Βάλε πρόγραμμα στο σεξ -Ολα όσα κάνουν τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή | 0 bovary.gr
Βάλε πρόγραμμα στο σεξ -Ολα όσα κάνουν τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή | 0 bovary.gr
ΣΕΞ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βάλε πρόγραμμα στο σεξ -Ολα όσα κάνουν τα ζευγάρια με καλή ερωτική ζωή


Το σεξ είναι μια σωματική ανάγκη. Δεν παύει όμως να είναι και ψυχική.

Η ερωτική σύνδεση των συντρόφων είναι ο τρόπος να ικανοποιηθούν, μέσο για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους αλλά και να επικοινωνήσουν και να αποκτήσουν μεγαλύτερη οικειότητα.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ζευγαριών, το σεξ μπορεί όμως να εμφανίσει κάποια προβλήματα ή δυσλειτουργίες ή αλλιώς διαταραχές, που έχουν επιπτώσεις στην στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά και την ποιότητα της σχέσης.

Η αποκατάσταση της σεξουαλικής ζωής είναι ένα ζήτημα που μπορεί να επιτευχθεί με μικρές αλλαγές που θα χρωματίσουν την καθημερινότητα σας και θα «ξυπνήσουν» τη λίμπιντο, εφαρμόζοντας ένα ειδικό πρόγραμμα ερωτικής ζωής.

Σταματήστε να κάνετε σεξ αυθόρμητα

Μην περιμένετε να «ανάψετε» για να βγάλετε τα ρούχα σας, αλλά σχεδιάστε συνεδρίες για σεξ με το σύντροφο σας. Ερευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε, πως τα ζευγάρια που όριζαν ραντεβού τουλάχιστον μια φορά το μήνα με σκοπό να βρεθούν ερωτικά, ήταν λιγότερο πιθανό να χωρίσουν. Ο μόνος τρόπος για να επανέλθει η φλόγα ανάμεσα σας και να γίνετε και πάλι σεξουαλικά δραστήριοι είναι να καθορίσετε τις ημέρες στο ημερολόγιο σας. Η εμπειρία θα είναι πιο συναρπαστική από ότι φαντάζεστε.

Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να ικανοποιηθείτε

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2016 απέδειξε, ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ περισσότερες από μια φορές την εβδομάδα, δεν ήταν πιο ευτυχισμένα από όσα περιορίζονταν σε μια επαφή. Ετσι, προέκυψε πως ο «μαγικός» αριθμός για τη σεξουαλική υγεία και ευτυχία μακροχρόνια είναι το «1», που αναφέρεται στη μια φορά την εβδομάδα. Παράλληλα, μια άλλη έρευνα που διεξήχθη σε πανεπιστήμιο του Κατάρ, συμπέρανε ότι το υπερβολικό σεξ μπορεί να καταλήξει σε μια βαρετή ρουτίνα και να μειώσει την επιθυμία για απόλαυση.

Πέντε λεπτά είναι αρκετά σε κάθε «συνεδρία»

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και εξέτασε τον πραγματικό χρόνο της σεξουαλικής επαφής ανάμεσα στα ετερόφυλα ζευγάρια, τη διάρκεια δηλαδή, κατέληξε στο γεγονός, ότι τα πέντε λεπτά είναι αρκετά για να χαρίσουν την απόλαυση και την ικανοποίηση. 

Εκμεταλλευτείτε την ηλικία σας

Ερευνα στον Καναδά συμπέρανε ότι οι άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι των σαράντα ετών, κάνουν ποιοτικότερο και περισσότερο σεξ, σε αντίθεση με τότε που ήταν πιο νέοι. Σκοπός ήταν να αποδειχθεί ότι η ηλικία δεν πρέπει να παίζει ανασταλτικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή, αντίθετα οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί στις δοκιμές και τις περιπέτειες.

Βιώστε τον οργασμό ελεύθερα

Ορισμένοι πιστεύουν, ότι ο γυνακείος οργασμός είναι μόνο κολπικός, αλλά ερευνητές στο Μόντρεαλ συμπέραναν, πως αυτός είναι εφικτό να προκληθεί από τη διέγερση περισσότερων «θερμών» ζωνών  στο σώμα, όπως οι θηλές, ο λαιμός, τα χείλη.

Συνεχίστε τις προσπάθειες αδιάκοπα

Μελέτη στον Καναδά, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1900 άνθρωποι, έδειξε, ότι αυτοί που βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις και είχαν μια ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, δεν παράτησαν ποτέ τις προσπάθειες τους, γιατί κατανόησαν ότι χρειάζεται κόπο και «δουλειά».