Σύμφωνα με τους ειδικούς του Whole Foods, που εξέτασαν τη συμπεριφορά των καταναλωτών σε 465 καταστήματα, τα πιάτα του 2017 θα χαρακτηρίζονται από μια ποικιλία χρωμάτων, με το μωβ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σε μια online δημοσίευση η εταιρεία διατροφής χαρακτήρισε το φαινόμενο των τροφών αυτών με μοβ χρώμα, ως ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο διατροφικό τρεντ και πιο συγκεκριμένα σημείωσαν, ότι « οι τροφές με πλούσιο και έντονο μωβ χρώμα εμφανίζονται παντού, από το μοβ κουνουπίδι μέχρι τα δημητριακά».
Τι κρύβεται όμως πίσω από το ζωηρό αυτό χρώμα;
Οι ειδικοί απαντούν, ότι δεν πρόκειται απλώς για μια χρωματική τάση, αντίθετα τα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά οφέλη είναι τεράστια.
Ο Μάθιου Πλόουμαν, σύμβουλος διατροφής στο Cardiff Sports Nutrition, αναφέρει: «τα οφέλη των ανντιοξειδωτικών ουσίων είναι ευρεώς γνωστά και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από αυτά, μιας και καταπολεμούν τις παθήσεις, βοηθούν στη νεανική εικόνα, μειώνουν τις φλεγμονές και είναι καλά για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς».
Οσο πιο σκούρο είναι το χρώμα μιας τροφής, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της σε αντιοξειδωτικές ουσίες, κάτι που την καθιστά αυτόματα και πιο υγιεινή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, μελέτη έχει δείξει, ότι άτομα που κατανάλωναν μωβ φρούτα και λαχανικά σε τακτική βάση, αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης και χαμηλή χοληστερόλη.
Αναρωτιέστε ποιες τροφές ανταποκρίνονται καλύτερα σε αυτό το τρεντ;
Μοβ καλαμπόκι
Δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που υπάρχουν στις αγορές του εξωτερικού. Καλλιεργείται και φυτρώνει κυρίως στα βουνά του Περού και έχει απίστευτες ιδιότητες για τον οργανισμό, αφού αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, που η δράση τους είναι υψηλότερη από αυτών των μούρων.