Κάνε αυτά τις Κυριακές για να χάνεις βάρος | 0 bovary.gr
Κάνε αυτά τις Κυριακές για να χάνεις βάρος | 0 bovary.gr
DIET PLAN

Κάνε αυτά τις Κυριακές για να χάνεις βάρος


Δύο από τα «κλειδιά» επίτευξης των στόχων μας είναι το «πρόγραμμα» και η «στρατηγική».

Αν την χρονιά που έρχεται, έχεις μέσα στα σχέδιά σου την απώλεια βάρους, τότε μην χάνεις χρόνο και μπες σε σειρά.

Οι γρήγοροι ρυθμοί της κάθε σου ημέρας κατά την διάρκεια της εβδομάδας μπορεί να μην σου επιτρέπουν να οργανωθείς όπως θα ήθελες (λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων) και χωρίς προγραμματισμό δεν θα δεις καμία διαφορά στη ζυγαριά σου. Η πιο ξεκούραστη και χαλαρή ημέρα της εβδομάδας, η Κυριακή, μπορεί να είναι το όχημα για να χάνεις βάρος όλες... τις καθημερινές!

Μπορεί να σου επιτρέψει να οργανωθείς όπως πρέπει και να απαλλαγείς από περιττό βάρος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Πώς θα συμβεί αυτό; Δες παρακάτω!

1) Οργάνωσε το πρόγραμμα γυμναστικής σου: Φτιάξε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για όλη την εβδομάδα. Ποιες ημέρες θα διαθέσεις, τι είδος γυμναστικής θα κάνεις την κάθε ημέρα (θα πας γυμναστήριο; Θα πας για γρήγορο βάδην; Θα κάνεις ασκήσεις στο σπίτι;). Αυτό θα σε βοηθήσει να μην έχεις άγχος μέσα στην εβδομάδα, αγκομαχώντας για το πώς θα μπορέσεις να διαθέσεις χρόνο για την γυμναστική σου μέσα στο αυξημένο από υποχρεώσεις πρόγραμμά σου.

2) Κανόνισε τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς: Μην αφήνεις τίποτα για την τελευταία στιγμή. Κανόνισε τα αθλητικά ρούχα, τις πετσέτες και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστείς για την ώρα της γυμναστικής. Όλα να είναι καθαρά και στην θέση τους.

 

3) Κανόνισε τα γεύματά σου για όλη την εβδομάδα: Κάνε μια λίστα και προγραμμάτισε το διατροφικό μενού της εβδομάδας. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις υπολογισμό των θερμίδων που θα καταναλώσεις. Κάθε ημέρα θα έχει το δικό της διατροφικό πρόγραμμα και θα δεις ορατή διαφορά στη σιλουέτα σου μέρα με τη μέρα. Πολλές φορές λόγω του φόρτου, τρώμε πρόχειρα, κάτι γρήγορο και τις περισσότερες φορές παχυντικό. Αν όμως κάνεις προγραμματισμό των γευμάτων σου και τα παρασκεύασεις με τα σωστά υλικά τότε η επιτυχία του στόχου είναι εγγυημένη!

4) Προγραμματισμός – Κανόνισε τις υποχρεώσεις σου: Να θυμάσαι ότι ένα μυστικό για την απώλεια βάρους είναι ο καλός ύπνος. Μοίρασε τις υποχρεώσεις σου ώστε να σου μένει χρόνος για ξεκούραση και καλό ύπνο. Δεν υπάρχει λόγος να ξενυχτάς αν κάνεις καλό προγραμματισμό. Η Κυριακή σου σου επιτρέπει να κανονίσεις τις υποχρεώσεις σου και θα δεις που κάθε πρωί θα νιώθεις αναζωογονημένη και ξεκούραστη!