Τέλος στο πονοκέφαλο του hangover- Εχουμε τον τρόπο
HANGOVER

Τέλος στο πονοκέφαλο του hangover- Εχουμε τον τρόπο

Υποδέχτηκες τη νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Με τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο πλευρό σου, με πολύ φαί στο πιάτο και άφθονο ποτό να ρέει στο ποτήρι.

Το γλέντι της Πρωτοχρονιάς κράτησε όπως είναι λογικό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η κραιπάλη μπορεί να είναι εκτονωτική αλλά τα σημάδια της την επόμενη ημέρα είναι πάντα εμφανή και πολλές φορές δύσκολα ως προς τη διαχείρισή τους. Το hangover είναι και αυτό μέρος των γιορτών και οι τρόποι να το αντιμετωπίσεις είναι απλοί αρκεί να δείξεις κι εσυ… λίγη καλή θέληση.

1)      Όχι στο λίπος για πρωινό: Ο γιατρός Robert Glatter συμβουλεύει να πιεις νερό με λίγο μέλι και έπειτα να φας μια μπανάνα. Το πρωί να αποφύγεις κάθε λιπαρή τροφή (ό,τι περιέχει αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο). Εναλλακτικά μπορείς να πιεις τσάι και να το συνοδέψεις με μέλι και ginger. O οργανισμός θα γεμίσει αντιοξειδωτικά. Το καλύτερο αποτοξινωτικό.

2)      Ναι στην καφεΐνη αλλά μην το παρακάνεις: Είναι λογικό μετά το αλκοόλ και τον κακό ύπνο να θες έναν καφέ για «ανοίξει το μάτι». Ωστόσο οι ειδικοί συμβουλεύουν να είσαι προσεκτική με την κατανάλωσή του. Πιες την ίδια ποσότητα καφέ που έπινες και τις προηγούμενες ημέρες. Μην το παρακάνεις γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ερεθίσεις το στομάχι σου.

3)      Αυγά με ένα μικρό σάντουιτς: Το αυγό με τις πρωτεΐνες που περιέχει σε βοηθά να επανέλθεις γρήγορα και να μεταβολίσεις το αλκοόλ που έχεις καταναλώσει. Ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και τυρί χαμηλών λιπαρών είναι το κατάλληλο συνοδευτικό.

4)      Πολύ νερό: Ο οργανισμός μετά την κατανάλωση αλκοόλ έχει αφυδατωθεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πιες πολύ νερό και βοήθησέ τον να ενυδατωθεί. Θα δεις ότι γρήγορα ο πονοκέφαλος θα αρχίσει να υποχωρεί και εσύ να νιώθεις καλύτερα.

5)   Μην φας βαριά: Απόφυγε μέχρι το τέλος της ημέρας κάποιο βαρύ γεύμα που θα επιδεινώσει την κατάσταση στο στομάχι σου. Ό,τι πιο ελαφρύ θα σε ανακουφίσει. Ακόμα και ένα πιάτο με ζυμαρικά, χωρίς σάλτσες και βούτυρο, με ελάχιστο τυρί είναι ένα ανακουφιστικό γεύμα.

 

TAGS hangover