shutterstock
shutterstock
EVERY DAY SEX

7 λόγοι για να κάνεις σεξ κάθε μέρα -Κάνει καλό παντού


Το σεξ είναι μια από τις πιο σημαντικές και καθοριστικές παραμέτρους μιας υγιούς σχέσης, όχι μόνο γιατί ικανοποιεί την ανάγκη των ανθρώπων για ικανοποίηση, αλλά και γιατί συνδέει και ενώνει τους συντρόφους τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά, αυξάνοντας το βαθμό επικοινωνίας, οικειότητας, πόθου και έλξης μεταξύ τους.

Και ενώ οι σεξουαλικές επαφές είναι κάτι δεδομένο και αυτονόητο για τα νέα ζευγάρια, κάτι στο οποίο δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν από τη φλόγα που νιώθουν, οι μακροχρόνιες σχέσεις πέφτουν στην παγίδα της ρουτίνας, που φθείρει την ερωτική ζωή και μειώνει τη σημασία της.

Τα «θέλω» μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας των «πρέπει» και το σεξ μοιάζει με πολυτέλεια λόγω έλλειψης χρόνου ή κρίνεται ξεπερασμένο.

Ωστόσο, τα οφέλη του στη ζωή των παντρεμένων και μη ζευγαριών είναι αμέτρητα, με τα επτά βασικά να συνοψίζονται παρακάτω, που έχουν σκοπό να κάνουν το σεξ καθημερινή σας συνήθεια.

Ενας οργασμός την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα

Αν δεν έχετε σκοπό να κάνετε γυμναστική σήμερα, μπείτε κάτω από τα σεντόνια με το σύντροφο σας! Το σεξ δυναμώνει και τονώνει τους μύες, βελτιώνει τον ύπνο, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Η σεξουαλική επαφή αναπτύσσει την οικειότητα στο ζευγάρι

Κατά τη διάρκεια της απαιτείτε συναισθηματική και σωματική σύνδεση. Οταν κανείς βιώνει τον οργασμό το σώμα γεμίζει με μια ορμόνη, την οξυτοκίνη, που ευθύνεται για τη δημιουργία και εδραίωση δεσμών αγάπης μεταξύ των ερωτευμένων.

Η όψη της επιδερμίδας βελτιώνεται και αποκτάει λάμψη

Επειδή το σεξ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, η μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου στο δέρμα το κάνει πιο λαμπερό και πιο υγιές, ενώ όπως η γυμναστική, εξισορροπεί τις ορμόνες.

Η αυτοπεποίθηση αυξάνεται

Η διέγερση και η αίσθηση ότι κάποιος είναι ποθητός αυξάνουν την αυτοπεποίθηση του ατόμου και βελτιώνουν τη διάθεση του. Η θετική ενέργεια είναι μεταδοτική και αυτό βοηθάει τη σχέση.

Ο κύκλος της γυναίκας γίνεται πιο ανώδυνος

Οι αυξημένες συσπάσεις της μήτρας βοηθούν στην απαλλαγή από την έμμηνο ρήση σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το σεξ ανακουφίζει από την ένταση

Το σώμα απελευθερώνει ενδορφίνες κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, κάτι που συμβαίνει και κατά τη σωματική άσκηση. Αυτό ανακουφίζει από την ένταση και κάνει το άτομο πιο ήρεμο, χαλαρό και ευτυχισμένο. Επίσης, λιγότερη ένταση σημαίνει και λιγότερη πίεση μέσα στη σχέση.

Ο οργασμός οξύνει τη σκέψη

Μελέτες δείχνουν, ότι ο οργασμός αυξάνει τη ροή του αίματος, την οξυγόνωση και τις θρεπτικές ουσίες του εγκεφάλου.