Πόσες θερμίδες καις καθαρίζοντας -Ξεσκόνισμα, σκούπισμα, μετακίνηση επίπλων...  | 0 bovary.gr
Πόσες θερμίδες καις καθαρίζοντας -Ξεσκόνισμα, σκούπισμα, μετακίνηση επίπλων... | 0 bovary.gr
ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΕΞΥΠΝΑ

Πόσες θερμίδες καις καθαρίζοντας -Ξεσκόνισμα, σκούπισμα, μετακίνηση επίπλων...


Η «γενική» στο σπίτι είναι μια από τις πιο βαρετές, κουραστικές και χρονοβόρες διαδικασίες για κάθε νοικοκυρά, ιδιαίτερα όταν πρέπει να τα βγάλει εις πέρας με πολλά τετραγωνικά.

Η καθαριότητα όμως λένε πως είναι η μισή αρχοντιά και πέρα από το αισθητικό κομμάτι, αλλά και εκείνο της υγιεινής, φαίνεται πως έχει πολλά περισσότερα οφέλη από όσα μέχρι τώρα πιστεύατε, μιας και δεν γνωρίζατε ότι σας δίνει τη δυνατότητα να «κάψετε» θερμίδες με τον πιο οικονομικό τρόπο.

Αν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο, για να γραφτείτε στο γυμναστήριο και να ασκηθείτε συστηματικά, τότε μπορείτε απλά να πιάσετε τη σκούπα, να φορέσετε τα γάντια σας και θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει!

  • Το ξεσκόνισμα

Οι δουλειές του σπιτιού που θεωρούνται πιο «ελαφριές» όπως το ξεσκόνισμα στις λάμπες ή το άπλωμα των ρούχων, μειώνουν τις θερμίδες ανά ώρα, κατά 171. Οι θερμίδες αυτές ισοδυναμούν με τέσσερα μαλακά μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας.

  • Το σκούπισμα

Το σκούπισμα με τον παραδοσιακό τρόπο, είναι μια από τις πιο βαρετές δουλειές του νοικοκυριού, όμως είναι δυνατόν να σας απαλλάξει από 269 θερμίδες ανά ώρα.

  • Φροντίδα του κήπου

Ο καιρός δεν είναι ακόμα τόσο ιδανικός για να ασχοληθείτε με την κηπουρική, ωστόσο κατά τους μήνες της άνοιξης, επιβάλλεται να έχετε όμορφα ανθισμένα και περιποιημένα λουλούδια ή φυτά. Βάλτε τα γάντια σας φυτέψτε, ποτίστε ή κουρέψτε τα φυτά σας και θα χάσετε 339 θερμίδες την ώρα, ενώ αν θέλετε να φροντίσετε το γκαζόν με τη μηχανή, θα απαλλαγείτε από 376 περιττές θερμίδες για το ίδιο χρονικό διάστημα.

  • Αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού - μετακίνηση επίπλων

Ενώ η αναδιοργάνωση του χώρου στο σπίτι μέσω της μετακίνησης των επίπλων είναι μια κουραστική και επίπονη διαδικασία, τα πλεονεκτήματα - πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες της φιλοσοφίας του φενγκ σούι - είναι περισσότερα για την υγεία σας. Συνολικά, 408 θερμίδες φεύγουν από το σώμα σας, ενώ αυτό ισοδυναμεί με 50 λεπτά ενασχόλησης με το τένις.

  • Ανανέωση χρώματος στους τοίχους ενός δωματίου

Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να ανανεώνουν την ατμόσφαιρα και το ύφος ενός χώρου, ταυτόχρονα βέβαια και τη διάθεση τους, με αλλαγές στα χρώματα των τοίχων. Γνωρίζατε όμως ότι αν δεν καλέσετε κάποιο συνεργείο για αυτή τη δουλειά, αλλά το αναλάβετε εσείς, θα «κάψετε» 306 θερμίδες ανά ώρα απασχόλησης; Αν υποθέσουμε πως θα χρειαστείτε τέσσερις ώρες για να ολοκληρώσετε τη βαφή, τότε φτάνουμε στις 1200 θερμίδες, που ισοδυναμούν με την κατανάλωση δύο Big Macs.