Οι λόγοι που κάποιοι κλαίνε μετά το σεξ | 0 bovary.gr
Οι λόγοι που κάποιοι κλαίνε μετά το σεξ | 0 bovary.gr
ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ ΣΕΞ

Οι λόγοι που κάποιοι κλαίνε μετά το σεξ


Μπορεί κανείς να μην μιλάει ανοικτά για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που κλαίνε μετά το σεξ.

Για την ακρίβεια, μελέτες δείχνουν πως σχεδόν οι μισές γυναίκες έχουν κλάψει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους μετά την σεξουαλική πράξη, ενώ υπάρχουν αναφορές για δάκρυα -συχνά ανεξήγητα- κατά τη διάρκεια της επαφής.

Ο ιατρικός όρος είναι Post-Coital Dysphoria ή PCD και είναι κάτι που αφορά και τα δύο φύλα, με την κατάσταση να περιλαμβάνει, όπως αναφέρει το Broadly, αισθήματα θλίψης, άγχους ή επιθετικότητας.

«Είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση του οργασμού», εξηγεί η ιατρός-σεξολόγος Μάρι Τιούντορ. «Με τον οργασμό μπορεί να αφήσεις και τα συναισθήματα. Για κάποιους αυτό σημαίνει δάκρυα», προσθέτει.

Μία εξήγηση που δίνει η σεξολόγος είναι πως εκείνη τη στιγμή μπορεί να υπάρξει σύνδεση με μια αρνητική σεξουαλική εμπειρία από το παρελθόν. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, καθώς δύο έρευνες σχετικά με το PCD έδειξαν πως γυναίκες που δεν είχαν κάποια αρνητική εμπειρία αισθάνονταν αναστατωμένες ή θυμωμένες μετά από συναινετικό σεξ, ακόμα και αν στη σχέση τους είναι ευτυχισμένες.

Για να υπάρξει οργασμός τα νεύρα και οι ορμόνες λειτουργούν στο φουλ, οπότε είναι λογικό το ανθρώπινο σώμα να ανταποκρίνεται σε συμπεριφορές πέρα από τον έλεγχό του.

Η σεξολόγος Μάρι Τιούντορ επισημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν σας έχει τύχει να κλάψετε μετά το σεξ, θεωρώντας πως είναι μία φυσιολογική αντίδραση. Αν πάλι νιώσετε πως δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε ζητήστε υποστήριξη από έναν επαγγελματία.

«Είναι απλά μέρος της απελευθέρωσης του σώματος», τονίζει.