Ετσι θα καταφέρεις να ερωτευτείς κεραυνοβόλα  | 0 bovary.gr
Ετσι θα καταφέρεις να ερωτευτείς κεραυνοβόλα | 0 bovary.gr
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΡΩΤΑ

Ετσι θα καταφέρεις να ερωτευτείς κεραυνοβόλα


Ερωτας με την πρώτη ματιά ή αλλιώς εκείνο το «τσίμπημα» που νιώθεις, όταν αντικρίζεις για πρώτη φορά έναν άνθρωπο και κοιτώντας τον στα μάτια σου «κόβονται» τα πόδια.

Είναι εκείνη η φυσική αλλά ταυτόχρονα μαγική έλξη που νιώθεις όταν στέκεσαι δίπλα του, παρότι μπορεί να μην έχετε καν γνωριστεί. Εκείνη που σε κάνει να μην μπορείς να αντισταθείς.

Ξέρεις ακόμα, ότι αν οι δυο σας βρεθείτε στο κρεβάτι θα απολαύσεις σεξ γεμάτο πάθος και ένταση κι ας μην έχετε αναπτύξει κάποια οικειότητα.

Αποκλείεται να μην σου έχει συμβεί έστω και μια φορά!

Τι είναι αυτό που συμβαίνει τελικά με τον κεραυνοβόλο έρωτα και ποιος την «πατάει», ο άντρας ή η γυναίκα; Υπάρχουν μυστικά που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να τον ζήσεις;

Η έξπερτ στα θέματα σχέσεων Τρέισι Κοξ δίνει τις απαντήσεις της και αποκαλύπτει ότι οι άντρες είναι πιο πιθανό να ερωτευτούν μια γυναίκα (48% έναντι 28%) με την πρώτη ματιά, συμπέρασμα που προέκυψε έπειτα από έρευνα στην οποία συμμετείχαν 80 χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως.

Σου φαίνεται περίεργο;

Κι όμως η ανθρωπολόγος Χέλεν Φίσερ, το επιβεβαιώνει λέγοντας, ότι η καρδιά των αντρών είναι πιο «εύκολη». Οι άντρες ενθουσιάζονται αμέσως με την εικόνα μιας γυναίκας, η οποία δεν αλλάζει τόσο εύκολα. 

Από την άλλη πλευρά, λέει η Φίσερ, οι γυναίκες είναι πιο ρομαντικές και προσεκτικές στην επιλογή τους. Αν διαπιστώσουν πως ο άντρας που βρίσκεται δίπλα τους δεν είναι τόσο ευφυής, γοητευτικός και δεν έχει χιούμορ, δηλαδή είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται, το αίσθημα του ενθουσιασμού εξαφανίζεται πολύ γρήγορα, σε βαθμό που το ξεχνούν, σαν να μην τους συνέβη και ποτέ.

Μάλιστα, οι ελκυστικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να γίνουν αντικείμενο πόθου από ότι εκείνοι που δεν είναι προικισμένοι με τόση ομορφιά.

Είναι όμως η εξωτερική εμφάνιση μοναδικό κριτήριο του έρωτα;

Οταν αυτός αντέχει στο χρόνο, τότε σίγουρα δεν στηρίζεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων, αλλά σε πιο σημαντικά θεμέλια όπως η ευγένεια, η τιμιότητα, το χιούμορ, στοιχεία που σύμφωνα με τους ειδικούς της γλώσσας του σώματος μπορείς και εσύ να ανακαλύψεις, αρκεί να παρατηρήσεις καλύτερα αυτόν που κάθεται δίπλα σου.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση περπατούν με το κεφάλι ψηλά, δεν φοβούνται στην οπτική επαφή και είναι ιδιαίτερα χαμογελαστοί. Ενώ εκείνοι που δεν είναι ευτυχισμένοι, τείνουν να βαδίζουν με την πλάτη σκυμμένη, με τα μάτια στο πάτωμα και το βλέμμα συνοφρυωμένο.

Κεραυνοβόλος έρωτας εξαιτίας μιας ματιάς;

Οι περισσότερο άνθρωποι ερωτεύονται μετά την πρώτη επαφή και επικοινωνία τους με αν άνθρωπο και όχι εξαιτίας του πρώτου τετ-α-τετ των ματιών, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό, όπως ο τρόπος με τον οποίο κανείς μιλά και εκφράζεται, ο τρόπος με τον οποίο αγγίζει, κινείται ή ακόμα και η μυρωδιά του.

Οσο για αυτό που αποκαλούν «σωστό τάιμινγκ»; Πράγματι είναι πιο πιθανό να ερωτευτείς, αν είσαι πρόθυμη να το κάνεις τη δεδομένη στιγμή.

Ορισμένοι ειδικοί πάλι υποστηρίζουν, ότι ο έρωτας με την πρώτη ματιά πηγάζει από το υποσυνείδητο μας, που επιλέγει τον άνθρωπο εκείνο, ο οποίος μας θυμίζει κάποιο άλλο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν ερωτικοί χάρτες στο μυαλό σου;

Από τη στιγμή που γεννιέσαι, το μυαλό σου αρχίζει να δημιουργεί λίστες στο υποσυνείδητο με αυτά που σου αρέσουν και αυτά που δεν σου αρέσουν. Αυτές οι λίστες συμπληρώνονται διαρκώς με στοιχεία και έτσι δημιουργούνται οι ερωτικοί χάρτες, σύμφωνα με τους οποίους τείνεις να ερωτεύεσαι κάθε φορά που αναγνωρίζεις μια μυρωδιά, μια ανάμνηση ή κάποιο άλλο στοιχείο που ήδη ξέρεις και αγαπάς.

Οσο πιο πολλά στοιχεία από αυτά χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο που αντικρίζεις για πρώτη φορά, τόσο πιο πιθανό να τον ερωτευτείς.

Σε όλο αυτό το «παιχνίδι» τα συναισθήματα γίνονται πολύ έντονα και προκαλείται η έκκριση σεροτονίνης και ντοπαμίνης, που σου φέρνουν ευτυχία. Οπως λένε οι ειδικοί σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα μπορείς να γνωρίζεις αν έχεις ερωτευτεί ή όχι!

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητα ενός ατόμου;

Πέρα από την ελκυστική εικόνα, η προσωπικότητα του ανθρώπου που συναναστρέφεσαι είναι δυνατόν να σε κάνει να τρελαθείς ακόμα κι αν κάποιος αρχικά σου φαινόταν αδιάφορος ή να ξενερώσεις, αν πρόκειται για ένα βαρετό και μονότονο τύπο.

Μην ξεχνάς όμως ότι τόσο η χημεία, όσο και η σεξουαλική έλξη παίζουν καθοριστικό ρόλο στο κατά πόσο αυτό το «τσίμπημα» στην καρδιά μπορεί να εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση.

Τι λες, θα δώσεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά μια ευκαιρία;