shutterstock
shutterstock
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΡΑ

Διώξε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου μετά το χωρισμό


Τα ζητήματα «καρδιάς» δεν είναι ποτέ εύκολα στην αντιμετώπιση τους. Μια όμορφη σχέση προκαλεί συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού. Στον αντίποδα, βρίσκεται ο χωρισμός που ισοδυναμεί με απογοήτευση, λύπη, στενοχώρια, μοναξιά, στοιχεία που δημιουργούν αναπόφευκτα όχι μόνο αρνητική διάθεση, αλλά και αρνητική ενέργεια μέσα στο σπίτι, που κάποτε ήταν η «φωλιά» του έρωτα σας.

Η αρνητική ενέργεια είναι κάτι το υπαρκτό, παρότι μια πρώτη άποψη λέει, πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αντιληπτή είναι να τη νιώσει κανείς. Μπορεί άραγε να είναι και εμφανής;

Η απάντηση είναι θετική, αν αναλογιστείτε, ότι υπάρχουν ακόμα στοιχεία μέσα στο χώρο σας, στο προσωπικό σας δηλαδή περιβάλλον που σας επηρεάζουν αρνητικά ή άλλα που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους.

Είναι σίγουρα εξαιρετικά δύσκολο να κατορθώσετε να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε στρεσογόνο και λυπηρό. Είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολο να συνειδητοποιήσετε ότι το ζήτημα της ευτυχίας είναι τόσο προσωπικό, που πηγάζει από μέσα σας. Ομως σε ένα άλλο πρακτικό επίπεδο, υπάρχει λύση και σχετίζεται με την αποβολή της αρνητικής ενέργειας ενός πρώην συντρόφου, μέσα από μια σημαντική εκκαθάριση.

Πάρτε χαρτί και μολύβι:

  • Φωτογραφίες

Ο πιο απλός τρόπος να απαλλαγείτε από δυσάρεστες αναμνήσεις είναι να πετάξετε τις κοινές σας φωτογραφίες και τα άλμπουμ που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη σας. Το ξέρατε όμως, ότι αν αντικαταστήσετε αυτό το υλικό με καινούριο και πιο ευχάριστο, αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα; Βάλτε τις κορνίζες και πάλι στον τοίχο ή τα ράφια σας, αλλά προσθέστε εικόνες που εκφράζουν εσάς και τις φιλοδοξίες σας ή άλλα ευχάριστες καταστάσεις, όπως τους φίλους σας και την οικογένεια σας.

  • Focus στα παράθυρα

Το φενγκ σούι ορίζει ότι τα παράθυρα αντανακλούν την οπτική σας για την ίδια τη ζωή. Αν αυτά είναι «φορτωμένα» με σκόνη ή άλλα στοιχεία που εμποδίζουν την καθαρή εικόνα προς τα έξω, η ψυχολογία σας πέφτει. Καθαρίστε το χώρο σας και ταυτόχρονα το μυαλό σας και επιτρέψτε στην καρδιά σας να δεχτεί νέες εμπειρίες.

  • Κάτω από το κρεβάτι

Δεν αρκεί μόνο η καθαριότητα γύρω από το κρεβάτι σας για να διώξει μακριά την αρνητική ενέργεια. Πολλές φορές χρησιμοποιείται το χώρο κάτω από αυτό για να αποθηκεύσετε αντικείμενα, τα οποία πιθανότατα μετά το χωρισμό να σας έχουν ξεμείνει. Το φενγκ σούι σας συμβουλεύει να μην κρύβετε κάτω από αυτό – είτε μετά από ένα χωρισμό είτε όχι – ρούχα που δεν τα χρειάζεστε, βιβλία, παπούτσια, αναμνηστικά και φωτογραφίες.

  • Κεριά

Γνωστά για την ρομαντική ατμόσφαιρα που διαμορφώνουν σε ένα χώρο, αλλά και για τη ζεστασιά που προσδίδουν σε αυτόν με ένα μαγικό τρόπο, τα κεριά είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία πρέπει να επενδύσετε, για να διακοσμήσετε εκ νέου ένα δωμάτιο ή το σαλόνι σας και να χαλαρώσετε. Παράλληλα θα πρέπει να πετάξετε κεριά που άλλοτε ανάβατε με τη σχέση σας, υπό το φως και το άρωμα των οποίων περνούσατε τρυφερές στιγμές.

  • Φυτά, η δύναμη σας

Αφεθείτε στη θετική ενέργεια των φυτών εσωτερικού χώρου. Είναι γνωστό ότι «καθαρίζουν» και ανανεώνουν τον αέρα σε οποιονδήποτε χώρο, ενώ τα φυτά, επειδή ακριβώς χρειάζονται προσοχή και αγάπη, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σας. Δημιουργούν την ανάγκη της φροντίδας και της στοργής.