Πρότζεκτ κόβω την τηλεόραση -Οι αλλαγές που θα δεις  | 0 bovary.gr
Πρότζεκτ κόβω την τηλεόραση -Οι αλλαγές που θα δεις | 0 bovary.gr
WATCHING TELEVISION

Πρότζεκτ κόβω την τηλεόραση -Οι αλλαγές που θα δεις


Τηλεόραση. Μπήκε στη ζωή μας και την άλλαξε για πάντα. Τελικά είναι απλά συνήθεια ή μια ανάγκη;

Εχεις φανταστεί ποτέ τη ζωή σου χωρίς εκείνη; Σκέψου αυτό: ένα μεγάλο διάστημα χωρίς αυτή, χωρίς τις εικόνες της, τα αγαπημένα σου προγράμματα, τις πληροφορίες που σου δίνει, τον ήχο της που μπορεί να είναι κάτι σαν «ραδιόφωνο» για σένα (την ακούς και δεν την βλέπεις, απλά σου κάνει παρέα όταν κάνεις κάτι άλλο). Κάνε ένα πείραμα. Κλείσε την τηλεόραση για μία εβδομάδα. Αυτά είναι τα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν...

1) Στην αρχή δεν θα ξέρεις τι να κάνεις: Οταν η τηλεόραση είναι συνήθεια, τότε, όταν την κόβεις απότομα δείχνεις σημάδια... «στέρησης». Το πιο πιθανό είναι να καταφύγεις στο κινητό σου που σε πολλές περιπτώσεις την έχει πια αντικαταστήσει.

2) Ισως νιώσεις «εκτός τόπου και χρόνου»: Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Το αντίθετο.

3) Επιπλέον ελεύθερος χρόνος: Αν είσαι από εκείνες που αφιερώνουν ώρες στην παρακολούθηση τηλεόρασης θα δεις ότι τελικά σου «ροκάνιζε» πολύτιμο, ελεύθερο χρόνο. Για μια βόλτα, μια συνάντηση, μια έξοδο.
 

4) Θα θες να την ανοίξεις έστω για λίγο: Ισως πεις «θα την ανοίξω για 5-10 λεπτάκια» και θα την ξανακλείσω. Είναι λίγο σαν να «κοροιδεύεις» τον εαυτό σου, ωστόσο όταν η συνήθεια της τηλεόρασης είναι δυνατή, -όπως και κάθε άλλη καθημερινή συνήθεια- δύσκολα κόβεται.

5) Διάβασμα: Εχεις σκεφτεί πόσο πολύτιμο χρόνο σου στερεί η τηλεόραση; Αν την κόψεις θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς για να διαβάσεις κάποιο αγαπημένο σου βιβλίο.

6) Θα κοιμάσαι καλύτερα: Σύμφωνα με έρευνες, μίση ώρα παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου σου, να τον διαταράξει. Αν δοκιμάσεις να μην δεις καθόλου τηλεόραση πριν τον ύπνο σου, θα δεις διαφορά στον ύπνο σου, τα μάτια σου θα κλείσουν αμέσως μετά από μια κουραστική ημέρα.

7) Νέο χόμπι – Νέοι φίλοι: Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να σου στερεί χρόνο από ένα νέο χόμπι; Και βέβαια νέες εμπειρίες και νέες γνωριμίες;