Ειδικός: Πώς η προσωπική σου ζωή μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών σου | 0 bovary.gr
Ειδικός: Πώς η προσωπική σου ζωή μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών σου | 0 bovary.gr
HAIR DAMAGE

Ειδικός: Πώς η προσωπική σου ζωή μπορεί να επηρεάσει την υγεία των μαλλιών σου


Η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ του στρες και της απώλειας μαλλιών είναι ευρέως γνωστή και αναγνωρισμένη στη σύγχρονη ιατρική.

Το ότι όμως ένας χωρισμός μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου να λιγοστέψουν είναι κάτι το οποίο δεν ξέρουν πολλές γυναίκες.

Με το φαινόμενο της αλωπεκίας να προκαλείται από σοβαρά συναισθηματικά τραύματα, αλλά και λόγω ορμονικών αλλαγών, η τριχόπτωση μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες και να συνεχιστεί μέχρι και για μήνες, σύμφωνα με την ειδική τριχολόγο Άναμπελ Κινγκσλει.

Η ίδια, μάλιστα, επισημαίνει πως μπορεί κάποιος να αποκτήσει πιτυρίδα μετά από κάποιο έντονο συναισθηματικό σοκ.

Όταν χωρίζεις

Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι τόσο συνηθισμένο, αλλά ναι μπορεί ένας χωρισμός να κάνει τα μαλλιά σου πιο αδύναμα, καθώς και αυτή η περίοδος της ζωής σου θεωρείται αγχωτική (και ας μην το καταλαβαίνεις).

«Το βλέπω όλη την ώρα στις πελάτισσες μου» αναφέρει ο κομμωτής Ράιαν Βοσέττι, του οποίου η λίστα με πελάτισσες περιλαμβάνει συντάκτες, μοντέλα, στιλίστες και κωμικούς.

Μάλιστα, ο ίδιος αποδίδει την αραίωση μαλλιών στην θλίψη που περνάει μία γυναίκα εκείνο το διάστημα.

Με έναν χωρισμό, βέβαια, μπορούν να αλλάξουν πολλά στις συνήθειες και στο πρόγραμμά μας.

To φαγητό, ο ύπνος, η άσκηση, όλα αλλάζουν και (συνήθως) προσωρινά προς το χειρότερο.

Η πιο συνηθισμένη αλλαγή είναι οι «δίαιτες του χωρισμού», όπου οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν το ότι δεν έχουν όρεξη σαν αφορμή για να μην τρώνε γενικά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να κάνει κακό στα μαλλιά σου.

Ακόμη, είναι πιθανό να παραλείπεις γεύματα ή να τρως φαγητά χαμηλά σε θερμίδες, τα οποία μπορεί να σου προκαλέσουν τριχόπτωση» αναφέρει η Κίνγκσλει.

Όταν είσαι ερωτευμένη

Αυτό που πάλι δεν είναι τόσο γνωστό είναι πως το ανάποδο συμβαίνει όταν είσαι ερωτευμένη.

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η βελτίωση της πέψης και του ύπνου, τα μειωμένα ποσά του στρες (και το λίπος της κοιλιάς) βοηθούν στην διέγερση των οιστρογόνων, τα οποία κάνουν τα μαλλιά να είναι γερά( το ίδιο συμβαίνει και στην εγκυμοσύνη).

Ακόμα, η Κίνγκσλει σημειώνει πως το σεξ είναι μόνο μία πτυχή της ευεξίας που νιώθουμε: «Έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες...την διατροφή, την γενική υγεία, την γενετική και τις ορμόνες σου» λέει.


Φωτογραφίες: Shutterstock