shutterstock
shutterstock
ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ;

Γιατί το πλέξιμο είναι η νέα γιόγκα


«Μάθε τέχνη κι άστηνε» λέει το ρητό και εμείς προσθέτουμε: «αν αγχωθείς, πιάστηνε».

Βελόνες και πλέξιμο. Λέξεις που πιθανότατα σου θυμίζουν τις ατέλειωτες ώρες που περνούσε η γιαγιά σου στην πολυθρόνα, προσπαθώντας να ολοκληρώσει το δικό της μικρό έργο τέχνης!

Κι αν μέχρι τώρα θεωρούσες ότι αυτή η ασχολία ανήκει σε κάποια άλλη, παλιά εποχή, σήμερα αποτελεί μια από τις πιο δημιουργικές μεθόδους, για απαλλαγείς από το άγχος και το στρες και να κάνεις διαλογισμό.

Εχοντας λοιπόν επιστρέψει όχι απλά σαν χόμπι, αλλά με άκρως θεραπευτικές ιδιότητες, το πλέξιμο, στον πειρασμό του οποίου έχουν ενδώσει ακόμα και σταρ, όπως η Κάμερον Ντίαζ και η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, κερδίζει ολοένα και περισσότερους φαν.

Η επαναληπτική του φύση υπόσχεται τα ίδια χαλαρωτικά αποτελέσματα των πρακτικών όπως η γιόγκα ή ο διαλογισμός.

Ετσι η εταιρεία Wool and Gang, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κιτ που εντάσσει 20 λεπτά διαλογισμού στο καθημερινό σας πρόγραμμα, μέσω του πλεξίματος, ενώ φτιάχνετε το δικό σας κασκόλ.

Το κόνσεπτ του προϊόντος λέγεται «Me time Scarf» ( δηλαδή χρόνος για μένα) και περιλαμβάνει μπάλες από νήμα με ρίγες, σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Οποιος αγοράσει αυτό το κιτ, υποτίθεται ότι πρέπει να πλέκει καθημερινά σειρές από ένα συγκεκριμένο χρώμα και να σταματήσει εκεί όπου αυτό αλλάζει. Κάθε λωρίδα χρώματος χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να ολοκληρωθεί, ο ιδανικός χρόνος για χαλάρωση και διαλογισμό μέσα στη μέρα.