Οι 4 χρυσοί κανόνες των εκατομμυριούχων | 0 bovary.gr
Οι 4 χρυσοί κανόνες των εκατομμυριούχων | 0 bovary.gr
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ

Οι 4 χρυσοί κανόνες των εκατομμυριούχων


«Τα λεφτά, τα λεφτά, ποιος τα ανακάλυψε....».  Αυτό μπορεί να αναρωτιέσαι αν δεν τα έχεις. Ναι δεν σου φτάνει η προσωπική πληρότητα όταν το πορτοφόλι φτάνει για να πληρώσεις μόνο τα βασικά ή πολλές φορές μένει άδειο πριν τελειώσει ο μήνας. Από την άλλη, «αυτοί που τα έχουν», συνήθως ψάχνουν για αυτά που έχεις εσύ.

Για την χαρά της στιγμής, για υγιείς σχέσεις, για ψυχική ισορροπία. Ναι, δεν εξαγοράζονται όλα σε αυτή τη ζωή.

Αυτοί που έχουν πολλά χρήματα είτε τα απέκτησαν με προσωπικό κόπο, είτε τους ήρθαν έτοιμα με κάποιο τρόπο. Το κέρδος είναι ένα «παιχνίδι» που έχει τους δικούς του κανόνες.

Δεν μιλάμε για το «εύκολο» κέρδος που πολλές φορές γίνεται εις βάρος άλλων και τους κανόνες του δεν τους ξέρει κανείς. Μιλάμε για τα χρήματα που αποκτήθηκαν πχ με οικονομία, ή ακόμα και με επενδύσεις.

Ο ειδικός σε θέματα χρημάτων Alan Andrews αποκαλύπτει τους απλούς κανόνες που ακολουθούν οι ευκατάστατοι, αυτοί που θέλουν... περισσότερα.

Κανόνας πρώτος: Κάθε πράγμα στον καιρό του – Ποτέ πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη.

Είναι εύκολο να αναλάβουμε την διεκπεραίωση πολλών, διαφορετικών δραστηριοτήτων ελπίζοντας ότι θα μας προσφέρουν κέρδος και στο τέλος να κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Δεν γίνονται ποτέ όλα μαζί, σωστά. Δεν έχεις ακούσει σε πολλές ταινίες επιχειρηματίες να λένε «Ολα στην ώρα τους;».


Kανόνας δεύτερος: Επενδύουν έξυπνα.

Δεν επενδύουν σε τίποτα που βλέπουν ότι «δεν θα βγάλει τα λεφτά του». Πολλοί επενδύουν σε πράγματα μικρά που απλά είναι χάσιμο χρημάτων. Να είσαι σίγουρος για την επιλογή σου, να την μελετάς και να έχεις Plan B για όλα τα πιθανά σενάρια.

Κανόνας τρίτος: Αποταμίευση, η καλύτερή τους φίλη

Βάζουν στην άκρη χρήματα, με σοφία. Οι οικονομίες είναι σε άλλο λογαριασμό, στον οποίο κάθε μήνα προστίθεται ένα ποσό, αλλιώς υπάρχουν συνέπειες. Αυτός ο λογαριασμός θα παραμένει κλειστός και δεν θα τον πειράζεις μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη! (Ναι τα ψώνια και οι διακοπές, δεν είναι).
 

Κανόνας τέταρτος: Ο χρόνος είναι χρήμα... στην κυριολεξία: Οι πλούσιοι αντιπαθούν το «χάσιμο χρόνου» και ξέρουν να τον αξιοποιούν. Δεν ξοδεύουν τίποτα χωρίς ξέρουν ότι αυτό... κάπου θα βγει. Δεν περνά μια μέρα χωρίς σκοπό και στόχο.