14 πράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη (εκτός από το γάμο και τα ταξίδια) | 0 bovary.gr
14 πράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη (εκτός από το γάμο και τα ταξίδια) | 0 bovary.gr
ΕΥΤΥΧΙΑ

14 πράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη (εκτός από το γάμο και τα ταξίδια)


Στον κόσμο των social media υπάρχουν κανόνες (άγραφοι νόμοι για την ακρίβεια): όταν είσαι στην ηλικία των 20 προς 30, το φωτογραφικό σου υλικό πρέπει να κατακλύζεται είτε από τοπία με ομαδικές φωτογραφίες στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, στην Πίζα κλπ ή με τις προετοιμασίες του γάμου σου. Σίγουρα ακούγεται υπερβολικό, όμως όποιον κι χρήστη του Facebook ή του Instagram κι αν ρωτήσετε θα σας πει πως αυτή η θεωρία έχει έστω και ένα ίχνος αλήθειας...

Η αιτία αυτού δεν είναι και τόσο ακριβής. Μήπως έχουν πολωθεί τόσο πολύ τα ενδιαφέροντα του κόσμου ή απλώς τα ταξίδια και ο γάμος θεωρούνται τόσο σπουδαία που καταλήγουν να είναι τα πιο ουσιώδη πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του; Κανείς δεν ξέρει! Εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε με τις γαμήλιες τελετές ούτε με τις εξορμήσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεστε ούτε να παντρευτείτε ούτε να είστε συνεχώς με ένα διαβατήριο στο χέρι για να αποκτήσει νόημα και ενδιαφέρον η ζωή σας.

Αν λοιπόν δεν σας ικανοποιεί τίποτα μέχρι στιγμής, παρακάτω ακολουθεί μία λίστα με 14 υποκατάστατα που μπορούν να γεμίσουν τη ζωή σας, να σας ωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό μακροπρόθεσμα και φυσικά -παρόλο που είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σας απασχολεί- να κατακλύσουν τις σελίδες σας στα social media:

  • Μαζέψτε χρήματα και μετακομίστε στην πόλη των ονείρων σας

Το μέρος που πάντα θέλατε να ζήσετε, που ονειρεύεστε κάθε βράδυ, που σας κάνει να ανατριχιάζετε στην ιδέα μόνο και μόνο πως θα μπορούσατε να μείνετε μόνιμα εκεί! Τι περιμένετε; Βρείτε έναν τρόπο, πηγαίνετε, κάντε νέους φίλους και ξεκινήστε μία νέα δουλειά!

  • Κάντε το χόμπι σας επάγγελμα

Κερδίστε επιπλέον χρήματα και κερδίστε νέες εμπειρίες κάνοντας αυτό που ονειρευόσασταν πάντα. Φυσικά αυτό απαιτεί κόπο και χρόνο. Θέλετε να γίνετε συγγραφέας; Αρχίστε να γράφετε σε καθημερινή βάση. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο όνειρο έχετε. Κάντε μικρά – μικρά βήματα και σιγά σιγά θα κατακτήσετε την κορυφή.

  • Μαγειρέψτε!

Ακόμη κι αν δυσανασχετείτε κάθε φορά που βρίσκεστε σε κουζίνα και τρομάζετε στην ιδέα πως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μαγειρέψετε για να επιβιώσετε, λίγα μαθήματα μαγειρικής δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν! Ίσα ίσα τον ωφέλησαν. Οι μαγειρικές γνώσεις είναι μία επένδυση και ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας – και στους γύρω σας. Πάρτε βιβλία συνταγών, ψάξτε κι άλλες συνταγές στο διαδίκτυο, ξεκινήστε μαθήματα και γίνετε μία αξιοζήλευτη σεφ. Εξάλλου, τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

  • Γίνετε ειδική (ανεπίσημα) σε ένα αντικείμενο που αγαπάτε

Όποιος κι αν νιώθετε πως καταβάθος είναι ο σκοπός που η ύπαρξή σας βρέθηκε σ’ αυτόν τον κόσμο, κυνηγήστε τον. Ακόμη κι αν όλη σας τη ζωή ασχολείστε με τον σχεδιασμό ρούχων και σας συναρπάζει ο χώρος της ιατρικής, δεν έχετε να χάσετε τίποτα διαβάζοντας βιβλία είτε με ορολογίες είτε με μοναδικές περιπτώσεις περιστατικών είτε με ό,τι άλλο θέλετε. Θα αποκομίσετε νέες γνώσεις και θα μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις που σας ενδιαφέρουν! Αρκεί να μην πιστέψετε ότι έχετε την ικανότητα να αναλάβετε έναν ασθενή. Τότε υπάρχει πρόβλημα...

  • Αφοσιωθείτε στην αυτοβελτίωσή σας

Προσπαθήστε να γίνετε αυτό που πάντα θαυμάζατε και θέλατε να είστε! Διαβάστε φιλοσοφία, ψυχολογία, οινολογία (γιατί όχι;), βιβλία αυτοβελτίωσης. Διώξτε μακριά τις προκαταλήψεις που έχετε στο υποσυνείδητό σας, αποκτήστε σφαιρικές γνώσεις και νιώστε καλύτερα με τον εαυτό σας.

  • Αγαπήστε μία δραστηριότητα χωρίς να νιώθετε πως κάνετε προπόνηση

Στον ελεύθερο σας χρόνο βγείτε βόλτα με το ποδήλατο, γραφτείτε σε ομάδες ορειβασίας ή μποξ ή κωπηλασίας, κάντε γιόγκα, χορέψτε με τις πιτζάμες σας μέσα στο σπίτι! Εκτόνωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε ένα! 

  • Ξεκινήστε κάτι που θα ωφελήσει και εσάς και τους γύρω σας

Αντί να χρησιμοποιείτε όλη σας την ενέργεια και τα χρήματα μόνο για τη δημιουργία της νέας σας επιχείρισης (και συγχαρητήρια που τα καταφέρατε), μοιράστε τον χρόνο και οργανώστε κάτι που θα σας γεμίσει συναισθηματικά και θα βοηθήσει κάποιον συνάνθρωπο. Δημιουργήστε για παράδειγμα μία συλλογική εθελοντική υπηρεσία για να μαζέψετε φαγητό και ρούχα γι’ αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

  • Παρακολουθήστε online μαθήματα

Το καλό με το ίντερνετ είναι πως όλες οι πληροφορίες του κόσμου μπορούν να εμφανιστούν μπροστά μας με λίγη πληκτρολόγηση και ένα μικρό κλικ. Ξεκινήστε να μαθαίνετε μία τέχνη, μάθετε πλέξιμο από το YouTube, γραφτείτε σε online προγράμματα πανεπιστημίων. Βρείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει και κάντε το -δωρεάν! 

  • Μάθετε μία ξένη γλώσσα

Δεν χρειάζεται να φτάσετε σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Κάντε μαθήματα, εμπλουτίστε τις γνώσεις σας και επικοινωνήστε με κόσμο που μιλάει τη γλώσσα ως μητρική. Εάν κάνετε και ένα ταξίδι που και που, θα μπορείτε να μιλάτε με άνεση.

  • Κάθε σαββατοκύριακο είναι και μία νέα περιπέτεια

Πάρτε μία φίλη ή έναν φίλο σας και κανονίστε κάθε σαββατοκύριακο να κάνετε κι από κάτι νέο. Βρείτε μία δωρεάν ή απλά φτηνή (ή και πανάκριβη αν σας αρέσει να ξοδεύετε χρήματα) ασχολία και ξεκινήστε να την κάνετε πράξη. Η ζωή δεν είναι για να τη ζούμε από τον καναπέ!

  • Δοκιμάστε κάτι καινούργιο μία φορά την εβδομάδα για έναν χρόνο

Ερωτευτείτε τον πειραματισμό! Δοκιμάστε νέα φαγητά, επισκεφτείτε νέα μέρη, γνωρίστε νέο κόσμο. Διαβάστε ένα βιβλίο για κάτι τελείως άσχετο με εσάς, δοκιμάστε το πιάτο που δεν θα παίρνατε ποτέ από το μενού του Ινδικού εστιατορίου, κάντε ελεύθερη πτώση, ακούστε ποπ μουσική (αν η αγαπημένη σας είναι η ροκ) ή metal (αν η αγαπημένη σας είναι η κλασική). Εξερευνήστε, ανακαλύψτε και δοκιμάστε!

  • Αποκτήστε νέες ικανότητες που θα σας ωφελήσουν για πολλά χρόνια

Μάθετε πώς να αλλάζετε λάστιχα στο αυτοκίνητο, πώς να δένετε μία γραβάτα (ακόμη κι αν δεν θέλετε να παντρευτείτε, όλο και κάποιος θα το χρειαστεί), κάντε μόνη σας τη φορολογική σας δήλωση, φτιάξτε τα δικά σας ρούχα και πολλά πολλά άλλα.

  • Αποταμιεύστε χρήματα και μάθετε πώς να τα επενδύσετε

Ακόμη κι αν τώρα δεν έχετε πολλά χρήματα στο λογαριασμό του ταμιευτηρίου σας, προσπαθήστε να κάνετε οικονομία. Συμβουλευτείτε ειδικούς και μπείτε στο παιχνίδι των επενδύσεων από νωρίς.

  • Αγαπήστε με όλη σας την καρδιά

Ακούγεται πολύ κοινότοπο όμως όταν μαθαίνεις να αγαπάς με την ψυχή σου κάτι, αγαπάς περισσότερο και τον εαυτό σου. Αγαπήστε τους περαστικούς στον δρόμο (σκεφτείτε τι ιστορία μπορεί να κρύβει ο καθένας από αυτούς), αγαπήστε αυτούς που καταβάθος αντιπαθείτε (δεν γίνεται να μην έχουν ούτε ένα καλό στοιχείο), αγαπήστε αυτούς που αξίζουν όλη σας την αγάπη. Το να ξέρεις πώς να αγαπήσεις αληθινά είναι ένα από τα μεγαλύτερα εφόδια της ζωής!

Φωτογραφίες: Shutterstock