Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΙ ΚΑΝΕΙ

Food Sherlocks: Το ελληνικό application... διατροφολόγος -Σου λέει τι να φας από το μενού κάθε εστιατορίου


Έχεις ξεκινήσει διατροφή, έχεις γεμίσει το ψυγείο σου με λαχανικά, φρούτα και άπαχο κρέας και έχεις κάνει το γυμναστήριο δεύτερό σου σπίτι; 

Σίγουρα τα παραπάνω είναι τα βασικά βήματα που κάνουμε όλες όταν αποφασίζουμε να προσέξουμε την διατροφή μας. Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν βγαίνεις για φαγητό με παρέα; 

Λίγο το ότι πεινάς, λίγο το ότι η παρέα δεν προσέχει όσο εσύ, είναι οι λόγοι που μπορεί να ξεφύγεις λίγο από το πλάνο σου και να φας κάτι που δεν πρέπει (πράγμα που μπορεί να μετανιώσεις την επόμενη ημέρα). 

 

A photo posted by @foodsherlocks on Feb 20, 2016 at 3:51am PST

Αν, λοιπόν, δυσκολεύεσαι και εσύ να τηρήσεις το διατροφικό σου πλάνο, όταν είσαι έξω, τότε αυτή η εφαρμογή είναι σαν να έχεις έναν διατροφολόγο μαζί σου στην έξοδο. 

Η εφαρμογή ονομάζεται Food Sherlocks, έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα επιστημόνων (κυρίως διατροφολόγους) οι οποίοι έχουν εξερευνήσει σε βάθος το μενού των αγαπημένων μας εστιατορίων και μας προτείνουν τι να πάρουμε, αν βρισκόμαστε σε δίαιτα.

 

A photo posted by @foodsherlocks on Sep 3, 2015 at 8:17am PDT

Την έμπνευση την είχαν οι αδελφές Πασχαλέρη, οι οποίες δημιούργησαν ένα application στο οποίο αρχικά διαλέγεις τον τόπο διαμονής σου (μέχρι στιγμής οι δυνατές επιλογές είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Μύκονος), μετά το μαγαζί που θέλεις να πας και έτσι βλέπεις ποιες είναι οι υγιεινές και διαιτητικές προτάσεις στο κάθε μαγαζί.

 

A photo posted by @foodsherlocks on Dec 13, 2016 at 11:14am PST

Σκοπός της εφαρμογής, αλλά και της ιστοσελίδας του Food Sherlocks είναι να σε «βοηθήσουν» στο να τρως υγιεινά και εκτός σε σπιτιού. Οι επιλογές σου, επίσης, δεν περιορίζονται μόνο σε εστιατόρια, καθώς μπορείς να τους συμβουλευτείς και για café bars, ξενοδοχεία, juice bars, ταβέρνες ακόμη και σουβλατζίδικα.

 

A photo posted by @foodsherlocks on Jul 23, 2015 at 9:35am PDT

Οι διατροφικές συμβουλές της εφαρμογής δεν απευθύνονται μόνο σε άτομα που θέλουν να μην κάνουν κάποια ατασθαλία, αλλά και σε διαβητικούς, εγκύους, αθλητές, παιδιά, κ.α.

Το τέλειο part της εφαρμοργής είναι πως, οι Food Sherlocks, έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα, αναλύοντας το φαγητό του καταλόγου και προτείνοντας σου λύσεις για μετά την άσκηση, το βραδινό γεύμα, την υγιεινή «αμαρτία», την χορτοφαγία, ακόμη και την νηστεία.

 

A photo posted by @foodsherlocks on Apr 2, 2016 at 2:00am PDT

Το πρακτικό στην εφαρμογή είναι πως σου βρίσκει και τα μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία που βρίσκεσαι, ώστε αν δεν ξέρεις που να πας να δεις τις επιλογές τους και να διαλέξεις. 

Μετά απ΄αυτό, σίγουρα θα είδες τις εξόδους με την παρέα σου εν όψει δίαιτας με... άλλο μάτι. 

Που θα το βρεις: Food Sherlocks, διαθέσιμο δωρεάν στο Google play & στο App Store
http://www.foodsherlocks.com/el/