Γιατί δεν πρέπει να πίνεις τον καφέ σου με ζάχαρη και γάλα  | 0 bovary.gr
Γιατί δεν πρέπει να πίνεις τον καφέ σου με ζάχαρη και γάλα | 0 bovary.gr
ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΙΝΕΙΣ;

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις τον καφέ σου με ζάχαρη και γάλα


Άλλοι τον παραγγέλνουν παγωμένο, άλλοι ζεστό, γλυκό, μέτριο ή σκέτο.

Παρά το γεγονός πως η προσωπική σας συνταγή για τον τέλειο καφέ μπορεί να είναι απλά αδιαπραγμάτευτη, μια νέα έρευνα έρχεται να ταρακουνήσει εκείνους που πίνουν το αγαπημένο τους ρόφημα με γάλα και ζάχαρη. Για να μην μιλήσουμε για κρέμες γάλακτος, σιρόπια κτλ.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, όσοι δεν πίνουν τον καφέ τους σκέτο, τείνουν να υιοθετούν πιο ανθυγιεινές συνήθειες, γενικότερα. Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και για όσους πίνουν το τσάι με γάλα ή ζάχαρη.

Τι ακριβώς εννοεί η έρευνα αυτή;

Οι άνθρωποι που προσθέτουν γάλα και ζάχαρη δεν συνυπολογίζουν τα συστατικά αυτά στις θερμίδες που καταναλώνουν, με αποτέλεσμα να μην μειώνουν θερμίδες από άλλα γεύματα όπως το μεσημεριανό ή το βραδινό τους και έτσι, στην περίπτωση μάλιστα που πίνουν πάνω από έναν καφέ την ημέρα, να ξεφεύγουν κατά πολύ από το ημερήσιο όριο πρόσληψης θερμίδων.

Ο καφές είναι η μεγαλύτερη θερμιδική βόμβα

Οπως φαίνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία, πάντως, αυτοί που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι η..  μειοψηφία! Δυο στους τρεις καταναλωτές καφέ επιλέγουν να προσθέσουν σε αυτόν ζάχαρη, γάλα ή κρέμα. Μεγαλύτερη... αντίσταση στη ζάχαρη παρουσιάζουν οι λάτρεις τπυ τσαγιού. Μόλις ένας στους τρεις καταναλωτές τσαγιού προσθέτει μέλι, γάλα, ζάχαρη ή κάποια κρέμα.

Οι θερμίδες που παίρνει κανείς ανά ημέρα

Αν η δική σας προτίμηση είναι ο μέτριος και γλυκός καφές, τότε γνωρίζετε πως καταναλώνετε καθημερινά 69 θερμίδες περισσότερες από ότι κάποιος που πίνει σκέτο τον καφέ;

Όσοι από την άλλη αγαπάτε το τσάι αλλά δεν μπορείτε να το απολαύσετε παρά μόνο με την παραπάνω συνταγή, εσείς καταναλώνετε 43 θερμίδες περισσότερες καθημερινά από ότι κάποιος που πίνει το τσάι του σκέτο.

Οι κακές συνέπειες για την υγεία για τους λάτρεις των γλυκών και με γάλα ροφημάτων δεν προκύπτουν, όμως, μόνο από αυτή καθεαυτή την προσθήκη των δύο συστατικών στα ροφήματα.

Στην ουσία, η έρευνα σημειώνει ότι οι άνθρωποι που τους αρέσει το ρόφημά τους με γάλα και ζάχαρη, μετατρέπουν τα ροφήματα τους σε επιδόρπιο και καταλήγουν να τρώνε γενικότερα χειρότερα.

Η διατροφή όσων συμμετείχαν στην έρευνα αυτή και έπιναν καφέ με γάλα και ζάχαρη, περιελάμβανε μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης και λιπαρών.

Την επόμενη φορά που θα βάλετε κάτι έξτρα στην κούπα σας σκεφτείτε το διπλά!