shutterstock
shutterstock
ΣΕΞ ΜΙΑΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

Τα μυστικά του one night stand -Ειδικοί δίνουν τα φώτα τους


Εχεις γίνει μια θεά, έχεις βγει με τις κολλητές σου στο μπαρ και απέναντι σου κάθεται ο πιο γοητευτικός άντρας που έχεις συναντήσει το τελευταίο διάστημα. Κόβεις κίνηση, διαπιστώνεις ότι σε έχει σκανάρει με τα μάτια του και ονειρεύεσαι ότι θα ήθελες να βρεθείς μαζί του στο κρεβάτι, έστω και για αυτή τη μοναδική βραδιά.

Γιατί να συγκρατηθείς, όταν ξέρεις ότι μπορείς να περάσεις καλά;

Κάποτε το one-night stand ή αλλιώς το σεξ της μιας βραδιάς αποτελούσε ταμπού. Ομως οι άνθρωποι έχουν αλλάξει, έχουν εξελιχθεί και στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και οι σχέσεις.

Τώρα πια μπορείς να αποδεχτείς το ερωτικό "παιχνίδι" που παίζεται ακόμα κι ανάμεσα σε δύο αγνώστους που αντάλλαξαν για πρώτη φορά κουβέντες σε μια έξοδο και ίσως να μην βρεθούν ποτέ ξανά.

«Η σεξουαλική συνεύρεση της μιας βραδιάς είναι σαν τις διακοπές», λέει η Ζόι Κορς, ειδικός στις σεξουαλικές σχέσεις. «Είναι πολύ θεραπευτικό το να αναπτύσσεις οικειότητα με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, να βγεις από τα όρια σου και να απολαύσεις το παιχνίδι».

Το one-night stand δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους βέβαια, σημειώνει, όμως για ορισμένους ανθρώπους σημαίνει σαρκική απόλαυση και ερωτική έκφραση χωρίς δεσμευτικές υποχρεώσεις, όπως αυτές που ισχύουν και αναπτύσσονται σε μια σχέση.

Για να το απολαύσεις στο μέγιστο βαθμό, διάβασε μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που δίνουν οι έξπερτ.

  • Βρες τον κατάλληλο παρτενέρ

Ισως να μην συναντήσεις ποτέ ξανά τον εραστή αυτής της βραδιάς, όμως θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι ένας άνθρωπος που θα σεβαστεί και θα εκτιμήσει τις στιγμές που θα του προσφέρεις. Βάλε στόχο τον τύπο εκείνο που πέρα από ελκυστικός, είναι και αρκετά ομιλητικός και επικοινωνιακός, ένας χαρακτήρας που θα σου ταίριαζε ακόμα κι αν κάνατε παρέα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις αν είναι όντως έτσι, από το να πιάσετε κουβέντα. Από την άλλη πλευρά, αν το άτομο που πρόκειται να βρεθείς ερωτικά έστω και για μια βραδιά προέρχεται από το οικείο περιβάλλον σου, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις το κατά πόσο αυτή η εμπειρία μπορεί να χαλάσει τη φιλία σας.

  • Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου για περιποίηση πριν το «ψητό»

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το να εντυπωσιάσεις τον ερωτικό σου σύντροφο, αλλά με το να αισθανθείς η ίδια όμορφα με τον εαυτό σου, ώστε να ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση σου και να απολαύσεις κάθε στιγμή μαζί του. Κάνε γυμναστική, χαλάρωσε με ένα ζεστό μπάνιο μέσα σε αιθέρια έλαια, άκουσε μουσική, φόρεσε τα σέξι σου εσώρουχα και το άρωμα σου και φρόντισε να μην ξεχάσεις το μακιγιάζ.

  • Πάρε τις προφυλάξεις σου

Το βασικό χαρακτηριστικό του περιστασιακού σεξ είναι ότι μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και οπουδήποτε στη γη. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για αυτό κάθε φορά που βγαίνεις έξω, ώστε να μην σε πιάσουν οι ανησυχίες την επόμενη μέρα.  

  • Επέλεξε τους σωστούς λόγους για να το κάνεις

Το γεγονός ότι οι περισσότερες φίλες σου έχουν βιώσει αυτή την εμπειρία έστω και μια φορά στη ζωή τους δεν συνεπάγεται, πως είναι απαραίτητο και για εσένα. Σκοπός είναι να ενδίδεις κάθε φορά στον πειρασμό για τους σωστούς λόγους, δηλαδή επειδή είσαι 100% βέβαιη ότι θέλεις να το κάνεις. Κανείς δεν σε πιέζει. Επίσης, η άποψη ότι το one-night stand θα σε κάνει πιο θελκτική στα μάτια ενός άντρα δεν ισχύει.

  • Ζήτησε αυτό που σου αρέσει από τον παρτενέρ σου

Στο σεξ της μιας βραδιάς σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις πραγματικότητα κάθε σου φαντασίωση. Ζήτησε από τον παρτενέρ σου αυτό που σου αρέσει και απολαμβάνεις περισσότερο. Πειραματίσου και παίξε μαζί του.

  • Μην κρίνεις τον εαυτό σου για την επιλογή αυτή

Πολλές φορές το σεξ της μιας βραδιάς προκαλεί ενοχές και στενοχώρια στους ανθρώπους που το δοκιμάζουν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σκεφτείς τι θα έλεγαν οι συγγενείς ή οι φίλοι σου αν μάθαιναν για αυτή σου την επιλογή. Βρες τα με τον εαυτό σου και μην τον κατακρίνεις.

  • Διασκέδασε το

Λάθη συμβαίνουν πάντα, πόσο μάλλον στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις έναν άνθρωπο, άρα και τις προτιμήσεις του. Δεν θα σε παρεξηγήσει όμως κανείς. Διασκέδασε κάθε στιγμή που περνάτε μαζί και αφέσου ελεύθερη.

  • Μην έχεις απαιτήσεις μετά το one-night stand

Μάλλον η πλειονότητα των γυναικών πιστεύουμε ότι μετά από αυτό το σεξ, ο τύπος θα μας ερωτευτεί και θα αρχίσει να μας αναζητά καθημερινά. Μεγάλο ψέμα! Αν ψάχνεις μια καινούρια σχέση, τότε σπάνια μπορεί να τη βρεις μέσα από το περιστασιακό σεξ. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι απλά συμβαίνει για κάποιες ώρες και στις περισσότερες περιπτώσεις τελειώνει χωρίς καμία εξέλιξη.