Οδηγός επιβίωσης για του Αγίου Βαλεντίνου -Για μόνους, νεο-ερωτευμένους και όσους δεν θέλουν να γιορτάσουν | 0 bovary.gr
Οδηγός επιβίωσης για του Αγίου Βαλεντίνου -Για μόνους, νεο-ερωτευμένους και όσους δεν θέλουν να γιορτάσουν | 0 bovary.gr
07|02|2017 09:09
SHARE
ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

Οδηγός επιβίωσης για του Αγίου Βαλεντίνου -Για μόνους, νεο-ερωτευμένους και όσους δεν θέλουν να γιορτάσουν


Η πιο αμφιλεγόμενη γιορτή του πλανήτη δεν είναι μακριά και είτε την πιστεύετε είτε όχι,  καλό είναι να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η  συγκεκριμένη μέρα έχει καθαρά και μόνο εμπορικό χαρακτήρα. Αγαπημένη ατάκα των μεγάλων αρνητών του Αγίου Βαλεντίνου  είναι ότι ο «έρωτας γιορτάζει καθημερινά ». Θα ρωτήσετε – και δικαίως- γιατί ένα συναίσθημα αποτελεί αιτία εορτασμών, αλλά καλύτερα αφήστε τις φιλοσοφικές σας αναζητήσεις για μια άλλη μέρα. Όπως και να το κάνουμε δεν υπάρχει κανείς που να μην ξέρει τι συμβολίζει η 14η Φεβρουαρίου- όλα μπορεί κανείς να τα ξεχάσει, όχι όμως αυτό. Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι  να αντιμετωπίσετε τη μέρα με χαμόγελο, γιατί υπάρχει και η  πιθανότητα να  υποστείτε συνέπειες.

Αν είστε δεσμευμένοι και μάλιστα καιρό,  μπορεί να νομίζετε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνετε οτιδήποτε,  γιατί έμπρακτα αποδεικνύετε την αγάπη σας. Μέσα στην ροή της καθημερινότητας όμως αυτό το «έμπρακτα» αποκτάει μεταφυσικές διαστάσεις για τον  σύντροφό σας, αφού δεν μπορεί να το δει ή να το νιώσει. Μήπως λοιπόν αυτή η αποφράδα μέρα είναι τελικά μια  ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τα αυτονόητα;   Δεν χρειάζονται υπερβολές: θυμηθείτε απλώς να πείτε ένα  «σ’ αγαπώ», ή να κάνετε μια κίνηση για να δείξετε ότι νοιάζεστε, όπως τους πρώτους μήνες της γνωριμίας σας, τότε που άνοιγαν οι ουρανοί  με το κάθε φιλί και η παρουσία του άλλου δεν ήταν δεδομένη. Για τις γυναίκες μάλιστα σύμφωνα με έρευνες, η μέρα αυτή έχει αρκετή σημασία. Οπότε αν  είστε άντρας, μην την παίρνετε αψήφιστα , γιατί μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων. Φροντίστε- αν δεν το έχετε κάνει ήδη -  να  διερευνήσετε τη στάση της συντρόφου σας απέναντι στο θέμα.  Αν καταλάβετε ότι κάτι περιμένει από εσάς, μην την αγνοήσετε.  Δεν  χρειάζεται να παθαίνετε πανικό, αρκεί να θυμηθείτε να της προσφέρετε ένα μικρό λουλούδι,  είναι αρκετό και θα τη  συγκινήσει. 
 

Τώρα για όσους  έχετε μόλις ξεκινήσει μια σχέση, καλύτερα να αποφύγετε τις  φοβερές αποκαλύψεις, γιατί ο άλλος μπορεί να τρομάξει και να πανικοβληθεί. Οι εξομολογήσεις πρέπει να γίνονται, όταν το κλίμα είναι κατάλληλο, κι όχι επειδή το επιβάλλει η μέρα.  Μην παρασυρθείτε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και πείτε πράγματα που δεν τα εννοείται: οι άλλοι άνθρωποι   μπορεί να πάρουν τοις μετρητοίς τα λόγια σας και να πληγωθούν  ανεπανόρθωτα. Το πρόβλημα βέβαια μάλλον το έχουν οι αδέσμευτοι, που όσο και να  αδιαφορούν  για  το πανηγύρι που γίνεται γύρω τους, έχουν μια τάση να καταθλίβονται.   Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σκεφτείτε  πόσες μέρες σαν κι αυτή δεν ήσασταν μόνοι σας και θα δείτε ότι αυτό δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, οπότε δεν χρειάζεται να τα βάφεται μαύρα.  Μην γίνεστε δεικτικοί με τους φίλους σας  που «γιορτάζουν»  και μην κάντε ξινές δηλώσεις, γιατί αργότερα μπορεί να μετανιώσετε. Αν  πάλι θέλετε να βγείτε, κάντε το  χωρίς προσδοκίες.   Κανονίστε κάτι που σας διασκεδάζει ούτως ή άλλως και αντιμετωπίστε τη μέρα με ψυχραιμία.  Μην  κάθεστε σε κάποιο μπαρ γεμάτοι  ελπίδα  ότι θα βρείτε κι εσείς κάποιον να σας αγαπήσει. 

Πολλοί άνθρωποι στις 14 Φεβρουαρίου να έχουν την τάση να φλερτάρουν παραπάνω από όσο νιώθουν,  οπότε μην δένετε κόμπο  ότι ακούσετε και απλώς περάστε καλά.

 Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε ένα σημάδι έρωτα τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το καλύτερο είναι να αποφύγετε τις  ακρότητες, ιδίως αν δεν είναι του τύπου σας.  Μην γεμίσετε  με τριαντάφυλλα το γραφείο του συντρόφου σας, για παράδειγμα. Θα τον κάνετε ρεζίλι στους συναδέλφους και θα  τον φέρετε σε δύσκολη θέση. Προτιμήστε κάτι πιο απλό, ένα δείπνο ας πούμε, που θα έχετε ετοιμάσει με αγάπη. Αν πάλι θέλετε να βγείτε, κανονίστε να πάτε σε ένα μέρος που και οι δυο αγαπάτε, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες.  Τα ζευγάρια, ειδικά αν βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, έχουν ανάγκη από αλλαγές. Οπότε εκμεταλλευτείτε τη μέρα για  κάνετε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σας.

Μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε όλα αυτά τα κουκλάκια και τα σοκολατάκια, που κυκλοφορούν.  Πρέπει να το παραδεχτούμε: τα βλέπουμε με συμπάθεια, αλλά στην πραγματικότητα είναι τρομερά κιτς και κανείς δεν τα θέλει στο σπίτι του. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται καν να πάρετε κάποιο δώρο, αρκεί μια καλή κουβέντα. Αν όμως θέλετε να προσφέρετε κάτι στον άνθρωπο που αγαπάτε, μπορείτε να το κάνετε εκείνη τη μέρα, χωρίς να υπογραμμίζετε το γεγονός. Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε ένα μέιλ την ώρα που άλλος  δουλεύει και να του θυμίσετε πόσο σημαντικός είναι για εσάς, ή να αφήσετε το πρωί ένα μικρό τρυφερό σημείωμα στο ψυγείο-  διαχρονική αξία στο χρόνο. Οι καρτούλες και οι καρδούλες  δεν αρμόζουν μάλλον σε ενήλικες και δεν νομίζω ότι ο σύντροφός σας θα χαρεί  πολύ με κάτι τέτοιο, ιδίως αν δεν είναι φαν της ημέρας.

Μια καλή ιδέα είναι να προγραμματίσετε μια μικρή απόδραση με αφορμή τον Άγιο  Βαλεντίνο. Μην σας πιάσουν τα νεύρα σας, αν  το έτερό σας ήμισυ εκείνη την περίοδο δεν είναι σε mood, ή απλώς έχει πολύ δουλειά.  Μπορείτε να το προτείνετε ως μια ευκαιρία να ξεσκάσετε  αργότερα και να αρχίσετε  προγραμματίζετε την εκδρομή σας για μια πιο βολική ημερομηνία.  Η προσμονή ενός ταξιδιού είναι πάντα  ανανεωτική. Το πιο βασικό: μην ετοιμάζεστε για μια  φοβερή νύχτα, γιατί μάλλον  θα απογοητευτείτε.  Όλοι μας,  και ιδίως οι άντρες,  όταν δεν λειτουργούμε αυθόρμητα,  αλλά ξέρουμε πως πρέπει να ανταποκριθούμε σε έναν ρόλο, αγχωνόμαστε. Οπότε αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά και μην έχετε απαιτήσεις από τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας. 

Μπορεί όλοι να έχουμε τις ενστάσεις μας με την καταπίεση της εν λόγω μέρας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται να χάνετε το χιούμορ σας.  Μην καταφεύγετε σε διαλέξεις περί της ασημαντότητας και της κερδοσκοπίας, που  «επιβουλεύεται  το αγνό συναίσθημα του έρωτα».   Είναι αρκετά βαρετό - πιστέψτε με-,  ακόμα κι για αυτούς που δεν δίνουν σημασία σε Βαλεντίνους.  Εκδηλώστε  απλώς τα συναισθήματά σας,  ίσως λίγο περισσότερο από όσο κάνατε τις υπόλοιπες μέρες, και  χαμογελάστε, θεωρώντας αυτό το φαινόμενο  μια  «διαφορετική στιγμή» και τίποτα παραπάνω.