Σταμάτα να ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο -Αγάπησε αυτόν που έχεις | 0 bovary.gr
Σταμάτα να ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο -Αγάπησε αυτόν που έχεις | 0 bovary.gr
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΕΛΟΣ

Σταμάτα να ψάχνεις τον τέλειο σύντροφο -Αγάπησε αυτόν που έχεις


Ψάχνοντας τον έρωτα, έρχεσαι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Αλλοι σου ταιριάζουν και άλλοι όχι. Αλλοι έχουν εντελώς διαφορετικό στιλ και τρόπους απ' αυτούς που είχες συνηθίσει μέχρι τώρα και ψάχνεις να δεις αν σου αρέσουν και άλλοι σε γοητεύουν με το «καλησπέρα».

Σε όλο αυτό το παιχνίδι των ραντεβού, κάποια πάνε πολύ καλά και γίνονται σχέσεις και άλλα πάνε... κουβά, με έναν από τους δύο να λέει στον άλλον πως δεν προχωράει το μεταξύ σας παρακάτω. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που εξαφανίζονται έτσι ξαφνικά και δεν απαντούν σε μηνύματα και τηλέφωνα -πιθανότατα πρόκειται για άνδρες και γυναίκες με μυαλό 15χρονου, που δεν μπορούν να πουν πως δεν θέλουν να συνεχίσουν.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό ο καθένας από εμάς να ψάχνει τον ιδανικό γι' αυτό σύντροφο και να μην συμβιβάζεται, ωστόσο, αυτό δεν χρειάζεται να γίνεται εμμονή.

Αν προσέξετε γύρω σας πολλοί επιμένουν στην ύπαρξη του «Ενα και Μοναδικού», μόνο που ξεχνούν πως μπορεί να είναι «Πολλοί και Μοναδικοί». Δηλαδή, ναι μπορεί να υπάρχουν «μισά», αλλά μπορεί να είναι πολλά, με το καθένα να μας δίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Η αγάπη δεν είναι ένας πεπερασμένος πόρος με όριο για το σε πόσους πρέπει να την δώσεις. ΟΚ, μπορεί κάποιοι να είναι τυχεροί και να βρήκαν εκείνον που ταιριάζουν, ωστόσο, οι περισσότεροι περνούν τη ζωή τους, απορρίπτοντας συντρόφους, πιστεύοντας πως κάπου εκεί έξω υπάρχει το άλλο τους μισό.

Ας πούμε, λοιπόν, στον εαυτό μας: «Σταμάτα πια να ψάχνεις τον Ενα και Μοναδικό και αγάπησε αυτόν που θέλει να σου δώσει χρόνο και συναισθήματα».

Ναι, μπορεί να μην έχει τη δουλειά, που θέλεις, ή να είναι λίγο περισσότερο χαβαλές απ' ότι τον θέλεις, αλλά από τη στιγμή που περνάς ωραία μαζί του, ποιος ο λόγος να του «ρίξεις χ». Δεν είναι κακό, ούτε σε κάνει να μειώνεις τα στάνταρ σου επειδή βγαίνεις με έναν άνθρωπο που κάνει ό,τι καλύτερο για εσένα και περνάς όμορφες στιγμές μαζί του. Αυτή είναι και η πιο λογική προσέγγιση, μιας και βάζοντας στο βάθρο μια εκδοχή της ευτυχίας, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η προσπάθεια εύρεσης της, με την απογοήτευση να γίνεται μεγαλύτερη με την μη εύρεση του απόλυτου.

Μην ξεχνάς άλλωστε πως ακόμα και η σχέση με τον «Ενα» θα είναι όπως οι άλλες, με την ρουτίνα και την καθημερινότητα να προκαλούν εντάσεις και καυγάδες. Οπότε ποιος ο λόγος αφού η κατάληξη θα είναι η ίδια.. εσύ να κυνηγάς τα παιδιά, κατάκοπη από τη δουλειά και εκείνος να περιμένει να φάει μπροστά από την τηλεόραση. Και μην μου πεις πως είναι το μισό σου και υπάρχει αγάπη και θα κάνετε τα παραπάνω με πεταλούδες στο στομάχι και ροζ σύννεφα, γιατί και ο άλλος που δεν ήταν ο «Ενας» σε αγαπούσε.

Αντί, λοιπόν, να επιμένεις στην ψευδαίσθηση της τέλειας σχέσης, απλά αγάπησε τον σύντροφο που θα βρεθεί στον δρόμο σου και θα σου δώσει αυτά που θες, ακόμα και αν δεν είναι το ιδανικό σου. Γιατί αν επιμένεις στη ρομαντικά τέλεια σχέση των παραμυθιών και δεν δείχνεις έτοιμη να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο, τότε θα πρέπει να έχεις στο νου σου πως η απογοήτευση μπορεί να είναι κάτι που θα γευτείς πολλές φορές.

Φωτογραφίες: Shutterstock