Γάμος χωρίς σεξ: 7 κινήσεις για να λύσετε το πρόβλημα | 0 bovary.gr
Γάμος χωρίς σεξ: 7 κινήσεις για να λύσετε το πρόβλημα | 0 bovary.gr
ΓΑΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΕΞ

Γάμος χωρίς σεξ: 7 κινήσεις για να λύσετε το πρόβλημα


Οι σύζυγοι ξαπλώνουν και πια δεν μιλάνε. Αγκαλιάζουν σφιχτά το μαξιλάρι, γυρίζουν πλευρό και το επόμενο πρωί τους βρίσκει ακριβώς στην ίδια θέση.

Και αυτό γίνεται συνήθεια. Πιο δυνατή από το ίδιο το σεξ που μπορεί να τους κάνει να νιώσουν ότι αναπνέουν. Να νιώθουν ότι ζωή δεν είναι μόνο υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Είναι και απόλαυση που μπορεί να είναι ακόμα πιο δυνατή μεταξύ δύο ανθρώπων που μοιράζονται μαζί μια ζωή. Η σχέση αλλάζει, όταν αλλάζουν οι άνθρωποι.

Και, η ρουτίνα της καθημερινότητας και η έλλειψη επικοινωνίας και ουσιαστικής επαφής τους αλλάζει. Η θεραπεία του προβλήματος δεν είναι κάτι άπιαστο, δεν είναι μόνο στα χέρια κάποιου ειδικού. Είναι εδώ.

1) Παραδεχτείτε και οι δύο το πρόβλημα: Λύση για ένα πρόβλημα δεν μπορεί να βρεθεί αν πρώτα δεν προσδιοριστεί το πρόβλημα. «Δεν κάνουμε σεξ πια». Τι πιο απλό να πεις. Κάντε μια συζήτηση. Το «θέλω να μιλήσουμε» δεν ηχεί πάντα εφιαλτικά. Κάποιες φορές απλά δίνει βάρος στην κατάσταση. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί ή όλο αυτό είναι το καμπανάκι χωρισμού;». Αν και οι δύο παραδεχτείτε ότι θέλετε να συνεχίσετε, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

2) Κρατήστε απόσταση από κουραστικές -καθημερινές- καταστάσεις: Ναι, ίσως το μεγάλωμα των παιδιών και οι οικογενειακές υποχρεώσεις (ακόμα και η φροντίδα για τους ηλικιωμένους της οικογένειας) να έχουν κουράσει και τους δυο σας. Πάρτε μια απόσταση από τα πράγματα, όσο γίνεται. Προσπαθήστε να βρεθείτε μόνοι.
 

 

3) Δώστε βάση στη συμπεριφορά: Δημιουργήστε ένα ζεστό περιβάλλον. Με τρυφερότητα, με κατανόηση. Με ουσιαστική επικοινωνία. Κοίταξε τον σύντροφό σου γλυκά. Θυμήσου πώς ήσασταν τον πρώτο καιρό. Κάνε προσπάθεια. Αφού είπατε «Συνεχίζουμε μαζί» θα πρέπει να παλέψεις γι'αυτό. Η αλλαγή δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη.

4) Μασάζ: Αγγιγμα. Τα σώματα χαλαρώνουν και πλησιάζονται. Το άγγιγμα σύμφωνα με τους ειδικούς το «εργαλείο» που μπορεί να φέρει ένα ζευγάρι κοντά μετά από μεγάλη απουσία σεξ. Κάνε μασάζ στον σύντροφό σου, κάντον να απολαύσει και πάλι το άγγιγμά σου.

5) Φαντασιώσεις – Επιθυμίες: Μιλήστε ανοιχτά για τις ανάγκες σας. Τι έχετε νοσταλγήσει, τι θέλετε να δοκιμάσετε. Ακόμα και να το να κάνετε σεξ σε ένα διαφορετικό μέρος μπορεί να σας ανανεώσει ή ακόμα και το κάνετε σεξ την ώρα του μπάνιου.

6) Βάλτε στόχο (και τηρήστε τον!): Να είσαι συγκεκριμένη στο τι θέλεις και δώσε ένα περιθώριο να συμβεί. Χωρίς άγχος. Βάλε πρόγραμμα.

7) Γιορτάστε την αλλαγή: Αν καταφέρατε να έρθετε και πάλι κοντά, αυξήστε την ένταση του πάθους. Ζήστε ακόμα πιο δυνατά την αλλαγή. Μιλήστε για το πως τελικά τα καταφέρατε και επιβραβεύστε τον εαυτό σας...