14 τρόποι για να μειώσεις στο μισό τα έξοδά σου και να σου περισσέψει και κάτι στο τέλος του μήνα | 0 bovary.gr

14 τρόποι για να μειώσεις στο μισό τα έξοδά σου και να σου περισσέψει και κάτι στο τέλος του μήνα

Ναι, είναι δύσκολο κάποιος τη σήμερον ημέρα να μπορέσει να κάνει αποταμίευση, καθώς η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί έχει φέρει τους περισσότερους σε μεγάλη δυσκολία. Όλοι έχουμε εξαναγκαστεί να περιορίσουμε τα έξοδά μας, να επαναπροσδιορίσουμε τις ανάγκες μας, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα προσέξουμε, τότε θα καταφέρουμε να γλιτώσουμε μερικά χρήματα. Πώς λοιπόν μπορείτε να περιορίσετε τα έξοδα σας.

Προσοχή στα επώνυμα προϊόντα: Υπάρχουν ορισμένα αγαθά πρώτης ανάγκης από μεγάλες εταιρείες, που πιθανόν σας αρέσουν πάρα πολύ, αλλά σίγουρα κοστίζουν περισσότερο από κάποια άλλα, τα οποία έχουν τα ίδια ακριβώς συστατικά και προέρχονται από μικρότερες εταιρείες. Αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι κοστίζουν και φθηνότερα, όχι πάντα επειδή είναι κατώτερης ποιότητας, αλλά επειδή δεν διαφημίζονται ευρέως. Ειδικά σε ό, τι αφορά στα χαρτικά και στα απορρυπαντικά, είναι καλύτερο να μην επιλέγετε τις φίρμες, ώστε να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα.

Μάθετε να κάνετε μόνοι σας επισκευές: Είναι γεγονός ότι σήμερα ολοένα και λιγότερο ξέρουν πώς να επιδιορθώσουν κάτι στο σπίτι, να ράψουν ένα στρίφωμα, ή να κάνουν μερικές τεχνικές εργασίες. Οπότε αναγκαζόμαστε εκ των συνθηκών να απευθυνθούμε ειδικούς, που συνήθως και πολλά χρήματα απαιτούν και δυσεύρετοι είναι. Μήπως έχει έρθει λοιπόν να μάθετε να κάνετε μόνοι σας κάποιες δουλειές;. Εντάξει, καλό είναι να αποφύγετε τα τις « επικίνδυνες αποστολές», όπως το να παίζετε με πρίζες , αλλά κάποια άλλα πράγματα μπορείτε να τα δοκιμάσετε και να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

Σάντουιτς και καφέ από το σπίτι: Iσως σας αρέσει να χουζουρεύετε λίγο στο ζεστό σας κρεβάτι το πρωί, με αποτέλεσμα να σηκώνεστε πάντα αργοπορημένοι και να τρέχετε σαν τρελοί. Αν είστε τέτοιοι τύπου, συνήθως αγοράσετε καφέ και πρωινό απέξω. Όμως αν αλλάξετε τις συνήθειές σας και ξυπνήσετε ένα δεκάλεπτο νωρίτερα, θα μπορέσετε να ετοιμάσετε ένα σνακ για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά, καθώς και το ρόφημα που σας αρέσει. Δοκιμάστε να πάρετε ένα θερμός, ώστε να διατηρείτε ζεστό ή κρύο τον καφέ σας και φτιάξτε μόνοι σας σάντουιτς ή δεκατιανά γεύματα στο σπίτι, ακόμα κι από το προηγούμενο βράδυ. Είναι και πιο υγιεινά και πιο φτηνά, από τις τυρόπιτες που θα βρείτε στην αγορά.

Προσέξτε την ημερομηνία λήξης: Οι περισσότεροι δεν έχουμε και πολύ χρόνο για να τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στο σουπερμάρκετ, όποτε αυτή τη μια φορά που θα τα καταφέρουμε, φροντίζουμε να κάνουμε κάποιες προμήθειες. Συχνά αγοράζουμε τρόφιμα με σύντομη ημερομηνία λήξης, που δεν προλαβαίνουμε να καταναλώσουμε εγκαίρως κι έτσι αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τσεκάρετε λίγο πιο προσεκτικά το ράφι ή το ψυγείο και να βρίσκετε εκείνη τη συσκευασία με την πιο μακρινή ημερομηνία λήξης. Δεν σας θα πάρει πάνω από τρία λεπτά.

Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια τις πιστωτικές σας κάρτες: Είναι σαφώς πιο εύκολο και ίσως λιγότερο επικίνδυνο, από το να κυκλοφορείτε με χρήματα πάνω σας, όμως έτσι δεν έχετε πλήρη εικόνα του τι έχετε ξοδέψει και μπορεί να παρασυρθείτε σε σπατάλες. Αν λοιπόν δεν είστε αυτό που λέμε «τύπος της οικονομίας», αποφύγετε τις κάρτες και χρησιμοποιείστε μετρητά, για να μην χάσετε τον λογαριασμό.

Προσοχή στα ΑΤΜ: Πολλοί σήμερα δεν κρατούν χρήματα πια στο σπίτι, καθώς άλλωστε και οι περισσότερες μισθοδοσίες γίνονται διατραπεζικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι χρησιμοποιούμε καθημερινά σχεδόν τα ΑΤΜ για να τραβήξουμε χρήματα. Μερικές φορές τυχαίνει να βρεθούμε σε σημεία που η τράπεζα μας δεν έχει κάποιο υποκατάστημα, οπότε αναγκαζόμαστε να κάνουμε διατραπεζικές συναλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση πληρώνουμε ένα έξτρα ποσό, που μπορούμε να γλιτώσουμε, αν υπολογίζουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τα χρήματα που θα χρειαστούμε κάθε φορά που κάνουμε μια ανάληψη.

Αλλάξτε σύστημα θέρμανσης: Σαφώς αν ζείτε σε ένα σπίτι που θερμαίνεται με πετρέλαιο , θα έχετε τεράστιο πρόβλημα. Αν είστε εσείς ο ιδιοκτήτης, φροντίστε σύντομα να κάνετε την αλλαγή και να βάλετε φυσικό αέριο. Μπορεί στην αρχή να σας κοστίσει, αλλά αργότερα θα γλιτώσετε πολλά χρήματα, καθώς η διαφορά είναι τεράστια. Αν απλώς είστε ενοικιαστής, προσπαθήστε να πείσετε την πολυκατοικία σας με επιχειρήματα. Αν δεν τα καταφέρετε, δυστυχώς πρέπει να κάνετε υπομονή, ή να ζητήσετε να μειωθούν οι ώρες που ανάβει το καλοριφέρ. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να βρείτε να βρείτε άλλους τρόπους για να ζεσταθείτε, που επίσης δεν είναι και τόσο οικονομικοί.

Να φουσκώνετε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας: Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά αν τα λάστιχα δεν είναι καλά φουσκωμένα, δεν είναι μόνο επικίνδυνα, αλλά επιβαρύνουν και την κατανάλωση βενζίνης. Οπότε μην ξεχνάτε να κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα έναν σχετικό έλεγχο. Εν ανάγκη σημειώστε κάπου πότε κάνατε τελευταία φορά ένα τσεκάρισμα, ή βάλτε μια εφαρμογή υπενθύμισης στο κινητό σας.

Βρείτε κουπόνια: Γενικά σήμερα υπάρχουν εκπτωτική κουπόνια, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να βρείτε εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά μπαίνουμε σε πειρασμό, επειδή υπάρχει μια προσφορά, να αγοράζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην μαζεύετε άχρηστα χαρτιά που σας βάλουν σε περιττά έξοδα, αλλά να συγκεντρώνετε μόνο αυτά που σας παρέχουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που όντως χρησιμοποιείτε.

Προσοχή στα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης: Αυτή η κατηγορία είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τις γυναίκες, που συνηθίζουν να ξοδεύουν αρκετά για να έχουν λιγότερες ρυτίδες ή αψεγάδιαστα σώματα. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, όλοι το ξέρουμε. Ο λόγος που τα αγοράζουμε είναι καθαρά ψυχολογικός, οπότε προτιμήστε άλλες μεθόδους, λιγότερο δαπανηρές και πιο εναλλακτικές για να περιορίσετε αυτά τα καλλωπιστικά έξοδα. Φτιάξτε κρέμες μόνες σας, δοκιμάσετε κάποιες συνταγές της γιαγιάς σας, ή ακολουθήστε ένα πιο υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα.

Γίνεται πιο οργανωτικοί: Μην πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ ή στο μανάβικο κάθε μέρα, γιατί τότε σίγουρα θα καταλήξετε να αγοράζετε πράγματα που δεν έχετε πραγματικά ανάγκη. Κάντε μια λίστα και ακολουθήσετε την κατά γράμμα για να αποφύγετε τα περιττά έξοδα. Επιπλέον θα γλιτώσετε χρόνο και δεν θα κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς προμήθειες στο σπίτι.

Αποφύγετε τα πολλά καθαριστικά: Υπάρχουν αμέτρητα σαπούνια, υγρά καθαρισμού, γυαλιστικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο που σας υπόσχονται ένα σπίτι ονειρεμένο, σαν να έχει βγει από διαφημιστικό. Μην ενδίδετε: αρκεί και μόνο ένα καλό απορρυπαντικό, μια χλωρίνη για παράδειγμα, για να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό και φρέσκο.

Μην αγοράζετε πλαστικά, πιάτα ποτήρια και μαχαιροπίρουνα: Πέρα από το γεγονός ότι κοστίζουν τελικά περισσότερο, είναι και τρομερά αντιοικολογικά. Προτιμήστε τα κανονικά σκεύη. Αν το σκεφτείτε δεν παίρνει και τόσο πολύ χρόνο το πλύσιμό τους.

Βάλτε τάξη στο σπίτι και στην αποθήκη σας: Πολλές φορές αγοράζουμε πράγματα που ήδη τα έχουμε, αλλά εξαιτίας της ακαταστασίας μας δεν μπορούμε να τα βρούμε, ή έχουμε ξεχάσει πού τα έχουμε βάλει. Φτιάξτε ένα δικό σας σύστημα αποθήκευσης, που θα μπορείτε εύκολα να θυμάστε, έτσι ώστε να βρίσκετε γρήγορα, για παράδειγμα, ένα καλώδιο, και να μην αναγκαστείτε να το αγοράσετε τρεις φορές.