MORNING RULES

Επιτυχημένες γυναίκες αποκαλύπτουν ποιο είναι το πρώτο πραγμα που κάνουν μόλις ξυπνάνε


Η καθημερινότητα των γυναικών που διαπρέπουν στον τομέα με τον οποίο έχουν επιλέξει να καταπιαστούν δεν είναι εύκολη.

Έχει, όμως, τα δικά της μυστικά (όπως και η επιτυχία). Ατέλειωτες ώρες αφοσίωσης στην εργασία, απαιτήσεις, πειθαρχία, οικογενειακές υποχρεώσεις, φροντίδα του σπιτιού. Τι κάνουν όμως για τον εαυτό τους καθημερινά αυτές οι γυναίκες; Πώς κάνουν εκκίνηση και ποια είναι η καθιερωμένη τους συνήθεια με το που ανοίγουν τα μάτια τους στη νέα ημέρα;

Ακολουθούν οι συνήθειες επιτυχημένων γυναικών που έχουν κάτι να πουν, που μπορούν να μας εμπνεύσουν!

1) «Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πίνω ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Πίνω άλλο ένα μαζί με τον καφέ μου στις 8 το πρωί. Ζω στο Νέο Μεξικό και ο αέρας και το υψόμετρο με αφυδατώνουν. Πάντα γνώριζα την αξία του νερού στην καθημερινότητά μας. Δεν ήξερα, όμως, πόσο σημαντικό είναι να πίνουμε νερό με το που ξυπνάμε το πρωί μέχρι που διάβασα το βιβλίο «Οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν». Ο ύπνος μας αφυδατώνει. Χάνουμε υγρά κατά την διάρκεια του ύπνου με την αναπνοή μας και δεν τα αναπληρώνουμε για 7-8 ολόκληρες ώρες. Το νερό το πρωί είναι πολύ σημαντικό για ευεξία και για καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου».

Μaggie Hall, συγγραφέας

2) «Κάθε μέρα, με το που ανοίγω τα μάτια μου και όσο είμαι ξαπλωμένη για 15 λεπτά κάνω διαλογισμό. Σκέφτομαι τα πράγματα για τα οποία οφείλω να νιώθω ευγνώμων στη ζωή. Έπειτα σηκώνομαι, φτιάχνω τον καφέ μου και βόλτα με τους σκύλους μου για 20 λεπτά. Έπειτα απολαμβάνω το πρωί μου τσεκάροντας τα emails μου και κάνω ένα πλάνο για τις υποχρεώσεις που θα έχω μέσα στη μέρα, βάζοντας προτεραιότητες».

Gillian Deck, επιχειρηματίας

 

3) «Μου άρεσε πάντα να χουζουρεύω στο κρεβάτι, μια συνήθεια που έχω από όταν έγινα μητέρα. Όταν αφιερώνεις μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα μόνο για τον εαυτό σου, όταν μπορείς να συγκεντρωθείς και να κάνεις focus στις σκέψεις σου τότε μπορείς να γίνεις πιο αποδοτικός. Είμαι τυχερή γιατί ο άνδρας μου έχει ευέλικτο ωράριο και μπορούμε να μοιράζομαι το πρωινό στο κρεβάτι κάνοντας σχέδια για την ημέρα μας».

Miranda Beverly- Whittemore, συγγραφέας best sellers

4) «Από όταν ήμουν έφηβη, ξεκινούσα την ημέρα μου με έναν καφέ latte. Μου έδινε ενέργεια. Τώρα πια παίρνω για πρωινό βρώμη με σπόρους chia, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, γάλα αμυγδάλου που με χορταίνει πολύ. Το πρωινό θα πρέπει να είναι το κυριότερο γεύμα μέσα στην ημέρα και πρέπει να είναι γεμάτος βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες που θα μας δίνουν ενέργεια».

Τanya Steel, συγγραφέας

 

5) «Αυτό που με βοηθάει να ξεκινήσω την ημέρα μου, το έχω κάνει από το προηγούμενο βράδυ. Όλη την ημέρα τρέχω σε υποχρεώσεις και το βράδυ, περίπου στις 10 με 11 έχω τρομερή υπερένταση. Είναι δύσκολο για μένα να κοιμηθώ αμέσως, έτσι κάνω διαλογισμό λίγο πριν κοιμηθώ. Έτσι το μυαλό μου το πρωί είναι καθαρό. Βάζω προτεραιότητες και έχω μια φρέσκια οπτική για τα πράγματα».

Lu Li, επιχειρηματίας