Φτιάξε smoothies με γεύση χριστουγεννιάτικων γλυκών  | 0 bovary.gr
Φτιάξε smoothies με γεύση χριστουγεννιάτικων γλυκών | 0 bovary.gr
SMOOTHIES

Φτιάξε smoothies με γεύση χριστουγεννιάτικων γλυκών


«It's the most wonderful time of the year». Μέρες με το σπίτι να μοσχοβολά από κανέλα και σοκολάτα, μέρες με γεύσεις από τα παιδικά μας χρόνια, με ζεστές και τρυφερές στιγμες με αγαπημένα μας πρόσωπα.

Είναι η περίοδος με καλέσματα, με γιορτινή διάθεση, με κεράσματα, γλυκιές και αλμυρές γεύσεις. Όλα αυτά, μπερδεύονται όμορφα και γίνονται η καθημερινότητά μας. Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες; Αν θέλουμε να ευχαριστηθούμε τις στιγμές, δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε! Η σιλουέτα μας, ίσως επηρεαστεί αν παραδωθούμε στις λιχουδιές που μας κατακλύζουν.

Υπάρχει άραγε τρόπος να μπορούμε να συνδυάσουμε ωφέλιμα συστατικά και πλούσια (γιορτινή) γεύση; Μπορούμε! Αν φτιάξουμε λαχταριστά smoothies με κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή αγαπημένων μας γιορτινών γλυκισμάτων. Τα smoothies μπορούν να μας χορτάσουν και δεν μας επιβαρύνουν τόσο. Το πόσο διαιτητικά ή όχι είναι εξαρτάται από την ποσότητα ζάχαρης που θα προστεθεί. Μπορούν να γίνουν πολύ παχυντικά αν προσθέσουμε μπισκότα ή άλλου είδους γλυκίσματα.

Ακολουθούν τέσσερις συνταγές για υγιεινά smoothies που έχουν γεύση των αγαπημένων μας χριστουγεννιάτικων γλυκών και μπορούν με έναν τρόπο να αντικαταστήσουν την γεύση τους.

1) Για την παρασκευή αυτού του smoothie θα χρειαστείτε μπανάνα, γάλα αμυγδάλου, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα.

2) Για την παρασκευή του συγκεκριμένου smoothie θα χρειαστείτε γάλα καρύδας, μπανάνα, κανέλα, ginger, εκχύλισμα βανίλιας, λίγη ζάχαρη.

3) Για την παρασκευή αυτού του smoothie θα χρειαστείτε γάλα καρύδας, μέλι, ginger, κανέλα και μπανάνα

4) Για αυτό το smoothie θα χρειαστείτε μπανάνα, άπαχο γιαούρτι, γάλα αμυγδάλου, μέλι, σπόρους chia, βρώμη, βανίλια, κανέλα.