Το Σαββατοκύριακο μπορεί να σε κάνει πιο υγιή - 5 τρόποι | 0 bovary.gr
Το Σαββατοκύριακο μπορεί να σε κάνει πιο υγιή - 5 τρόποι | 0 bovary.gr
TIME FOR WEEKEND

Το Σαββατοκύριακο μπορεί να σε κάνει πιο υγιή - 5 τρόποι


Το Σαββατοκύριακο κρύβει μέσα του τη δική του φιλοσοφία.

Οι δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας είναι αυτές που μας αποφορτίζουν από τις υπόλοιπες πέντε και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι τις περιμένουν με μεγάλη προσμόνη και λαχτάρα. Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «Σαββατοκύριακο» ευχάριστες και θετικές σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας και η διάθεσή μας αλλάζει. Πολλοί κάνουν σχέδια καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας για το πώς θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο αυτό το 48ωρο. Συναντήσεις και γεύμα με φίλους, κάποιο κάλεσμα, shopping, χαλαρές βόλτες. Υπάρχουν όμως και φορές που ξέρεις ότι την αληθινή χαλάρωση που χρειάζεσαι θα την βρεις με την χαλάρωση που μας προσφέρει ο χρόνος παρέα με τον εαυτό μας. Όχι τόσο με την έννοια της απομόνωσης, όσο με της αυτοσυγκέντρωσης και της ενδοσκόπησης. Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο με τον εαυτό τους το Σαββατοκύριακο έχουν πιο γερές ισορροπίες για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της εβδομάδας. Η πολυκοσμία πολλές φορές είναι κουραστική και μας «ρουφά» ενέργεια αντί να μας δίνει. Το να είμαστε μόνοι, χωρίς να κάνουμε τίποτα έχει οφέλη για την υγεία και είναι τα εξής πέντε:
 

1) Το μυαλό κάνει «restart»: Το να δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να απέχει από όλα είναι ευεργετικό για την πνευματική σου ισορροπία. Το μυαλό «καθαρίζει», σκέφτεσαι πράγματα που το ευχαριστούν και αποβάλλει ό,τι το έχει κουράσει όλη την εβδομάδα.

2) Βελτιώνεται η αυτοσυγκέντρωση: Οι σκέψεις καλπάζουν και πολλές φορές μας κουράζουν πιο πολύ και από την ίδια την πραγματικότητα. Το Σαββατοκύριακο (αν δεν εργάζεσαι) έχεις τον χρόνο να αυτοσυγκεντρωθείς και να κάνεις focus εκεί που πρέπει. Η αρχή της εβδομάδας θα σε βρει πιο παραγωγική και πιο καλή ακροάτρια των συνομιλητών σου γιατί το μυαλό θα μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα.

3) Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου: Έρχεσαι πιο κοντά του και ανακαλύπτεις τις ανάγκες του. Η κούραση μας κάνει να σκεφτόμαστε συνήθως τις αρνητικές εμπειρίες που έχουν μεσολαβήσει. Πχ μια ατυχία στη δουλειά, έναν χωρισμό. Oι ημέρες ξεκούρασης που μεσολαβούν μέχρι να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα είναι απαραίτητες για να τροφοδοτήσουμε το μυαλό σας με θετικές σκέψεις, ίσως και με νέα ενδιαφέροντα.

4) Αυξάνει την δημιουργικότητα: Το Σαββατοκύριακο έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις νέες προσλαμβάνουσες και να γεμίσεις με έμπνευση. Η αίσθηση του «καινούριου» σε βοηθά όχι μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο αλλά και σε σωματικό επίπεδο, καθώς έρευνες δείχνουν ότι μπορεί ακόμα και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

5) Βλέπεις τη ζωή με άλλο μάτι: Βελτιώνεται η αίσθηση που έχεις συνολικά για τη ζωή σου. Οκ, το Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να μας λύσει όλα τα προβλήματα αλλά μπορεί να μας κάνει να εκτιμήσουμε περισσότερο μικρές χαρές της ζωής. Μέσα στην εβδομάδα, οι ρυθμοί είναι τόσο έντονοι που μας κάνουν πολλές φορές να ξεχνάμε να χαμογελάμε!