shutterstock
shutterstock
ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ

Γυμνάσου στο σπίτι με ό,τι έχεις -Τον κουβά, το απορρυπαντικό


Θαυμάζετε τα γυμνασμένα και σφριγηλά σώματα. Στην εικόνα τους όμως, σκέφτεστε, ότι δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα χρόνιας προσπάθειας και πολύωρων ασκήσεων σε κάποιο γυμναστήριο.

Πράγματι, ένα υγιές, αδύνατο και σφιχτό σώμα, με δυνατούς μύες απαιτεί εκτός από ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα σε τακτική βάση, πολλές φορές με την επίβλεψη και καθοδήγηση ενός ειδικού.

Οταν όμως ο ελεύθερος χρόνος δεν περισσεύει λόγω των έντονων και απαιτητικών ρυθμών της καθημερινότητας, ένας τέτοιος στόχος αυτός, γίνεται άπιαστο όνειρο.

Ή μήπως αυτό μπορεί να ανατραπεί, αν απλά διαμορφώσετε το δικό σας, προσωπικό γυμναστήριο μέσα στο σπίτι σας και μάλιστα με τον πιο εύκολο, οικονομικό και πρακτικό τρόπο;

Παρακάτω θα βρείτε ιδέες που σας επιτρέπουν να αλλάξετε την εικόνα του σώματος σας, χρησιμοποιώντας ως όργανα γυμναστικής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης μέσα από το σπίτι σας, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής έχει διαμορφωθεί από την σελέμπριτι τρέινερ Ραμόνα Μπραγκάντσα.

«Αρμ σουίνγκ» με κουβά

Μια από τις πιο απλές ασκήσεις με κέτλμπελ που γυμνάζει τους μύες των γλουτών, τους ώμους, τους τετρακεφάλους, τα πόδια και τη μέση. Αυτή τη φορά θα την εκτελέσετε με ένα αυτοσχέδιο όργανο γυμναστικής, που δεν είναι άλλο από τον κουβά που χρησιμοποιείτε στην καθαριότητα του σπιτιού. Γεμίστε τον με βιβλία, πάρτε τη θέση της άσκησης και εκτελέστε επαναλήψεις για ένα λεπτό χωρίς διακοπή.

shutterstock
shutterstock

Κωπηλατική με ένα χέρι με υγρό απορρυπαντικό

Η συγκεκριμένη άσκηση χρειάζεται αλτήρες και εκτελείται είτε στον πάγκο είτε σε μπάλα γυμναστικής είτε χωρίς αυτά. Ωστόσο, ακόμα και το υργό απορρυπαντικό μπορεί να λειτουργήσει ως εξοπλισμός στο σπίτι. Βρείτε τη σωστή στάση σώματος και κάντε είκοσι επαναλήψεις σε κάθε χέρι.

shutterstock
shutterstock

Πιέσεις ώμων με ένα μπάκπακ

Οι πιέσεις ώμων είναι εφικτές με μπάρα ή αλτήρες, όμως το μπάκπακ και δη αυτό που είναι γεμάτο βιβλία, μπορεί να αντικαταστήσει τα όργανα αυτά. Σταθείτε όρθιες/ οι, λυγίστε ελαφρά τα πόδια και κρατήστε το σακίδιο στο ύψος του στήθους. Σηκώστε το σακίδιο προς τα επάνω ενώ εκπνέετε. Χρησιμοποιείστε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς για να εκτελέσετε την άσκηση. Επαναλάβετε είκοσι φορές.

shutterstock
shutterstock

Γέφυρα με ανύψωση ποδιού σε καρεκλάκι

Η λογική εκτέλεση της άσκησης αυτής απαιτεί τη στήριξη του ποδιού σε μια μπάλα γυμναστικής, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκαμπό ή χαμηλό καρεκλάκι. Ξαπλώστε ανάσκελα στο έδαφος, επάνω σε μια πετσέτα. Απλώστε τα χέρια σας παράλληλα με τον κορμό σας ή στο ύψος των ώμων σας και στηρίξτε το ένας σας πόδι στο καρεκλάκι. Εκτελέστε την άσκηση κάνοντας είκοσι επαναλήψεις σε κάθε πόδι.

shutterstock
shutterstock

Η άσκηση του ξυλοκόπου με υγρό απορρυπαντικό

Μια από τις αγαπημένες ασκήσεις των γυμναστών για σφιχτούς κοιλιακούς και λεπτή μέση, είναι αυτή του ξυλοκόπου, που υπό συνθήκες αίθουσας γυμναστικής εκτελείται με κέτλμπελ ή δίσκο μπάρας. Στο σπίτι όμως το υγρό απορρυπαντικό αρκεί για να την βάλετε στο πλάνο σας και να δυναμώσετε κυρίως τους πλάγιους κοιλιακούς.

verywell.com
verywell.com

Εκτάσεις τρικεφάλων πίσω από το κεφάλι

Αντί για αλτήρες, η σελέμπριτι τρέινερ προτείνει να γεμίσετε μια σακούλα με πορτοκάλια και να εκτελέσετε την άσκηση είτε σε καθιστή είτε σε όρθια θέση, με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Επαναλάβετε είκοσι φορές.

musclestyles.com
musclestyles.com