«Εσύ με πόσους έχεις πάει;» -Η ερώτηση που διαλύει και χτίζει σχέσεις | 0 bovary.gr
«Εσύ με πόσους έχεις πάει;» -Η ερώτηση που διαλύει και χτίζει σχέσεις | 0 bovary.gr
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΖΙΖΖΖΖΖΖΖ

«Εσύ με πόσους έχεις πάει;» -Η ερώτηση που διαλύει και χτίζει σχέσεις


Ο συγκεκριμένος αριθμός μπορεί να σε χαρακτηρίσει. Να κάνει τη σχέση σου να σε κοιτάξει με άλλο μάτι. Οταν, δε, αυτός είναι διψήφιος να δημιουργήσει προβλήματα που θα οδηγήσουν στον χωρισμό.

Αν είσαι γυναίκα, το διψήφιο νούμερο αυτό σε χαρακτηρίζει «εύκολη», ενώ αν είσαι άντρας σε κάνει «μάγκα». Αυτό τουλάχιστον είναι το στερεότυπο που επικρατεί σχετικά με τους ερωτικούς συντρόφους που έχει κάποιος στη ζωή του.

Οσο και αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι το νούμερο αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο στις σχέσεις, μια συζήτηση με τους γνωστούς σου θα σε πείσει για το αντίθετο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα για το πώς το σεξουαλικό ιστορικό επηρεάζει την ελκυστικότητα ενός ατόμου αναφέρει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που ένας πιθανός σύντροφός τους είχε.

«Για τη μέση γυναίκα και τον μέσο άνδρα ο ιδανικός σύντροφος δεν ήταν κάποιος χωρίς σεξουαλική ιστορία», σημειώνει. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπορεί να ήταν πρόθυμοι να εμπλακούν με έναν τέτοιο άνθρωπο, ωστόσο, ήθελαν περισσότερο ο σύντροφός τους να έχει κάποια σεξουαλική εμπειρία.

Παράλληλα, ωστόσο, «τα δύο φύλα εξέφρασαν την απροθυμία τους να ασχοληθούν με κάποιον που είχε μεγάλο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων».

Ο καθηγητής Ψυχολογίας Στιβ Στιούαρτ-Γουίλιαμς εξηγεί ότι ο εν λόγω αριθμός μας νοιάζει, όταν θέλουμε σοβαρή σχέση από τον άλλον. Οταν πρόκειται για περιστασιακό σεξ, κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτή την λεπτομέρεια. Οταν, όμως, μιλάμε για μακροχρόνια σχέση ή γάμο τα πράγματα είναι διαφορετικά, με τους περισσότερους να ψάχνουν τον «σωστό», δηλαδή εκείνον που δεν έχει «πάει» με πολλούς.

Η στάση απέναντι στο περιστασιακό σεξ μπορεί να είναι πιο φιλελεύθερη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι περισσότεροι κρίνουν τους άνδρες και τις γυναίκες με τον ίδιο τρόπο. 

Ο κ. Στιούαρτ-Γουίλιαμς τονίζει, όμως, πως καθένας έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, μιας και βασίζεται στο «είναι εντάξει για εμένα, αλλά όχι για εσένα».

Περσινή έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετική στάση όταν έρχονται αντιμέτωποι με το «σκοτεινό» παρελθόν του συντρόφου τους. 

Ο καθηγητής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Τέξας Ντάνιελ Τζόουνς, τόνισε: «Είναι πιθανό οι γυναίκες να ανησυχούν για την σταθερότητα και την πίστη του συντρόφου τους, ενώ οι άνδρες ανησυχούν σχετικά με τη φήμη και τις κοινωνικές αντιλήψεις». Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες ήταν πρόθυμες να αγνοήσουν το σεξουαλικό παρελθόν του συντρόφου τους, εάν αυτός έδειχνε σημάδια πως προχωράει διαφορετικά. Αντίθετα, οι άνδρες αισθάνονταν άβολα με την ιδέα πως η γυναίκα τους είχε σεξουαλική ελευθερία.

«Ενας λόγος που οι άνδρες ενοχλούνται από την γυναικεία σεξουαλικότητα (σχετικά με τους προηγούμενους συντρόφους) είναι επειδή σπάνε την κοινωνική νόρμα», γράφει ο κ. Τζόουνς,.

Κάπως έτσι, η ερώτηση με «Πόσους έχεις πάει;» μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε ένα ζευγάρι, με τον αριθμό να συνεχίζει να ενδιαφέρει τους περισσότερους.