Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να φάνε πρωινό το πρωί ή άλλοι που απλούστατα προφασίζονται έλλειψη αρκετού χρόνου για την προετοιμασία του, για να το αποφύγουν.
Υπάρχουν όμως και άλλες δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που ακολουθούν την παράδοση και αναγνωρίζουν τη θρεπτική του αξία και την ενέργεια που χαρίζει στον οργανισμό, αλλά κι εκείνοι που εφαρμόζουν αυτό που λέει το ρητό: « το πρωί τρώμε σαν βασιλιάδες».
Η Στεφανί παραδέχεται, ότι το δικό της καθημερινό πρόγραμμα την είχε αναγκάσει να καταναλώνει περιορισμένη ποσότητα φαγητού το πρωί και μάλιστα, συνήθως έφευγε από το σπίτι με έναν καφέ και μια μπανάνα στο χέρι, ίσως και κάποια αμύγδαλα. Ετσι, όταν η ώρα πια έφτανε δέκα το πρωί, το αίσθημα της πείνας έκανε και πάλι την εμφάνιση του.
Αποφάσισε να εμπλουτίσει το πρωινό της γεύμα καθημερινά για το χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας. Τι συνέβη στον οργανισμό και στην ψυχολογία της με αυτή την αλλαγή;
- « Η ποσότητα του γεύματος διπλασιάστηκε»: Συνολικά, το πρωινό μου γεύμα περιλάμβανε 660 θερμίδες, ένας τριπλάσιος αριθμός, από τον φυσιολογικό που κατανάλωνα. Τι ακριβώς έφαγα; Ενα μάφιν με επικάλυψη φυστικοβούτυρου και μαρμελάδας,τρία μεγάλα αυγά σκραμπλ μαγειρεμένα με βούτυρο και επικάλυψη τυριού. Αυτές οι θερμίδες ήταν μάλλον υπερβολικές για έναν άνθρωπο που η μόνη του σωματική άσκηση, είναι μια βόλτα με το σκύλο κάθε πρωί. Δεν έφαγα κανένα σνακ μέχρι τις 13:00, το μεσημεριανό μου ήταν μεν μικρότερο από ότι το συνηθισμένο, αλλά το βραδινό ήταν το ίδιο.