Shuttterstock
Shuttterstock
ΠΡΩΗΝ... ΠΑΡΤΕΝΕΡ

Τι πρέπει να απαντήσεις στην ερώτηση «με πόσους έχεις πάει» -Ο μαγικός αριθμός


Γνωρίζεστε μονάχα ένα μικρό χρονικό διάστημα και η χημεία σας είναι εκρηκτική. Περνάτε ατέλειωτες ώρες μαζί και όπως όλα δείχνουν, οι δυο σας θα καταλήξετε να έχετε αυτό που λέμε «σχέση», με τον παράγοντα σεξ να παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτή σας την απόφαση.

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτή τη φάση, η περιέργεια και η ζήλια κάνουν συχνά την εμφάνιση τους ανάμεσα στα ζευγάρια και προκαλούν απορίες που σχετίζονται με τη ζωή των συντρόφων.

Ενα από τα ερωτήματα που είτε μένουν αναπάντητα είτε σπάνια απαντώνται με πλήρη ειλικρίνεια είναι και ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων που έχει περάσει από τη ζωή του καθενός.

Αυτός μπορεί άλλοτε να βλάψει μια σχέση και άλλοτε να τη βελτιώσει και την απάντηση στο πόσο ιδανικός είναι αυτός τη δίνουν οι μελετητές στη Μεγάλη Βρετανία, που ασχολήθηκαν με το φλέγον αυτό ζήτημα.

Σύμφωνα με έρευνα των πανεπιστημίων του Νότινχαμ, του Μπρίστολ και του Σουάνσι, που δημοσιεύθηκε στο Sex Research ο μαγικός αριθμός των ερωτικών συντρόφων είναι κοινός για τις γυναίκες και τους άντρες και αυτός είναι το «3».

Για τους σκοπούς της έρευνας συμμετείχαν 188 άτομα, εκ των οποίων τα 104 ήταν γυναίκες και οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από 18 έως 35.

Σε ότι αφορούσε μακροχρόνιες σχέσεις οι περισσότεροι συμμετέχοντες απάντησαν πως θα προτιμούσαν η/ο σύντροφος τους να είχε βρεθεί ερωτικά στο παρελθόν με δύο μόνο συντρόφους.

Επίσης, ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν ότι οι γυναίκες ελκύονται λιγότερο από τους άντρες εκείνους που έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή με περισσότερες από έξι συντρόφους κατά το παρελθόν, ενώ εκείνοι έβαλαν ως όριο τον αριθμό των έντεκα.

Πώς συνδέεται ο αριθμός των συντρόφων με την ποιότητα της σχέσης;

Ο μελετητής Dr Steve Stewart-Williams εξηγεί πως ένας μελλοντικός σύντροφος με ένα υπερβολικά έντονο ερωτικό παρελθόν αποδεικνύεται πως σε μακροχρόνια σχέση δεν είναι τόσο πιστός.