7 φαγητά που απαγορεύεται να τρως στο γραφείο | 0 bovary.gr
7 φαγητά που απαγορεύεται να τρως στο γραφείο | 0 bovary.gr
ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ

7 φαγητά που απαγορεύεται να τρως στο γραφείο


Ενα καλό μεσημεριανό μπορεί να σε «σώσει» από ένα βαρύ βραδινό. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να υποβαθμίζουν την σημασία του στο μυαλό τους.

Τρώνε κάτι πρόχειρο και γρήγορο στη δουλειά, κάτι που δεν «τους κρατάει» για τις επόμενες ώρες. Συνδυασμοί τροφών που θα έκαναν έναν διατροφολόγο να θέλει να αλλάξει επάγγελμα. Γιατί το λάθος είναι μπροστά στα μάτια σου και δεν το βλέπεις. Δίνεις προτεραιότητα στην απόλαυση, ή έχεις καταλάβει λάθος τι να πει τρώω υγιεινά στο σωστό χρόνο.

Κάτι νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό χρειάζεσαι λοιπόν για μεσημεριανό όταν βρίσκεσαι στο γραφείο. Οι παρακάτω τροφές δύσκολα θα σου το προσφέρουν αν δεν συνδυαστούν σωστά:

1) Μακαρονάδα: Ενα ζεστό μπολ με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά – με βούτυρο, σάλτσα και τυρί- το λες και επιβράβευση αν το φας στο γραφείο. Οι υδατάνθρακες όμως που περιέχει σε κάνουν να θες να πάρεις έναν υπνάκο. Η απόδοσή σου μειώνεται. Το μόνο που θες είναι ένα κρεβάτι. Αλλά... δεν γίνεται δουλειά έτσι!

2) Ό,τι απέμεινε από το γεύμα που παρήγγειλες την προηγούμενη μέρα: Ξέρεις ότι θα νιώσεις τύψεις αν πετάξεις το φαγητό που παρήγγειλες με τόση λαχτάρα την προηγούμενη μέρα. Και τι κάνεις;Το παίρνεις μαζί σου στη δουλειά! Παίρνεις δηλαδή για κύριο γεύμα σου, ένα πιάτο φουλ στα λιπαρά, σε υδατάνθρακες και σάκχαρα. Μήπως όμως τελικά δεν θα έπρεπε;


3) Μπέργκερ και τηγανιτές πατάτες: Είναι ένας συνδυασμός που σε «βολεύει», απολαυστικός αλλά και πολύ... επιβαρυντικός για την σιλουέτα σου. Κορεσμένα λιπαρά, σάκχαρα, θερμίδες. Ο πιο κακός συνδυασμός για τα μέσα της ημέρας και για έναν άνθρωπο που είναι όλη μέρα σε μια καρέκλα.

4) Ετοιμα σάντουιτς: Ψωμί- τυρί- γαλοπούλα, μια φέτα μαρουλιού «για τα μάτια» και βέβαια μια παχυντική σος. Τα σάντουιτς αυτά διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές μέρες χάρις στα συντηρητικά τους. Ετσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να τα επιλέξεις για μεσημεριανό, σκέψου πόσες θερμίδες παίρνεις.

5) Σούπα: Μια σούπα με λαχανικά είναι ένα γεύμα χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, το γεύμα αυτό δεν περιέχει πρωτεΐνες με αποτέλεσμα να μην σου προκαλεί το αίσθημα κορεσμού. Ετσι μετά από λίγο θα πεινάσεις πάλι και θα αναζητήσεις ένα σνακ που θα είναι υψηλής θερμιδικής αξίας

6) To γλυκό του συναδέλφου: Είτε επειδή έχει γενέθλια είτε επειδή έχει γιορτή σας κερνάει και συ σκεπτόμενη «Ενα γλυκάκι είναι μόνο» το καταναλώνεις. Αυτό όμως όχι μόνο σου μειώνει τα επίπεδα ενέργειας όταν έχεις φάει τίποτε άλλο, αλλά σε κάνει να αναζητάς κι άλλο λίγο μετά.