Οι 4 τύποι σεξουαλικών ονείρων και τι σημαίνει καθένα από αυτά | 0 bovary.gr
Οι 4 τύποι σεξουαλικών ονείρων και τι σημαίνει καθένα από αυτά | 0 bovary.gr
05|04|2017 13:31
SHARE
ΣΕΞ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ

Οι 4 τύποι σεξουαλικών ονείρων και τι σημαίνει καθένα από αυτά


Ξυπνάς μέσα στη νύχτα ιδρωμένη, ίσως και φωνάζοντας με τον σύντροφό σου από δίπλα να σε κοιτά έντρομος. Μόλις έχει ξυπνήσει από ένα όνειρο, το οποίο αν και δεν είναι εφιάλτης, σε έχει τρομάξει. Γιατί; Μα γιατί έχει... σεξ...

Και τι κάνεις στη συνέχεια; Το μοιράζεσαι το όνειρο ή όχι; Για όσους μιλούν ανοιχτά με τον σύντροφό τους για το σεξ θα είναι λίγο πιο εύκολη η συζήτηση. Αλλά και πάλι... Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέσαι μήπως η περιγραφή ενός τέτοιου ονείρου διαλύσει τη σχέση σου. Πολύ περισσότερο όταν στο όνειρο πρωταγωνιστούσες εσύ και κάποιος... άγνωστος. 

Τι γνώμη, όμως, έχουν οι ειδικοί; Ο Φίλις Κοχ Σέρας και ο Πίτερ Σέρας, ψυχολόγοι, αναλύουν, μιλώντας στο YourTango τις σκοτεινότερες, υποσυνείδητες φαντασιώσεις που μπορεί να κρύβουν τέτοια όνειρα και σου δίνουν μια... εικόνα για το τι μπορεί να συμβεί αν τα συζητήσεις με τον σύντροφό σου. Ολα αυτά με παραδείγματα.

  • Σεξουαλικά όνειρα με αγνώστους, που σας ενθουσιάζουν

«Ακουσα έναν άντρα, ο οποίος δεν είναι ο άντρας μου, να μιλάει. Ενιωσα έλξη και πήγα και τον φίλησα. Ξαφνιάστηκε αλλά μου είπε και ευχαριστώ! Στη συνέχεια πήγα να βρω τον σύζυγό μου για να με πάει στη δουλειά γιατί το δικό μου αμάξι είχε χαλάσει. Δεν το έβρισκα και αισθανόμουν αναστατωμένη...», Πέγκυ. 

Η εξήγησή του: Η Πέγκυ, η οποία είναι παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια, ήταν πιο σεξουαλικά ενεργή πριν γνωρίσει τον σύζυγό της. Σήμερα, όμως, βασίζεται σε αυτόν για το σεξ. Το αυτοκίνητο συμβολίζει τη δυσλειτουργική σεξουαλική της ενέργεια. 

Να το μοιραστείς; Πολλοί άνθρωποι θα φοβούνταν να μοιραστούν τέτοια όνειρα φοβούμενοι ότι θα έκαναν τον σύντρόφό τους να ζηλέψει. Αυτός ο φόβος μπορεί να ξεπεραστεί βλέποντας τα όνειρα σαν μια βοηθητική πληροφορία παρά σαν μια απειλή. 

Εσείς και ο σύντροφός σας, θα μπορούσατε να μάθετε πολλά ο ένας για τον άλλον, μέσω της συζήτησης του ονείρου και η προσοχή σας να στραφεί στη σχέση σας και όχι στους ανθρώπους που είδατε στο όνειρο. Ετσι ένα τέτοιο όνειρο θα λειτουργούσε σαν μια νέα αρχή και για τους δυο σας. 

  • Σεξουαλικά όνειρα με άλλους, που σε τρομάζουν 

«Είδα στον ύπνο μου ότι ο σύζυγός μου γνώρισε κάποια η οποία τον φλέρταρε και την φλέρταρε και εκείνος. Του επιτέθηκα, μου είπε ότι είναι πρόβλημά μου. Στη συνέχεια, νευριασμένος, μου φώναζε ''τέλος'' (σ.σ. χωρίζουμε)», Μαρία. 

Τι σημαίνει: Μερικές φορές μπορεί να φοβάστε να μοιραστείτε ένα σεξουαλικό όνειρο υπό το φόβο ότι θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα και οι διαφορές ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας. Ουσιαστικά πρόκειται για τους φόβους που υπάρχουν στο υποσυνείδητο για τη σχέση σας. 

Να το συζητήσεις; Μερικές φορές χρειάζεται μια κρίση, σαν το όνειρο, για να σπάσουν οι φόβοι και να ξεκινήσετε μια συζήτηση με τον σύντροφό σας. Και ναι από τέτοιες καταστάσεις μπορούν να βγουν αλήθειες, οι οποίες, ναι, ενδέχεται να οδηγήσουν και στο χωρισμό. Ή από την άλλη να αναζωπυρώσουν το πάθος. 

  • Σεξουαλικά όνειρα με τόσο ένταση ή πάθος που σε τρομάζει

«Εκανα παθιασμένο σεξ με τον σύντροφό μου και φοβόμουν ότι από την ένταση θα γίνουμε... δαίμονες. Ο σύντροφός μου ήταν δαίμονας, χαμογελούσε και με προσκαλούσε κοντά του με το έντονο βλέμμα του. Ηθελε να κάνω πράγματα που ποτέ δεν θα έκανα. Ουρλιαζα στο όνειρο, πετάχτηκα από το κρεβάτι μου, ξύπνησα και έβαλα τα κλάματα», Ελένη. 

Τι σημαίνει: Ο δαίμονας συμβολίζει τις σκέψεις που μπορεί να έχει κάποιος για το τι τελικά είναι η ευχαρίστηση. Είναι κακή η ευχαρίστηση; Πληγώνει; Είναι απαγορευμένη;  Ο δαίμονας μπορεί επίσης να δείχνει μια άλλη πλευρά του εαυτού μας που επιθυμεί να χάσει τον έλεγχο και να κάνει παθιασμένο σεξ (πέρα από τα συνηθισμένα). Το τελικό μήνυμα είναι ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για να συζητηθούν με ειλικρίνεια αυτά που θέλει στο σεξ το άτομο που βλέπει το όνειρο. 

Να το μοιραστείς; Ναι και να περιγράψεις τι πραγματικά σε εξιτάρει. Αυτό θα ενισχύσει την κατανόηση και την εμπιστοσύνη μεταξύ σας και θα ανανεώσει τη σεξουαλική σας ζωή. 

  • Σεξουαλικά όνειρα στα οποία δοκιμάζετε κάτι kinky ή νέο

«Μια γυναίκα, 45 ετών περίπου, με οδήγησε σε έναν καναπέ και μου ζήτησε να προετοιμαστώ για να κάνω σεξ με έναν νεαρό άνδρα. Στην αρχή αντιστάθηκα, στη συνέχεια ενέδωσα», Σάρον. 

Τι σημαίνει: Ισως η σεξουαλική ζωή του ατόμου που βλέπει το όνειρο με τον σύντροφό του να έχει γίνει ρουτίνα, πιο αραιή ή βαρετή. Οπως συμβαίνει με όλα τα ζευγάρια που είναι πολύ καιρό μαζί. Επίσης, αποκαλύπτει ότι αυτός που βλέπει το όνειρο «παλεύει» με την πεποίθηση ότι η σεξουαλική ζωή μετά τα 45... σταματάει. 

Να το μοιραστείς: Πολλοί ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι τα όνειρά μας αντιπροσωπεύουν ένα πραγματικό μέρος του εαυτού μας. Η συζήτηση όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει για την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.