Θέλετε να χάσετε βάρος; -Φάτε φακές για μεσημεριανό | 0 bovary.gr
Θέλετε να χάσετε βάρος; -Φάτε φακές για μεσημεριανό | 0 bovary.gr
ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Θέλετε να χάσετε βάρος; -Φάτε φακές για μεσημεριανό


Ας ξεκινήσουμε υπενθυμίζοντας πως κανένα φαγητό δεν είναι θαυματουργό από μόνο του, για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Ολα είναι ένας συνδυασμός διατροφής και άσκησης, με ορισμένα φαγητά να έχουν μερικά παραπάνω οφέλη, ενισχύοντας την προσπάθειά σας για απώλεια βάρους.

Οι φακές είναι ένα από αυτά, με τους διατροφολόγους να υποστηρίζουν πως μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, όπως αναφέρει η metro.co.uk.

Τρώγοντας φακές το μεσημέρι θα νιώσετε πιο πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τροφοδοτώντας τον οργανισμό με ένα συνδυασμό φυτικών ινών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Επίσης, είναι ιδανική για τους χορτοφάγους, καθώς 3/4 φακής σε ένα γεύμα λαχανικών τους χαρίζει απίστευτη ενέργεια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της φακής είναι πως έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που σημαίνει πως θα κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενδεχομένως να βοηθήσει το σώμα να μεταβολίσει λίπος.

«Παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης και δεν έχουν γλουτένη. Θα συνιστούσα την ένταξή τους στο μεσημεριανό γεύμα, καθώς το βράδυ μπορεί να θεωρηθούν βαριές για το στομάχι», λέει στην βρετανική ιστοσελίδα η διατροφολόγος Μπριάν Κρόλει και προσθέτει:

«Θα σας κρατήσουν, επίσης, χορτάτους για περισσότερη ώρα και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη ζάχαρη».

Μπορείτε να δοκιμάστε τις φακές, πέρα από την κλασσική σούπα, σε σαλάτα, στον φούρνο αλλά και με πλιγούρι.