Οι κολλητοί είναι η οικογένειά μας -Πώς να γίνουμε καλύτεροι φίλοι το 2017 | 0 bovary.gr
Οι κολλητοί είναι η οικογένειά μας -Πώς να γίνουμε καλύτεροι φίλοι το 2017 | 0 bovary.gr
ΦΙΛΙΑ, Η ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ

Οι κολλητοί είναι η οικογένειά μας -Πώς να γίνουμε καλύτεροι φίλοι το 2017


Οι φίλοι είναι η οικογένειά μας. Είναι οι άνθρωποι που χάρηκαν, όταν πιάσαμε την πρώτη μας δουλειά, που τρελάθηκαν, όταν ερωτευτήκαμε, που έκλαψαν και έβρισαν μαζί μας, όταν χωρίσαμε, που μας στάθηκαν σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Είναι οι «άνθρωποί» μας.

Μπορεί να τους λατρεύουμε, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που τους παραμελούμε. Λίγο η δουλειά, λίγο ο νέος έρωτας, λίγο το ένα, λίγο το άλλο, απομακρυνόμαστε.

Στόχος, λοιπόν, από το νέο έτος είναι να βάλουμε τη φιλίας μας και πάλι στην θέση κορυφής, που της αξίζει, γιατί κανείς δεν είναι σαν τους φίλους μας.

Πώς θα τα καταφέρουμε;

Τους τηλεφωνούμε σχεδόν κάθε μέρα

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε το σαββατοκύριακο για να τα πούμε. Ενα τηλέφωνο την ημέρα είναι ό,τι πρέπει για να νιώσουμε πιο συνδεδεμένοι. Ακόμα και αν δεν έχουμε τίποτα να πούμε, ένα «γεια, τι κάνεις» είναι αρκετό!

Είμαστε «παρών» στις δύσκολες στιγμές

Εδώ, δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση, με το «οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται» να είναι αρκετό. Όταν κάτι συμβαίνει στο φίλο μας, η απόσταση, η δουλειά και οτιδήποτε άλλο δεν έχει σημασία.

Άκυρο... στο άκυρο

Οταν κανονίζουμε να βγούμε, το «πιστόλι» δεν δικαιολογείται! Ο Νο 1 λόγος, που οι φίλοι δεν παραμένουν κοντά ο ένας στον άλλον, είναι επειδή δεν βλέπονται συχνά. Μην σχολιάσω πως όταν ακυρώνουμε ραντεβού με τους φίλους μας, δείχνουμε να μην τους υπολογίζουμε και πολύ.

Είμαστε καλοί ακροατές

Η φιλία είναι ένας δρόμος δύο κατευθύνσεων. Και οι δύο πλευρές πρέπει να είναι καλοί ακροατές αλλά και ομιλητές. Δηλαδή, όταν ο άλλος έχει πρόβλημα πρέπει να τον ακούμε και εμείς με τη σειρά μας να εκφράζουμε την άποψή μας.

Δεν κρατάμε μυστικά

Ποιος ο λόγος να κρυφτούμε από τους φίλους μας; Εννοείται πως θα μας πουν τη γνώμη τους, ακόμα και με τον πιο σκληρό τρόπο, αλλά ποτέ δεν θα μας κρίνουν. Ίσα-ίσα θα είναι δίπλα μας κάθε στιγμή.

Τους αποδεχόμαστε

Θα μου πεις είναι φίλοι μου τόσα χρόνια, εσένα περίμενα να μου το πεις. Δεν στο λέω, στο υπενθυμίζω. Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε και εμείς. Όλοι έχουμε τα στραβά μας και όπως εκείνοι αποδέχονται τα δικά μας, έτσι και εμείς καλούμαστε να αγαπήσουμε τα δικά τους.

Ας γίνουμε καλύτεροι φίλοι το 2017 και ας κρατήσουμε τους ανθρώπους, που θέλουμε στη ζωή μας!