Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
12|02|2017 10:39
SHARE
ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

Πώς να τον πείσεις να γιορτάσετε τον Αγιο Βαλεντίνο


Τι κι αν προσπαθείς να μην δώσεις σημασία, λίγο οι εκπτώσεις στα κόκκινα εσώρουχα και τα καλλυντικά, οι διαφημίσεις με τις καρδούλες και τα ερωτικά τραγούδια και φυσικά τα πολλά υποσχόμενα μενού που βγάζουν διάφορα εστιατόρια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σε κάνουν σιγά σιγά να μπαίνεις στο mood και να αναρωτιέσαι «Τι; Θα γιορτάσουν όλοι και εγώ όχι;»

Και μπορεί εσύ να έχεις πειστεί πως δεν θα μείνετε σπίτι σας, κάτω από τις κουβέρτες σας, να βλέπετε πάλι την αγαπημένη σας σειρά, όπως κάθε Τρίτη, αλλά το πιο λογικό για εκείνον είναι να μην γνωρίζει καν τι συμβαίνει στις 14 Φλεβάρη.

Και επειδή οι περισσότεροι άντρες δεν τρελαίνονται στην ιδέα να το παίξουν ρομαντικοί, με τριαντάφυλλα, ρομαντικές βόλτες και δείπνο σε μαγαζιά γεμάτα από κόσμο, εσύ θα είσαι αυτή που θα τον κάνεις να δει αυτή την ημέρα με άλλη σκοπιά.

Οι παρακάτω προτάσεις, λοιπόν, απευθύνονται σε όλες εμάς που θέλουν να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (ναι γιατί, κακό είναι;), αλλά ξέρουν πως ο σύντροφός τους δεν είναι για πολλά πολλά.

  • Μην του το ανακοινώσεις, λες και είναι υποχρέωση

Σε καμία περίπτωση μην τον κάνεις να αισθανθεί πως έχει χρέος να κάνει αυτό που λες εσύ την ημέρα του Βαλεντίνου. Σκέψου το χαλαρά. Είναι μία καλή ευκαιρία να τους δείξεις πόσο τον αγαπάς και πόσο ερωτευμένη είσαι μαζί του και όχι να κάνετε κάτι μόνο και μόνο λόγω της μέρας. Επομένως, προτίμησε να μην βγάλετε πρόγραμμα, αλλά να κάνετε κάτι που σας αρέσει.

  • Ετοίμασε το κλίμα λίγες μέρες πριν, λέγοντάς του κυρίως όσα θέλει να ακούσει

Και μπορεί εσύ να έχεις στο μυαλό σου σοκολατάκια, βόλτες και ποτό με θέα την θάλασσα για την συγκεκριμένη ημέρα, αλλά εκείνος θέλει να ακούσει την άλλη πλευρά. Ετοίμασε, λοιπόν, το κλίμα λίγες μέρες πριν, λέγοντας του τι εσώρουχα ψώνισες, πόσο θα ήθελες να παίξετε έναν «διαφορετικό ρόλο», στείλε του φωτογραφίες ενώ εκείνος είναι στο γραφείο και γενικά κάνε τον να φαντάζεται πόσο καυτή θα είναι εκείνη η βραδιά... Έτσι προκειμένου να γίνουν όλα αυτά, δεν θα έχει πρόβλημα να κάνετε και όλα όσα είχες σκεφτεί εσύ!

  • Πες του τι θα κάνουν οι φίλες σου

Αντί να του γκρινιάξεις, λέγοντάς του πως δεν θέλεις να περάσεις την μέρα σου κάνοντας μία από τα ίδια, προτίμησε να του δημιουργήσεις λίγες ενοχές (όχι πολλές, γιατί θα εκνευριστεί). Βρες μία φάση στην οποία είναι ήρεμος και καλοδιάθετος και πες του με γλυκό τρόπο πως θα περάσουν οι φίλες σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (ακόμη κι αν εκείνες δεν κάνουν τίποτα απ΄όλα αυτά). Έτσι, ακόμη κι αν στην αρχή πει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι φίλες σου, λίγο οι ενοχές και οι δεύτερες σκέψεις και θα θέλει κι εκείνος να κάνετε κάτι.

  • Φτιάξε του το κέφι (και την αυτοπεποίθηση)

Οι άνδρες αν έχουν όρεξη, αυτοπεποίθηση και σε θέλουν, μπορούν να κάνουν τα πάντα. Έτσι, ακόμη κι αν δεν έχεις κάνει τίποτα από τα παραπάνω τις προηγούμενες μέρες, η καλή σου διάθεση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι και το κλειδί για να σηκωθεί από τον καναπέ.

  • Πες ναι στην περιπέτεια

Κι επειδή ίσως τα προηγούμενα χρόνια έχετε κάνει όλα όσα «επιβάλλονται» για την ημέρα του Βαλεντίνου, φέτος αλλάξτε ρότα. Πείτε όχι στο καλό ντύσιμο, τα elegant μαγαζιά, τα σοκολατάκια και τις τρούφες και κάνετε κάτι πιο τρελό. Μία βόλτα στην παραλία, μία πεζοπορία στο βουνό, ένα επιτραπέζιο στο σαλόνι ή ακόμη και ένας ξέφρενος χορός στο δωμάτιό σας μπορεί να είναι αρκετό για να ανανεωθείτε και να περάσετε τέλεια.

*Ότι και να κάνετε πάντως, μην ξεχνάτε πως αυτό που μετράει είναι να δείξει ο ένας στον άλλον το πόσο σημαντικό είναι που υπάρχει στην ζωή του... και αυτό δεν θέλει κανόνες, θέλει φαντασία!

Φωτογραφίες: Shutterstock