shutterstock
shutterstock
10|03|2017 16:28
SHARE
ΘΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗ;

Ονειρεύεσαι προαγωγή στη δουλειά; -Κάνε σεξ καθημερινά


Εχεις καταφέρει να γίνεις ένα από τα σημαντικότερα «χαρτιά» της επιχείρησης στην οποία εργάζεσαι και μετά από μερικά χρόνια εμπειρίας, στόχος σου είναι πια η καρέκλα στο διπλανό γραφείο ή κοινώς: η προαγωγή.

Αν μέχρι τώρα πίστευες, ότι αυτή θα έρθει αποκτώντας ολοένα και περισσότερες γνώσεις επάνω στο αντικείμενο, κάνοντας θυσίες για να δουλέψεις υπερωρίες ακόμα κι αν δεν πληρωθείς, φορώντας το πιο κομψό σύνολο κάθε μέρα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική σου εμφάνιση, έχοντας την εύνοια του αφεντικού ή δείχνοντας ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά όπως η επιμονή, η ευγένεια, η τυπικότητα, τότε κάνεις -εν μέρει- λάθος!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Oregon State καταρρίπτουν τη γνωστή φράση «τα αγαθά κόποις κτώνται» και υποστηρίζουν πως η προαγωγή είναι θέμα πολύ προσωπικό και σχετίζεται με τον οργασμό.

Στην έρευνα εξετάσθηκαν 159 παντρεμένοι εργαζόμενοι σε διάστημα δύο εβδομάδων. Από αυτήν προέκυψε, ότι όσοι είχαν ερωτική επαφή, είχαν καλύτερη διάθεση και καλύτερες επιδόσεις στο χώρο εργασίας την επόμενη ημέρα.

Αυτές οι επιπτώσεις παρατηρήθηκαν τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άντρες και είχαν διάρκεια ενός 24ώρου, ενώ όσοι έρχονταν σε οργασμό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, ήταν πιθανότερο να εργαστούν πιο σκληρά και να έρθουν πιο κοντά στην πολυπόθητη προαγωγή.

Φαίνεται επίσης, ότι αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να διατηρούν μια πιο υγιή ισορροπία μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κιθ Λιβάιτ, του Πανεπιστημίου Oregon State, η σεξουαλική πράξη ωθεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης και οξυτοκίνης, ουσίες που κάνουν την εμπειρία αυτομάτως «συναισθηματικό ασανσέρ», με τα οφέλη του να γίνονται εμφανή και την επόμενη ημέρα.

Το αποτέλεσμα της ανεβασμένης διάθεσης το πρωί; Περισσότερη όρεξη για δουλειά και ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του ωραρίου.

Ο καθηγητής σημειώνει ότι το σεξ έχει κοινωνικά, συναισθηματικά αλλά και ψυχολογικά οφέλη και αυτό δεν πρέπει να παραγνωρίζεται. Αντίθετα, είναι όπως λέει σημαντικό να το βάζει κανείς σε προτεραιότητα.

«Η συνειδητή προσπάθεια να διατηρήσει κανείς υγιή τη σεξουαλική του ζωή θα έπρεπε να θεωρείται θέμα ζωτικής σημασίας και κατά συνέπεια, δυνητικό πλεονέκτημα για την καριέρα του».