορεί να έχει καταναλώσει αλκοόλ ή να είναι πολύ κουρασμένη. Φυσικά, όμως, δεν είναι οι μόνοι λόγοι. 

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο μια γυναίκα αναγκάζεται να προσποιηθεί, αυτό που πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσει είναι, ότι αυτή η πρακτική της προσποίησης οργασμού,  τη βάζει σε μια κατάσταση που γίνεται μόνιμη και διαιωνίζεται, με τον σύντροφό της να λαμβάνει μακροπρόθεσμα το μήνυμα, ότι η συγκεκριμένη του συμπεριφορά κατά το σεξ είναι αυτή που την ερεθίζει και της χαρίζει ηδονή.

Ετσι, ο ερωτικός παρτενέρ επαναλαμβάνει την ίδια συμπεριφορά νιώθοντας το απόλυτο sex machine, όμως ποτέ δεν οδηγεί τη γυναίκα στην κορύφωση που της αξίζει.  

Επίσης, ο ψεύτικος οργασμός πλάθει στο μυαλό την πεποίθηση ότι το καλό σεξ εξαρτάται πάντοτε από την κορύφωση, κάτι το οποίο, όμως, δεν είναι καθοριστικό για την καλή σεξουαλική ζωή της γυναίκας και του άντρα.

Το άγχος και το στρες είναι οι βασικές συνέπειες στην ψυχολογία της γυναίκας, που κολλάει στην αναζήτηση του και παγιδεύεται σε αυτό.

Ακόμη, η κορύφωση που είναι fake και παράλληλα έρχεται σύντομα, δίνει την εντύπωση στον ερωτικό σύντροφο, ότι τα προκαταρκτικά δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση.