Μόλις χώρισες; Ωρα για φλερτ, δες πώς θα μπεις ξανά στο παιχνίδι | 0 bovary.gr
Μόλις χώρισες; Ωρα για φλερτ, δες πώς θα μπεις ξανά στο παιχνίδι | 0 bovary.gr
ΒΡΕΣ ΝΕΟ ΤΑΙΡΙ

Μόλις χώρισες; Ωρα για φλερτ, δες πώς θα μπεις ξανά στο παιχνίδι


Με το πέρασμα των χρόνων η διάθεση μας για νέες γνωριμίες και ερωτικές εμπειρίες αλλάζει.

Η απογοήτευση ή η πληρότητα έπειτα από μια μακροχρόνια σχέση που δεν υπάρχει πια, η ανασφάλεια, ο φόβος, η βαρεμάρα, η επιθυμία για μοναξιά είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο να αρνείται πεισματικά να μπει ξανά στο ερωτικό παιχνίδι.

Ωστόσο,  η τέχνη του φλερτ και το dating που το ακολουθεί κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα την ψυχολογία και αυτό διότι δεν αποσκοπεί πάντα και μόνο στη σεξουαλική επαφή.

Το φλερτ με έναν άνθρωπο που μόλις έχετε γνωρίσει εξιτάρει, αναζωογονεί, βελτιώνει τη διάθεση, δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιος γίνεται και πάλι ποθητός αυξάνοντας έτσι την αυτοπεποίθηση του.

 Η συμπεριφορά του φλερτ δημιουργεί οικειότητα, διευκολύνει στο να διατηρήσετε μια εξωστρεφή και φιλική προσωπικότητα.

Αν λοιπόν μέχρι τώρα βρίσκατε δεκάδες δικαιολογίες για να αποφύγετε τον τύπο που σας ζήτησε ένα ραντεβού, διαβάστε μικρές συμβουλές που θα σας πείσουν ότι πρέπει να το δοκιμάσετε.

Κάντε την αρχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ενας διαδεδομένος τρόπος για να μπείτε σε mood φλερτ με το ενδιαφερόμενο πρόσωπο είναι η επικοινωνία μαζί του σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να αναπτύξετε μια οικειότητα και να νιώσετε άνετα μέχρι να ορίσετε το ραντεβού σας. Ετσι, θα μπορέσετε να βγάλετε και ένα πρώτο συμπέρασμα για το κατά πόσο σας ενθουσιάζει ο τρόπος που σας προσεγγίζει. 

Δείξτε τον πραγματικό σας εαυτό

Οι καταστάσεις που έχετε βιώσει πιθανότατα να σας έχουν κάνει ευάλωτες συναισθηματικά και έτσι, η επαφή με ένα καινούριο πρόσωπο μοιάζει δύσκολη, αφού κλείνεστε ολοένα και περισσότερο στον εαυτό σας. Το γεγονός αυτό όμως δεν σας επιτρέπει να κατανοήσετε ξεκάθαρα τι πραγματικά επιθυμείτε, τι σας αρέσει και τι όχι.  Εκθέστε τον αληθινό σας εαυτό στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο και αυτό θα σας κάνει πολύ πιο δυνατές. 

Μην απορρίψετε το δεύτερο ραντεβού

Συνήθως το πρώτο ραντεβού δύο ανθρώπων χαρακτηρίζεται από μεγάλη αμηχανία και στρες, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο απολαυστικό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ταιριάζετε. Δώστε και στους δυο σας μια δεύτερη ευκαιρία για να γνωριστείτε καλύτερα και να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Μην βιαστείτε να βγάλετε τόσο γρήγορα αρνητικά συμπεράσματα.

Φλερτάρετε για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

Θεωρείτε περιττό το φλερτ στη ζωή σας; Σκεφτείτε το ξανά, διότι αυτή η εμπειρία δεν έχει να κάνει μόνο με τη σεξουαλική επαφή όπως προαναφέρθηκε, αλλά δίνει τη δυνατότητα να «αγκαλιάσετε» τον εαυτό σας, να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας, να διασκεδάσετε και να κοινωνικοποιηθείτε.