fbpx 12 tips για να αποκωδικοποιήσεις την προσωπικότητα των γύρω σου και τη δική σου | BOVARY
12 tips για να αποκωδικοποιήσεις την προσωπικότητα των γύρω σου και τη δική σου | 0 bovary.gr
12 tips για να αποκωδικοποιήσεις την προσωπικότητα των γύρω σου και τη δική σου | 0 bovary.gr
06|04|2017 10:00
SHARE
ΜΑΘΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

12 tips για να αποκωδικοποιήσεις την προσωπικότητα των γύρω σου και τη δική σου


Εσείς παρατηρείτε τη συμπεριφορά των άλλων;  Δίνετε προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες, που  για  τους περισσότερους θεωρούνται ασήμαντες ;

Κάποιες συνήθειές  μας  συνήθως  αποκαλύπτουν πολλά για την προσωπικότητά μας και σίγουρα θα σας βοηθήσουν  να χτίσετε πιο υγιείς σχέσεις με τους γύρω σας. Αν  μπορέσετε να αποκωδικοποιήσετε τη συμπεριφορά των ανθρώπων, θα  είναι πιο εύκολο να καταλάβετε τόσο  το άτομο που βρίσκεται απέναντί σας,  όσο και τον ίδιο σας τον εαυτό. Οπότε μπείτε στον κόπο να απαντήσετε  στα παρακάτω ερωτήματα και θα διαπιστώσετε  πολλά.

1. Είστε πρωινός ή βραδινός τύπος;

  Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν ένα συγκεκριμένο « τελετουργικό»  όταν ξυπνούν το πρωί, συνήθως είναι πολύ επιτυχημένοι.   Οι πρωινές συνήθειες δείχνουν ισχυρή θέληση και αποδεικνύουν την  αυτοπειθαρχία ενός ατόμου.  Αν κάποιος μπορεί πριν καλά καλά ανοίξει τα μάτια του να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα που ο ίδιος έχει  σχεδιάσει, αλλά κανείς δεν τον υποχρεώνει, τότε σίγουρα πρόκειται για έναν  υπεύθυνο άνθρωπο. Επίσης,  σύμφωνα με τους μελετητές,  οι  πρωινοί τύποι έχουν λιγότερες νευρώσεις  και τάσεις για κατάθλιψη από ό,τι τα νυχτοπούλια.

2. Είστε επιρρεπείς στα κουτσομπολιά;

Σίγουρα όλοι  μας, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο, ενδίδουμε κατά καιρούς σε  «κοινωνικούς σχολιασμούς». Αυτό είναι φυσιολογικό. Αν όμως το κουτσομπολιό έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια κάποιου, δεν είναι καλή ένδειξη για τον χαρακτήρα του.Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι οι κουτσομπόληδες  έχουν περισσότερο άγχος ή εκνευρισμό, επειδή αισθάνονται πλήξη, ζήλια  ή θέλουν να τραβήξουν την προσοχή. Πέρα από αυτό, τα άτομα που αρέσκονται στην κριτική των άλλων  εκδηλώνουν συνήθως συμπτώματα ανωτερότητας.

3 Σας αρέσουν τα γλυκά;

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που αγαπάνε τα γλυκά είναι καλόκαρδοι και πιο πρόθυμοι να  βοηθήσουν κάποιον,  ή να αναλάβουν μια εθελοντική εργασία.  Επίσης είναι πιο συγκαταβατικοί κι αποφεύγουν τις συγκρούσεις.’ Οπότε μην αισθάνεστε  τόσες ενοχές όταν υποκύπτετε εύκολα σε  μια σοκολάτα ή απεγνωσμένα αναζητάτε  ένα ακαταμάχητο προφιτερόλ!

4. Σας αρέσουν τα ταξίδια;

  Τις διακοπές τις αγαπούν όλοι και μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να αποτελεί εξαίρεση. Όμως   μερικοί άνθρωποι είναι «ταξιδιώτες»,  έχουν την  περιπέτεια στο  DNA τους. Δεν τους αρκεί απλώς να πάνε σ’ ένα μέρος και να ξεκουραστούν, θέλουν να γυρίζουν τον κόσμο, να μαθαίνουν καινούργια πράγματα,  να έρχονται σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτοί, λένε οι ερευνητές, είναι πιο ανοιχτόμυαλοι,  δημιουργικοί, αρκετά ευφυείς και τις περισσότερες φορές έχουν μια σχετική οικονομική άνεση.

5.  Είστε ελκυστική;

 Αν σε μια  κοινωνική συναναστροφή δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πιάσετε  κουβέντα με ανθρώπους που δεν ξέρετε,  τότε μάλλον είστε ένα  χαρισματικό άτομο. Αυτό δείχνει ότι μπορείτε να κάνετε τους άλλους να αισθανθούν  άνετα και  ότι ακτινοβολείτε μια αυτοπεποίθηση που σας κάνει αξιοθαύμαστο.  Ίσως έχετε ηγετικές ή διοικητικές ικανότητες.

6. Πόσο εύκολα μπορείτε να πάρετε μια απόφαση;

  Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, νέες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που μπορούν να αποφασίζουν γρήγορα  στην ουσία δεν λαμβάνουν υπόψη τους,  ή δεν ξέρουν όλες τις παραμέτρους μιας επιλογής. Αντίθετα οι αναποφάσιστοι ζυγίζουν περισσότερο τα υπέρ και τα  κατά, άρα είναι πιο σκεπτόμενοι και λιγότεροι επιπόλαιοι, αν και  η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς… μερικές φορές.

7. Προκαλείτε φόβο στους  άλλους;

 Για πολλούς ανθρώπους αυτή είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, που αρκετά συχνά συμβαίνει ακόμα και άθελά τους.  Το να προκαλείτε τον φόβο δείχνει πως μάλλον έχετε κάποιο χαρακτηριστικό, που αποτελεί εξαίρεση  και σας διακρίνει από τον μέσο όρο. Για παράδειγμα, οι  άντρες φοβούνται τις έξυπνες γυναίκες, σύμφωνα με τους μελετητές. Μια άλλη έρευνα απέδειξε ότι οι όμορφοι άντρες δεν προτιμούνται εύκολα σε ένα εργασιακό περιβάλλον,  γιατί η εξωτερική τους εμφάνιση τρομάζει τα αφεντικά τους.

8. Πόσο ακατάστατοι είστε;

 Η ακαταστασία συνήθως θεωρείται ελάττωμα, ή τέλος πάντων εκλαμβάνεται ως κάτι αρνητικό. Κι όμως, μελέτες έχουν αποδείξει ότι συνδέεται με τη δημιουργικότητα, οπότε την επόμενη φορά που θα δείτε ένα σπίτι άνω κάτω, ή το γραφείο του συνάδελφού σας  βομβαρδισμένο, σκεφτείτε διπλά πριν τον κακολογήσετε.

 9. Είστε εθισμένοι στην αδρεναλίνη;

Οι άνθρωποι που τρελαίνονται να δοκιμάζουν τα όριά τους και  ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους  είναι αυθόρμητοι και ενθουσιώδεις.  Παρόλο που σε όλους μας αρέσει αυτό το χαρακτηριστικό,  αυτά τα άτομα συχνά μπορεί να γίνουν πολύ κουραστικά και  δυσλειτουργικά, καθώς η επιθυμία τους για υπερβάσεις είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη τους για ουσιαστική επικοινωνία.

10. Θυμάστε τα γενέθλια των άλλων;

  Πολλοί  συχνά επικαλούνται ως δικαιολογία ότι δεν είναι καλοί στις ημερομηνίες για να ξεχνούν τα γενέθλια των κοντινών  τους προσώπων. Όμως το να συγκρατεί κάποιος μια σημαντική μέρα δεν είναι απλώς ένδειξη καλής μνήμης. Στην πραγματικότητα, αυτό δείχνει πως νοιάζεται για τους άλλους  κι αισθάνεται   πως έχει κάποιες ευθύνες απέναντι στους φίλους του, στην οικογένειά του,  ή στους συνεργάτες του.

 11. Αγαπάτε τα ζώα και τα παιδιά;

Οι περισσότεροι σε αυτή την ερώτηση θα απαντούσαν θετικά,   όμως λένε την  αλήθεια; Μπορεί κάποιος να αναπτύξει μία    ουσιαστική σχέση με ένα παιδί, ή να ενδιαφερθεί για  ένα ζώο; Γιατί το να θαυμάζεις ή να συμπαθείς κάτι από  απόσταση είναι  εύκολο.  Οι άνθρωποι που έχουν αυτήν την ικανότητα αποδεδειγμένα  είναι πιο  ευαίσθητοι και μπορούν να επικοινωνήσουν σε βάθος με τους άλλους, ακόμα και χωρίς λέξεις.

12.   Μπορείτε να διαλογιστείτε ή να συγκεντρωθείτε σε κάτι;

 Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γκουρού φυσικά, αλλά οι άνθρωποι που μπορούν να συγκεντρωθούν ή να κάνουν μια άσκηση διαλογισμού είναι λιγότερο αντιδραστικοί και  μπορούν να λειτουργήσουν συναισθηματικά, χωρίς να παρασύρονται σε  ακρότητες.